Skip to main content

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum

STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY!


Hi korang. 

Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun.

Cara nak sertainya mudah sahaja :-

Untuk penyertaan Blog

  • Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang.
  • Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂
  • Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni.

Untuk penyertaan Facebook 

  • Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com.
  • Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public.
  • Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track.
*yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow IG MiaKassim | follow Twitter MiaKassim | like FB Page MiaKassim

Senang kan 😉

Hadiah untuk mereka yang bertuah itu :-

Penyertaan Blog 
  • Cash RM100 × seorang 😲
  • Cash RM50 × 2 orang 😰
  • Prepaid Reload RM30 × seorang
  • Prepaid Reload RM10 × 2 orang
Penyertaan Facebook
  • Cash RM50 × seorang

Ok tak ... ok lah tu hadiahnya. Giveaway simple ja bah tapi boleh menang cash RM100 gitu. 

Tarikh tutup penyertaan pada 20 November 2017 11.59 malam. Pemenang bertuah akan diumumkan pada 25 November 2017. 

So cepatan kamu k. Sudi-sudikanlah join dan jangan lupa share dengan yang lain. 

Note : Cara pemilihan pemenang nanti Kmia bagitahu di entri seterusnya.


Good Luck semua !

******************************************************************************

Senarai Peserta :- 




Comments

  1. Join...

    http://seindahcerita.blogspot.my/2017/10/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  2. Join mia
    www.kisahsidairy.com/2017/10/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html?m=1

    And happy bday to u..

    ReplyDelete
  3. http://www.mrspip.com/2017/10/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    mia, pip join sekaki.

    ReplyDelete
  4. Wow. Terbaik. Bah, nanti saya join.

    ReplyDelete
  5. https://messarah.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  6. https://redheartlady.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    Bah join kasi meriah giveaway ko..

    ReplyDelete
  7. assalammualaikum sis mia =D

    done !!
    http://www.jun-zie.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  8. done join GA ni :D

    https://farhannajafri.blogspot.my/2017/10/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  9. jm join

    dsys

    https://belogsjm.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  10. join :)
    http://jomjoingafw.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  11. Yeay count me in ! :D

    http://ummuayyash.com/2537/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun/

    ReplyDelete
  12. Sha joint ye.. Dah follow sini..
    Salam perkenalan..
    http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  13. yay ! saya join :

    https://walkstatic.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  14. join..

    http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  15. Joined :)
    http://www.azhafizah.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  16. join! http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  17. GV join ya kak.

    https://galaksiviral.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  18. AMERZING join http://ameridzuan.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  19. Join yer...

    http://www.huhahuhajerr.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  20. join

    http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  21. Yeayy..fiqa join ye
    http://www.mommyfiqa.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  22. Saya sudah. Anda bagaimana? hehehh
    http://1001resepimama.blogspot.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  23. Join sudah
    https://curiostraveller.com/2017/11/05/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun/

    ReplyDelete
  24. ccl join
    http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete

  25. http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  26. Saya join..

    http://anumabdullah93.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  27. Join :)

    http://www.sayidahnapisah.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  28. joheennn jogakkk

    http://www.leaazleeya.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  29. join http://msvelentine.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  30. joined

    http://www.helloaiman.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    | helloaiman |
    | Jana Bitcoin |

    ReplyDelete
  31. saya join http://www.ronaldmohoni.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  32. saya join http://myraaaaawr.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  33. http://www.opzzpinky.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  34. https://iznisyafiqah.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  35. salam kak Mia...KG join ya..
    http://www.kakgojes.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  36. https://blogashalya.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  37. http://www.jiakreatifelt.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  38. salam join

    https://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  39. Saya join jugak... Nak menang jugak...

    http://jombercontest.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  40. Salam singgah dri lokmanamirul.com

    ReplyDelete
  41. Join.

    https://puankuci.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  42. saya join jugakkk

    http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  43. sy join juga ya Kak Mia :)

    http://ciknurul23.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  44. http://hanahhuzairi.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    saya join ye sis :) tq sudi buat GA ini

    ReplyDelete
  45. LZ join Giveaway Mia..

    URL : https://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    Facebook : Sis LZ
    Instagram : @ladyinredplanner
    Twitter : @ladynredplanner

    Thanks Mia.. :-)

    ReplyDelete
  46. Hi akak. Saya join ye :)

    http://nuratiqahnajihah.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  47. sy join akk

    http://lienliedot.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  48. Salam. Cikla join.

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html?m=1

    ReplyDelete
  49. huda join >> http://www.ceritahuda.com/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html<

    ReplyDelete
  50. saya join jugakkk

    http://chanchueshahida.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  51. BISMILLAH... join ya

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  52. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/11/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun.html

    ReplyDelete
  53. tak sempat join next pasti kita join... Good luck semua

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a