Skip to main content

Blog Review by P.C.L

Assalamualaikum

Hari tu saya ada join satu segmen yang dianjurkan oleh pakciklie kita......dimana dalam segmen ini pakciklie akan mereview satu persatu blog yang join segmen ni....dan giliran saya semalam.....berdebar2 pulak nak tunggu kritikan dan komen daripada pakciklie kita sebab ini pertama kalinya blog Mia - Memories of Mine di review oleh blogger yang lain.....



Hehe segan pulak dapat komen yang positif.....tak sangka P.C.L suka juga baca cerita2 'dongeng zaman dahulu kala' saya tu....sapa yang selalu berkunjung ke blog saya selalu ke? mesti perasan cerita yang saya tulis semua berkisarkan kehidupan saya semasa zaman budak, remaja hinggalah beranak pinak....Cerita anak2 saya, Shumi, Shamzi dan Damia.....Kadang2 tu kongsi-kongsi sikit tips dan ilmu agama (saya sendiri masih tidak cukup ilmunya)...kalau ada mood memasak, akan dikongsikan resepinya walaupun tak sesedap mana....hehe
Nak tanya sikit jawab ikhlas tau , komen bila baca blog saya ??

Comments

  1. Kakak rasa kalau kakak free pagi hari boleh katakan blog mia merupakan sasaran awal kakak memberikan komen. Tapi kalau busy agak lewat. Kakak suka cara penulisah Mia yg santai dan menarik sebab itu walau tak ada gambar kadangkala tetap ingin membaca hingga akhirnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terharunya kak....makin bersemangat ni nak menulis....hehe

      Delete
  2. Suka datang sini sebb cerita2 Mia simple tapi padat...senang mo paham..hehe...
    Tahniah di review...:)

    ReplyDelete
  3. tahniah sbb direview :)
    so far, kebanyakan entry mia mmg santai dan mudah difahami

    ReplyDelete
  4. wah..tahniah kerana blog direview kan..suka jgk blog mia sbb ade serba sedikit tentang byk perkara..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq....suka yg tulis yg simple2 tp ada sedikit isilah konon..hehe

      Delete
  5. tak sempat nak join segmen nie..teringin jugak nk tau review org pasal blog kite :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tlg reviewkan....hehe
      saya suka blog awak sbb suka cerita psl anak2 dan makan2...wajib terjah

      Delete
  6. wahhhh tahniah...takat ni mmg slalu singgah sini..

    ReplyDelete
  7. Tahniah.....
    SO far AJ suka.. gaya penyampaian tu mudah..

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Ya bah cath....minta puji ni kunun minta di review....

      Delete
  9. Komen yang bagus..tahniah..

    ReplyDelete
  10. Tahniah. Aku pon suka klo org review blog. Tak sempat nak join segmen tu.

    Suma blog aku suka baca. Suka cara penulisan ko yg santai tu.

    Beb...mcm mana nak beli wangian tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq...tu lah konon, nak juga tau apa feedback org ttg blog kita ni...ok ke x...
      betul2 nak ke wangian tu ?

      Delete
  11. Mia, terbaiklah ...patutlah ramai yg suka Mia yg peramah dalam blognya.

    ReplyDelete
  12. no komen.... hahaha

    bajet retis plak aku ni noks

    ReplyDelete
  13. ok jak bah.suka baca entry mu sebab isunya pun ok..done digi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok....konsikou itu digi...nanti tunggu ku klik2 tpt ko pulak...hehe

      Delete
  14. Seronoklah tu direview.....hehe

    ReplyDelete
  15. deno datang blog PCL ni.... deno terus folo sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sudi folo blog ni....nanti akan diterjah blognya...

      Delete
  16. I like the way u write, tak meleret2, padat santai dan berinformasi. Kalau skema2 mmg I last2 la baca hahaha.
    For me, design ur blog pun tak serabut, kemas plus I kan suka background gelap,so itu kira my individual preference la. hehehehe Keep it up ok, good job u done here :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much. Very appreciated it.
      tambah bersemangat nak cite 'kisah dongeng tu semua' hehe

      Delete
  17. congrats... sebab blog di-review...^_^ best apa blog Mia...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a