Skip to main content

'Melaram' di Instagram

 Assalamualaikum
 Minggu ni tak sempat nak post n3 panjang2 sebab line di rumah tak berapa nak bagus....tak dapat nak connect internet langsung....tapi DiGi dah sms awal2 bagitahu dorang ada buat kerja2 penaiktarafan di area kami tinggal tu sampai awal Februari.....tu yang terpaksa update blog dengan kelam kabut di opis jak.....so hari ni layan jak photo2 yang pernah saya upload di instagram @miakassim




Sempat lagi snap gambar dicermin sambil dukung anak.......

Ni Umi dan 2 anak terunanya....



Jangan terpedaya dengan bibir yang 'seksi' itu...Instagram semata2...hehe




Anak-anak Umi.....Orang selalu tersilap dengan Shumi dan Shamzi ni...kata dorang kembar padahal adik dan abang beza 2 tahun....Damia dalam gambar ni umur dia 11 bulan....rambut fesyen antena radio....hehehe

P/S : sapa2 nak tengok gambar lagi, boleh follow saya di instagram @miakassim (wah sempat promote lagi cam budget artis....hehehe)

Comments

  1. damia punya ikatan rambut memang mcm antena radio. Tapi dulu saya time kecil ikatan rambut fesyen pokok kelapa. Tegak atas kepala. Hehe. Darjah 1 time itu.

    ReplyDelete
  2. comel2 semua nya...cute!..
    bibir oren mmg seksi..haha..:)

    ReplyDelete
  3. hihi...rjin akak upload gmbr kt instagram...cumil gmbr2 tu :)

    ReplyDelete
  4. Bila rasa rindu anak masa kerja dah senang nak tengok..

    ReplyDelete
  5. Sumanya comel² termasuklah mak nya skalli ☺☺

    Tak der instagram lah.

    ReplyDelete
  6. cute..dah 3 iyer..besh lh..
    mlm kang dya follower awk iyer..
    ig dya : mshazadoes

    ReplyDelete
  7. haha sexy bibir ank dara ngn mama dia hehe

    ReplyDelete
  8. yg starring dua org tu mmg sama muka. yg girl comel! semua mata bulat2. hehehe... bila la mau ada insta ni. :(

    ReplyDelete
  9. comel... ^_^... I'll follow you dear thru Instagram... nanti boleh layanz gambar2 lagi kat situ... heee...

    ReplyDelete
  10. Comelnya si Damia... geram sia tinguk pipinya :D

    ReplyDelete
  11. comey semuanya anak2 mia nie..pandai bergambar... instagram takdel la...

    ReplyDelete
  12. cutenya anak2 mia...:) mcm ibunya juga..hehe

    ReplyDelete
  13. amboii licinnya kulit mama budak2 tu :)

    ReplyDelete
  14. ala comelnye kak ! eh kalau tak kerana instagram pun , mmg dah seksi ! hihik

    ReplyDelete
  15. First light Pigoni of Be Social Worldwide is a guaranteed social marketing master and an online networking virtual aide. Instafellow.com

    ReplyDelete
  16. concluded that they were either exhausted or a starving craftsman and transforms your cappuccino into a canvas. http://brsm.io/Buy-real-active-instagram-followers

    ReplyDelete
  17. We are expert in web development, onpage SEO, offpage SEO, reputation management, seo software services, video marketing & social media management. We regularly update our strategies with Google algorithm changes to make them compatible & effectiveClick Here for See Our Niche blog Comments Packages .

    ReplyDelete
  18. Instagram has become a place for influencers, a lot of them had grown their audience from small to millions in a short period of time Instagram marketing

    ReplyDelete
  19. Get loyal followers involved: Another really good way to gain Instagram followers is by getting loyal followers involved followers

    ReplyDelete
  20. Investing energy online is essential for your business, however on the off chance that it's not beneficial time, at that point it is just time squandered. Dawdled does not resist get new deals. insta

    ReplyDelete
  21. Instagram is the part of Facebook, you know there's going to be a lot of pressure on Insta to succeed.buy Instagram comments from real users.. But, Instagram work for your company?

    ReplyDelete
  22. But everyone likes taking photos and let's be honest - almost every one of us feels like we have a knack behind the camera. While darkroom results often prove otherwise, the ease and foolproof editing ofinstagram growth service

    ReplyDelete
  23. Thank you for some other informative blog. Where else could I get that type of information written in such an ideal means? I have a mission that I’m just now working on, and I have been at the look out for such information. net worth list

    ReplyDelete
  24. To appreciate all these promising advantages,smmpanel what does it take to make your marketing effort a triumph?

    ReplyDelete
  25. Regardless of what's more important, views or retention, the bottom line is we want people to watch our stuff for the longest amount of time possible. his comment is here

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan ๐Ÿ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri ๐Ÿ˜œ selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak ๐Ÿคญ Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli ๐Ÿ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur ๐Ÿ˜‚ ni pertama kali kmia siang