Skip to main content

10 Makanan kurangkan lemak lebihan di perut

Assalamualaikum

Masalah yang kerap terjadi kat mak-mak dan bapa-bapa di luar sana...hehe mak-mak sebab dah banyak kali beranak gitu aku lah tu (melainkan kalau ada duit berkoyan-koyan buat treatment kurus dan rampingkan pinggang) dan bapa-bapa sebab sangat cukup kasih sayang daripada si isteri tercinta.....gitu :D







Nak kurangkan lemak lebihan yang ada di perut itu...hehe Yang slim dan ramping itu, korang ignore kan saja post ini ye....;p
Makan je benda-benda yang tersenarai di bawah ni.....in sha Allah, diet yang seimbang disamping senaman yang teratur hilanglah 'tayar' lebihan kat perut itu.......hehehehe



Sumber : Facebook


Note : Hubby pun dah terlebih sihat dan subur sebab ada isteri tercinta masakkan sedap2 untuk dia .... ahaks !! 



Comments

  1. ahaksss nak share dgn husband la entry nie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe......cukup kasih sayang hubby idzwa tu :D

      Delete
  2. hahaah.. comel laa kartun tuuu.. =D

    ReplyDelete
  3. aku pun nak kena diet sikit jugak nie mia..heheh..laki aku pun cam laki ko jugak..terlebih kasih syg bini..perut pun terlebih jugak.hihkhikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Ummu..hehe cukup kasih sayang gitu kihkihkih

      Delete
  4. sy pun nak kena slimkan perut skrg ni...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Hahaha....mesti bagi mkn byk almond....hehehe

      Delete
  6. ash follow aunty balik... thank you aunty follow ash...

    ReplyDelete
  7. Nasi xd ek kak dlm senarai huwaaaaaaaa gigil kepala lutut hahhaha

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia....bagus la boleh bagitahu anak2 suruh makan buah2an ini...;)

    ReplyDelete
  9. adusssss........mau diet..tapi susah lah nak diet ne kak mia..slera cik semakin menjadi2 semenjak kawen ne..kikiki

    ReplyDelete
  10. ahaks..Mia..baru jak suami ckp dirinya brtmbh lemak hehehe..tp sy pn lbih kurang sma jg belemak..haduii..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc