Skip to main content

Seaside Travellers Inn

Assalamualaikum

Seperti yang dijanjikan (cehhh macamlah ada orang nak tunggu2 post ni), akan dipostkan tentang tempat yang kami sekeluarga pegi hari isnin tu.....Sea Side Travellers Inn.....terletak di Jalan Kinarut, Papar....bersebelahan dengan Langkah Syabas Beach Resort....Tempat ni ok ok jak bagi saya, rate dalam 2 hingga 3 bintang gitu....bilik dia oklah...bersih dan boleh tidur...Tv dalam bilik masih lagi 'tv gemok'...Hari tu ada bagitahu segmentasi pasaran tempat ni mungkin khusus untuk pelancong luar.....even swimming poolnya pun dalam gilak...kat tepi kolam pun dah paras ketiak orang dewasa....tak mesra kanak2 kan.....orang yang tinggi cam galah tu mungkin oklah berenang dalam pool ni....Dorang Shumi dan Shamzi terpaksa guna pelampung sambil hubby pegang....Kalau orang yang pegi honeymoon tempat ni mungkin sesuai tapi kalau yang bawa family dan anak2 kecil rasanya tak berapa sesuaaiiii....Rate bilik antara RM 100 - RM 200
Kalau nak pegi sini mesti booked awal2 sebab bilik dia terhad.....bawah ni antara foto yang sempat di snap....

View awal pagi dari balkoni bilik kami....cantikkan pemandangan dia....


View dari cafe resort ni....luas mata memandang.....tenang jak...sebab itu saya cakap tempat ni sesuai untuk orang berhoneymoon

Cari kerang kata budak-budak ni.....

Model ibu dan anak sedang bermesraan di tepi laut.....he he he


Comments

  1. Cantiknya pemandangan kat sini ye...
    Tenang je... =D

    ReplyDelete
  2. cantiknyaaa permandangan sini dik ..
    kagumm

    ReplyDelete
  3. nampak menarik tempatnya kan..oklah harga bilik tuh, taklah mahal sgtkan

    ReplyDelete
  4. wah..cantik2 juga view nya Mia..cuma kolang renang tu mcm ndak sesuai utk kanak2..dalam juga..

    ReplyDelete
  5. SEKALI SEKALA MAKAN ANGIN BESTKAN

    ReplyDelete
  6. @MAZLIZA ABD RAZAK: cantik tp klu petang sikit byk sampah tepi pantai tersangkut situ...sayang memburukkan suasana..

    ReplyDelete
  7. @Bui Junaidi: itulah tu bawa anak2 jalan2 taklah dorang boring masa cuti..

    ReplyDelete
  8. @Mrs Velentine: ya selepas roundabout kedua sebelah dgn langkah syabas...

    ReplyDelete
  9. pic2 yg menarik tq share ye

    ReplyDelete
  10. Cantiknya...subhanallah...teringin nk rilekskn otak ke tmpat2 yg cmni...aman damai n tenang je leh tgk pntai n pemandangan yg cntik2 ni...

    ReplyDelete
  11. @izzah: betul terasa tenang tengo laut tu... : D

    ReplyDelete
  12. Salam prkenalan....
    Pandai ambik gmbr..cantik..

    ReplyDelete
  13. teringin nak pergi tapi jauh le..

    ReplyDelete
  14. tunggulah honeymoon yg ke 20 nnti bpleh pergi..anak anak dah besar boleh tinggal kat rumah....hehehe

    ReplyDelete
  15. Sioknya main2 pasir. Mau bw anak2 p tg aru beach la..

    ReplyDelete
  16. he..he... cantiknya foto bwh sekali tu...
    cantik jugak tempat dia mia...suka suka

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a