Skip to main content

Sirap Limau Satu!

Assalamualaikum

Musim kemarau memang panas...
Jalan 5 langkah pun dah berpeluh-peluh..
Habis lunyai kertas buat kipas...
Rasa nak duduk jak dalam opis 24 jam ber air con dengan suhu 16'c.
Berdiri di luar sana, confirm habuk seinci tebal menepek kat muka. Tak payah nak simpan bedak dah..huhu
Bestnya kalau dapat berendam kat kolam sambil minum sirap limau ais.....






Pengajaran : Sentiasa bersyukur dengan keadaan sekarang. Hujan, kemarau, ribut petir segala itu suda ketentuanNya......jangan asyik nak mengeluh je :D



Comments

  1. Betul..dugaan skang utk kita muhasabah diri.Mungkin ini peringatan dariNya utk kita yg lalai..peringatan kecil sblm dtgnya kiamat

    ReplyDelete
  2. sekarang ni musim panas air apa pun laku..jgn kata sirap limau,air kosong pun dh nikmat bila teguk.hehe

    ReplyDelete
  3. Batuk sudah...no more ice.. kadang2 couldnt help it.. tengok air merah tu rasa nyaman kat tekak ni

    ReplyDelete
  4. Sedap pekena sirap limau masa panas macam ni..

    ReplyDelete
  5. Betul, tapi bila peluh termengeluh jugak, :) sirap limau tu pagi pagi pun nampak segar.

    ReplyDelete
  6. Ngam btl ni minum time cuaca pns Mia..

    Betul tu Mia..apa2pun kna brsyukur dgn keadaan skrg..

    ReplyDelete
  7. sedap jugak sirap di letak air perahan limau yer...

    ReplyDelete
  8. sirap limau yg sangat mengiurkan tekak...

    ReplyDelete
  9. mmg sedap layan sirau limau...pergh ! hehe

    ReplyDelete
  10. Musim2 panas mcm skrng ni kalau dpt sirap limau mmg thorbaikk :)

    Jom Terjah : Muslim Niaga : Platform Dropship Produk Islamik


    ReplyDelete
  11. Sedang panas...air sirap mmg la sedap...ais kosong pun sedap...asalkan ada ais..semua sedap :)

    ReplyDelete
  12. Baru lepas minum siram ais Mia...si SA buat ,....dah tak mau minum dikasi emaknya...untung jugak maknya

    ReplyDelete
  13. sirap limau satuuuuu....meja no 8 ya :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a