Skip to main content

Seaside Travellers Inn

Assalamualaikum

Seperti yang dijanjikan (cehhh macamlah ada orang nak tunggu2 post ni), akan dipostkan tentang tempat yang kami sekeluarga pegi hari isnin tu.....Sea Side Travellers Inn.....terletak di Jalan Kinarut, Papar....bersebelahan dengan Langkah Syabas Beach Resort....Tempat ni ok ok jak bagi saya, rate dalam 2 hingga 3 bintang gitu....bilik dia oklah...bersih dan boleh tidur...Tv dalam bilik masih lagi 'tv gemok'...Hari tu ada bagitahu segmentasi pasaran tempat ni mungkin khusus untuk pelancong luar.....even swimming poolnya pun dalam gilak...kat tepi kolam pun dah paras ketiak orang dewasa....tak mesra kanak2 kan.....orang yang tinggi cam galah tu mungkin oklah berenang dalam pool ni....Dorang Shumi dan Shamzi terpaksa guna pelampung sambil hubby pegang....Kalau orang yang pegi honeymoon tempat ni mungkin sesuai tapi kalau yang bawa family dan anak2 kecil rasanya tak berapa sesuaaiiii....Rate bilik antara RM 100 - RM 200
Kalau nak pegi sini mesti booked awal2 sebab bilik dia terhad.....bawah ni antara foto yang sempat di snap....

View awal pagi dari balkoni bilik kami....cantikkan pemandangan dia....


View dari cafe resort ni....luas mata memandang.....tenang jak...sebab itu saya cakap tempat ni sesuai untuk orang berhoneymoon

Cari kerang kata budak-budak ni.....

Model ibu dan anak sedang bermesraan di tepi laut.....he he he


Comments

  1. Cantiknya pemandangan kat sini ye...
    Tenang je... =D

    ReplyDelete
  2. cantiknyaaa permandangan sini dik ..
    kagumm

    ReplyDelete
  3. nampak menarik tempatnya kan..oklah harga bilik tuh, taklah mahal sgtkan

    ReplyDelete
  4. wah..cantik2 juga view nya Mia..cuma kolang renang tu mcm ndak sesuai utk kanak2..dalam juga..

    ReplyDelete
  5. SEKALI SEKALA MAKAN ANGIN BESTKAN

    ReplyDelete
  6. @MAZLIZA ABD RAZAK: cantik tp klu petang sikit byk sampah tepi pantai tersangkut situ...sayang memburukkan suasana..

    ReplyDelete
  7. @Bui Junaidi: itulah tu bawa anak2 jalan2 taklah dorang boring masa cuti..

    ReplyDelete
  8. @Mrs Velentine: ya selepas roundabout kedua sebelah dgn langkah syabas...

    ReplyDelete
  9. pic2 yg menarik tq share ye

    ReplyDelete
  10. Cantiknya...subhanallah...teringin nk rilekskn otak ke tmpat2 yg cmni...aman damai n tenang je leh tgk pntai n pemandangan yg cntik2 ni...

    ReplyDelete
  11. @izzah: betul terasa tenang tengo laut tu... : D

    ReplyDelete
  12. Salam prkenalan....
    Pandai ambik gmbr..cantik..

    ReplyDelete
  13. teringin nak pergi tapi jauh le..

    ReplyDelete
  14. tunggulah honeymoon yg ke 20 nnti bpleh pergi..anak anak dah besar boleh tinggal kat rumah....hehehe

    ReplyDelete
  15. Sioknya main2 pasir. Mau bw anak2 p tg aru beach la..

    ReplyDelete
  16. he..he... cantiknya foto bwh sekali tu...
    cantik jugak tempat dia mia...suka suka

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang