Featured Slider

Weekend Buffet Dinner at Promenade Café, Promenade Hotel Kota Kinabalu

Promenade Hotel Kota Kinabalu is ready to woo the taste buds of fellow KKian foodies by relaunching our weekend buffet dinner at Promenade Cafe with elements inspired by the ever-popular Netflix Korean series, the “Squid Game” in the month of October 2021. Buffet dinner available between 6:30pm to 9:30pm on every Friday and Saturday.



There will be over 100 items in this Buffet Dinner, so join and fill your plate with the chef's choices of delicious items ranging from “Oxtail Assam Pedas”, Slipper Lobsters with Butter Milk & Cheese Sauce, Baked Mussel with Cheese, “Ketam Masak Ala Kam Hiong”, “Beef & Chicken Rendang Kinabalu”, Roasted Duck  and so on.



Meat and seafood lovers can savour our BBQ highlights of fresh seafood and meat. Guest can choose a variety of fresh seafood like tiger prawn, squid, local fish, scallop, mussel, and many more and our chefs will put together the final touches to tantalise your taste bud. 



The Carving Corner will feature roast lamb and baked seasonal whole fish cooked to quality with herbs and spices.





Finish your meal on a delicious sweet note with assorted sweet treats like “Ais Kacang”, “Cendol”, “Bubur Cha-Cha”, assortment of cakes and pudding and last but not least “Squid Game” Dalgona candy




Our weekend buffet dinner is priced at RM78.80 nett per adult and RM39 nett for children (6 – 12 years old). For limited time this month, a special buffet rate of RM 68.80 nett per adult when you dine-in wearing any top clothing of green or red colour as seen in by the ever-popular Netflix Korean series, the “Squid Game”. Terms and conditions apply.



Come and dine-in with us with great comfort and in safe environment at Promenade Cafe.  Early reservations are highly recommended as for the for new normal table arrangement. For reservations and more details, kindly call 088-252 396.



READ MORE

JOM STAYCATION!

Hi korang… lamanya kakmia tak bersiaran. Aktiviti blog terpaksa dikurangkan.. Sebelum ni aktif ja kakmia review makan sana sini, review tempat menarik sana sini. Tapi disebabkan si covid, semua terpaksa dihentikan seketika.. Gitu. Tak boleh dine in, aktiviti pelancongan pun terpaksa dihentikan sementara demi mengekang penularan wabak Covid 19 ni. Tak apa, kita akur dan sabar..

Dan rasanya kesabaran kita tu berbaloi juga bila pihak kerajaan baru-baru telah memberi kebenaran kepada sektor pelancongan untuk beroperasi semula. Alamak bestnya! 


Sumber : shutterstock.com

Sementara waktu ni, orang ramai dibenarkan melancong dalam negeri sendiri kerana aktiviti rentas negeri masih belum dibenarkan. Tapi kan.. Tapi kan.. Baru-baru ni kerajaan dah umumkan yang Pulau Langkawi dibuka untuk orang awam di bawah program gelembung perjalanan (travel bubble). Orang ramai dibenarkan melancong ke sini tetapi kenalah mengikut syarat-syarat yang ditetapkan. Bestnya… lagi-lagi bila dah lama terperuk kat rumah ni. Bila dah ada peluang sebegini, memang tidak akan disia-siakan. 


Tapi bagi kakmia kan.. jika aktiviti rentas negeri dah dibenarkan sebenarnya teringin nak bawa anak-anak berjalan-jalan di Kuala Lumpur… Pulau Langkawi tu kita simpan dulu untuk kemudian.. Hehe plan nak ke Kuala Lumpur tu sebenarnya dah lama tapi terbantut pula oleh pandemik covid 19 ni. Anak-anak teringin nak tengok depan-depan Menara Berkembar Petronas dan Menara Kuala Lumpur. Lepas tu nak merasa sendiri naik monorail menuju ke Bukit Bintang… gitu. Bila dah ada plan begini, perkara pertama yang wajib nak kena check selain tiket kapal terbang adalah tempat penginapan. 


Sumber : Google Image


Tempat penginapan yang dipilih kalau kakmia, nombor satu haruslah selesa untuk kami sekeluarga. Bersih, kemas, kemudahan dan fasiliti haruslah cukup.  Kakmia pantang kalau dapat tempat penginapan agak kureng sikit tahap kebersihannya.. Boleh hilangkan mood untuk bercuti. 

Servis di tempat penginapan juga kakmia sangat ambil berat. Selalu sebelum nak book tempat tu, kakmia suka baca review dari mereka yang pernah menginap di hotel tersebut.  Dari review-review ni, kita boleh dapat agak bagaimana servis yang akan kita terima semasa menginap di hotel itu nanti. 


Satu faktor penting lagi dalam pemilihan tempat penginapan bagi kakmia ialah lokasi. Kakmia kalau nak ke Kuala Lumpur dah memang plan mana-mana tempat nak bawa anak-anak. Jadi kalau boleh tempat penginapan tu lokasinya mestilah berdekatan dengan tempat-tempat tu semua. Baru senang nak berjalan kan. Korang macam kakmia juga ke, cerewet pasal pemilihan tempat penginapan ni. Kalau korang pun sama macam kakmia, ni kakmia beri tunjuk ajar….korang pergi je check out KL Staycation

Kat sini kita boleh check mana-mana hotel yang bersesuaian dengan kehendak kita. Korang boleh baca review orang tentang hotel tu, boleh check lokasi hotel, berapa harga yang ditawarkan… malahan korang boleh terus book hotel.. Mudah kan. 


Sumber : Google Image


Alang-alang ke Kuala Lumpur, nak juga berjalan-jalan di negeri-negeri yang berdekatan. Kakmia ni sebenarnya gemar tempat-tempat percutian di tanah tinggi dan berhawa sejuk. Kalau kat Sabah ni, memang tempat kegemaran adalah Kundasang, Ranau. Kat semenanjung, kalau dapat staycation dekat Cameron Highlands Hotels juga tak kurang hebatnya. Kawasan tanah tinggi, sejuk dan berkabus.  Apa yang menarik kat Cameron Highland ni? Sangat banyak. Teruja tau kakmia bila membaca pengalaman mereka yang dah pergi ke Cameron Highland. Dorang siap bagi list lagi tempat-tempat menarik yang wajib korang kunjungi bila bercuti ke Cameron Highland nanti. Salah satunya ialah lawatan ke ladang-ladang strawberinya. Kat sini banyak ladang strawberi yang korang boleh lawat… bestnya boleh makan buah strawberi segar yang baru dipetik. Yang suka minum jenama teh Boh tu, ni lah masanya korang melihat sendiri ladang teh tu… ada kat Cameron Highland. Banyak lagi tempat yang korang boleh kunjungi sebenarnya…. Excitednya kakmia… sama-samalah kita berdoa agar keadaan pulih seperti sediakala. Dan jangan lupa vaksin tau… tak sabar dah nak pergi jalan-jalan ni! 




READ MORE

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage. 



Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes.


As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Director says, “The world is changing, cultures evolving, but a customary ritual remains. Mooncakes have always been a festive souvenir, meant to be gifted and savoured in the fullest and brightest of Mid-Autumn moonlight. Let’s celebrate treasured moments joint by this festive delicacy, with loved ones near and especially those afar”.


Make it a gift to behold with our medley of traditional baked mooncake flavours, including the classics Pure Lotus, White Lotus, Pandan Lotus, Red Bean and Mixed Nuts. For those seeking a unique Mid-autumn palate, a premium selection featuring special flavours such as Dragon Fruit Lotus, Tiramisu Lotus, Pumpkin Lotus, and Durian Lotus are also available.





The pricing of mooncakes are as follows:


Hilton Kuala Lumpur (16 July – 26 Sep 2021)

Traditional Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM138 nett

Fixed flavours:

Baked White Lotus Paste

Baked Lotus Paste with Single Yolk 

Baked Pandan Lotus Paste with Single Yolk

Baked Red Bean Paste with Almond Flakes

Bank partnership and bulk purchase discounts apply. 

For more information, call us at +603 2264 2264, or shop online at www.takeus-home.com/hilton-kl.    


Hilton Kuching (1 August – 21 Sep 2021)

Traditional Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM138+

A choice of: 

Baked White Lotus Paste

Baked Lotus Paste with Single Yolk

Baked Pandan Paste with Single Yolk

Baked Red Bean Paste with Almond Flakes

Baked Mung Bean with Single Yolk

Prices are subject to prevailing government taxes.

Bank partnership, loyalty card, and bulk purchase discounts apply. 

For more information, call Hilton Kuching at +6082 223 888, or shop online at www.takeus-home.com/hilton-kuching.   



Hilton Kota Kinabalu (2 August – 21 Sep 2021)

Traditional Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM110

Fixed flavours: 

Baked Pure Lotus

Baked Pure Lotus with Single Yolk

Baked Pandan Lotus with Single Yolk

Baked Red Bean

Bank partnership and membership discounts apply. 

For more information, call Hilton Kota Kinabalu at +6088 356 000, or visit www.eatdrinkhilton.com/special-offers/mooncakes-at-hilton/ 



DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur (Until 21 Sep 2021)

Traditional Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM138 nett

Fixed flavours: 

Baked Pure Lotus

Baked Black Sesame Lotus

Baked Red Bean Paste

Baked Durian Lotus

Premium Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM138 nett

A choice of:

Baked Pure Lotus with Single Yolk
Baked Pandan Lotus with Single Yolk
Baked Green Tea Lotus with Single Yolk
Dragon Fruit Lotus with Single Yolk
Baked Mixed Nut
Bank partnership and membership discounts apply. 
For more information, call DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur at +603 2172 7272, or visit www.eatdrinkhilton.com/special-offers/mooncakes-at-hilton/ 


DoubleTree by Hilton Melaka (Until 21 Sep 2021)
Traditional Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM138 nett
Fixed flavours: 
Baked White Lotus Paste
Baked Lotus Paste with Single Yolk
Baked Pandan Paste with Single Yolk
Baked Red Bean Paste with Almond Flakes
Signature Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM148 nett
Fixed flavour: 
Baked Pandan Coconut with Single Yolk
Premium Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM150 nett
Fixed flavour:  
Baked Durian Lotus with Single Yolk
Bank partnership, early bird promotion, and bulk purchase discounts apply. 
For more information, call DoubleTree by Hilton Melaka at +606  222 3333, or visit www.eatdrinkhilton.com/special-offers/mooncakes-at-hilton/ 


DoubleTree by Hilton Johor Bahru (1 August - 21 Sep 2021)
Traditional Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM98 nett
A choice of:
Baked Pure Lotus 
Baked Pure Lotus with Single Yolk
Baked Red Bean
Baked Black Sesame Lotus
Baked Green Tea Lotus
Baked Tiramisu Lotus
Baked Pumpkin Lotus
Baked Durian Lotus
Bank partnership and early bird promotion discounts apply.
For more information, call DoubleTree by Hilton Johor Bahru at +607 268 6868, or visit www.eatdrinkhilton.com/special-offers/mooncakes-at-hilton/ 

 
Hilton Garden Inn Kuala Lumpur - South (Until 21 Sep 2021)
Traditional Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM138 nett
Fixed flavours:
Baked White Lotus Paste
Baked Lotus Paste with Single Yolk
Baked Pandan Paste with Single Yolk
Baked Red Bean Paste with Almond Flakes
Bank partnership, loyalty card, and bulk purchase discounts apply. 
For more information, call Hilton Garden Inn Kuala Lumpur - South at +603 2771 6888, order via WhatsApp at www.wa.link/fixbgr or visit www.eatdrinkhilton.com/special-offers/mooncakes-at-hilton/ 


Hilton Garden Inn Puchong (Until 21 Sep 2021)
Traditional Baked Mooncakes Box Set (4 pieces) – RM138 nett
Fixed flavours:
Baked White Lotus Paste
Baked Lotus Paste with Single Yolk
Baked Pandan Paste with Single Yolk
Baked Red Bean Paste with Almond Flakes
Bank partnership, loyalty card, and bulk purchase discounts apply. 
For more information, call Hilton Garden Inn Puchong at +603 8084 1299, or visit www.eatdrinkhilton.com/special-offers/mooncakes-at-hilton/ 





READ MORE

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort.



This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm. 

The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking.

At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings. 




Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik.



Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah and Sup Tulang Rawan.

Out in the foyer, soup, international dishes like pizza, pasta and Tom Yam Prawn Noodles also await guests.

Desserts stall also offers rich options of scrumptious sweet course like ABC, Dark and White Chocolate Mousse, Cherry Trifle, Agar-Agar Santan and Sour Sop Panna Cotta. 



The spread varies from time to time to give you even more unique experience. Other menu includes Kari Kambing Berkentang, Sambal Sotong dengan Petai, Nangka Muda Masak Lemak, Tandoori Chicken and Sambal Isi Udang just to name a few. 


So come by and join us this Ramadan. We sure do promise you good times and even great memory.

For more information and reservations, please contact +6088 308 393.




READ MORE