Skip to main content

Blog Review by P.C.L

Assalamualaikum

Hari tu saya ada join satu segmen yang dianjurkan oleh pakciklie kita......dimana dalam segmen ini pakciklie akan mereview satu persatu blog yang join segmen ni....dan giliran saya semalam.....berdebar2 pulak nak tunggu kritikan dan komen daripada pakciklie kita sebab ini pertama kalinya blog Mia - Memories of Mine di review oleh blogger yang lain.....



Hehe segan pulak dapat komen yang positif.....tak sangka P.C.L suka juga baca cerita2 'dongeng zaman dahulu kala' saya tu....sapa yang selalu berkunjung ke blog saya selalu ke? mesti perasan cerita yang saya tulis semua berkisarkan kehidupan saya semasa zaman budak, remaja hinggalah beranak pinak....Cerita anak2 saya, Shumi, Shamzi dan Damia.....Kadang2 tu kongsi-kongsi sikit tips dan ilmu agama (saya sendiri masih tidak cukup ilmunya)...kalau ada mood memasak, akan dikongsikan resepinya walaupun tak sesedap mana....hehe
Nak tanya sikit jawab ikhlas tau , komen bila baca blog saya ??

Comments

  1. Kakak rasa kalau kakak free pagi hari boleh katakan blog mia merupakan sasaran awal kakak memberikan komen. Tapi kalau busy agak lewat. Kakak suka cara penulisah Mia yg santai dan menarik sebab itu walau tak ada gambar kadangkala tetap ingin membaca hingga akhirnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terharunya kak....makin bersemangat ni nak menulis....hehe

      Delete
  2. Suka datang sini sebb cerita2 Mia simple tapi padat...senang mo paham..hehe...
    Tahniah di review...:)

    ReplyDelete
  3. tahniah sbb direview :)
    so far, kebanyakan entry mia mmg santai dan mudah difahami

    ReplyDelete
  4. wah..tahniah kerana blog direview kan..suka jgk blog mia sbb ade serba sedikit tentang byk perkara..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq....suka yg tulis yg simple2 tp ada sedikit isilah konon..hehe

      Delete
  5. tak sempat nak join segmen nie..teringin jugak nk tau review org pasal blog kite :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tlg reviewkan....hehe
      saya suka blog awak sbb suka cerita psl anak2 dan makan2...wajib terjah

      Delete
  6. wahhhh tahniah...takat ni mmg slalu singgah sini..

    ReplyDelete
  7. Tahniah.....
    SO far AJ suka.. gaya penyampaian tu mudah..

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Ya bah cath....minta puji ni kunun minta di review....

      Delete
  9. Komen yang bagus..tahniah..

    ReplyDelete
  10. Tahniah. Aku pon suka klo org review blog. Tak sempat nak join segmen tu.

    Suma blog aku suka baca. Suka cara penulisan ko yg santai tu.

    Beb...mcm mana nak beli wangian tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq...tu lah konon, nak juga tau apa feedback org ttg blog kita ni...ok ke x...
      betul2 nak ke wangian tu ?

      Delete
  11. Mia, terbaiklah ...patutlah ramai yg suka Mia yg peramah dalam blognya.

    ReplyDelete
  12. no komen.... hahaha

    bajet retis plak aku ni noks

    ReplyDelete
  13. ok jak bah.suka baca entry mu sebab isunya pun ok..done digi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok....konsikou itu digi...nanti tunggu ku klik2 tpt ko pulak...hehe

      Delete
  14. Seronoklah tu direview.....hehe

    ReplyDelete
  15. deno datang blog PCL ni.... deno terus folo sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sudi folo blog ni....nanti akan diterjah blognya...

      Delete
  16. I like the way u write, tak meleret2, padat santai dan berinformasi. Kalau skema2 mmg I last2 la baca hahaha.
    For me, design ur blog pun tak serabut, kemas plus I kan suka background gelap,so itu kira my individual preference la. hehehehe Keep it up ok, good job u done here :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much. Very appreciated it.
      tambah bersemangat nak cite 'kisah dongeng tu semua' hehe

      Delete
  17. congrats... sebab blog di-review...^_^ best apa blog Mia...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan πŸ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🀭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli πŸ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur πŸ˜‚ ni pertama kali kmia siang