Skip to main content

ABOUT ME




Hi korang .. Panggil saja pemilik blog ni Kak Mia atau ringkasan ejaannya Kmia 😉. Umi kepada 3 orang anak (dua lelaki dan seorang gegirl). Isteri kepada seorang cikgu sekolah dan seorang Umi yang berkerjaya.

Dunia Blog dan Kmia
  • Mula berblog sejak tahun 2007 secara suka-suka tetapi tidaklah berapa aktif. Dan aktif semula pada tahun 2012 hingga sekarang.
  • Mommy Blogger dari Sabah dan based di Kota Kinabalu.
  • Url blog pertama ialah shumie-dz.blogspot.my tetapi telah bertukar ke www.miakassim.com pada tahun 2017.
  • Blog berkisar tentang personal life Kmia dan keluarga, tempat percutian Kmia, lokasi makan-makan, tips-tips simple dan sebagainya. Pendek kata macam-macam ada.
  • Semua tempat best yang pernah Kmia pergi dikumpulkan ceritanya di Page Jalan-Jalan Check In Sabah.
  • Awal tahun 2014 mula berkolabrasi dengan pelbagai produk (samaada product review dan article post) 

Page View History - 974,862
Monthly Page View - 15,000 to 17,000
FB Friends - 1,234
FB Page Followers - 126
IG Followers - 1,265

miakassim.com pernah berkolabrasi dengan siapa?
  • Zalora
  • Lazada
  • Susu Friso Gold
  • Property Guru
  • Traveloka
  • Promenade Hotel & Resort Kota Kinabalu
  • Hilton Kota Kinabalu
  • Le Meridien Kota Kinabalu
  • Palace Hotel Kota Kinabalu
  • Pan Cake House International Kota Kinabalu
  • Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu
  • Imyati Cafe Sadong Jaya Kota Kinabalu
  • Syampu Safi Syaila
  • Parents Avenue Magazine
  • The Borneo Scrub
  • Jus Qalbi Al Ehsan
  • Ecowell - Travel Bath and Body Care Series
  • Zinnia Inner Cleanse
  • Ephyra
  • Nando's
  • Hard Rock Cafe Kota Kinabalu
  • Maju Kuala Penyu Farmstay
  • Hyatt Regency Kota Kinabalu
  • The Pan Borneo Hotel Kota Kinabalu
  • Hotel Grandis Kota Kinabalu
  • Pallas 
  • Jollibee Malaysia
  • Avangio Hotel Kota Kinabalu
  • Hansaegee Nature
  • Brunei Satay House Kota Kinabalu
  • Sutera Harbour Resort & Spa
  • Guardian Malaysia
  • Shopee Malaysia

Untuk sebarang pertanyaan, kolabrasi, sponsorship dan review boleh contact Kmia di 😉

Email

Facebook 

FBPage

Instagram







Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc