Nissan Almera Impul

Assalamualaikum....
Sabtu yang lepas kami ke Nissan Showroom...hubby dah janji dengan kawannya (keja dealer kat Nissan) nak test drive model terbaru Nissan tu, Nissan Almera nama dia....ala yang selalu keluar iklan di tv tu konon.....napa nak test drive ?? saja2 jak hehe.......malu nak bagitahu...sebenarnya kalau ada rezeki terlebih tahun depan kira2 saya nak upgrade ketalah konon (kalau adalah).....anak dah 3 orang jadi nak keta yang lebih selesa dan sesuai untuk kegunaan keluarga (memang hubby dah beli mpv jadi saya beli yang sedanlah konon).... =P Sekarang ni masih dalam proses survey harga dan model keta....sekarang saya guna Myvi pegi keja, dah 7 tahun Myvi ni berkhidmat untuk puannya..Myvi adalah 1st keta yang saya beli sendiri tau....
Memperkenalkan Nissan Almera Impul.......cantik kan ?? ni yang full accessories....tak payah nak 'make up'2 lagi.....
 ni bahagian belakang keta.....
 Bahagian dashboard dan stereng dia....maca Myvi juga sebab meter dia belakang stereng........ada keta meter dia kat tengah2 kan tapi saya dah terbiasa tengo meter depan2 mata macam tu...
 luas kan dalamnya.....tempat duduk belakang dan depan pun jarak dia jauh.....selesa kaki penumpang kat belakang tu....
 Umi, Damia dan Shumi yang sedang testing duduk kat bahagian belakang....memang selesa untuk sebuah kereta jenis sedan....

Ruang bonet yang besar dan luas sampai Shumi dan Shamzi pun muat kat dalamnya....


*
*
*
Secara keseluruhannya memang puas hati.....tapi masih mo buat perbandingan dengan model keta yang lain.....minggu ni nak pegi showroom Toyota pula sebab nak tengo model Vios.....
^
^
^
^
^

Note : boleh bagi pandangan ke, mana yang lebih ok, Nissan ke Toyota ?






************************************************************************

Nak tahu bagaimana jimatkan penggunaan minyak petrol kereta anda ??

Klik link di bawah


atau klik di sini

37 comments

  1. Tak der experience lah mia. Saya pakai keta tempatan jer. Tapi saya minat toyota ☺☺

    Semoga ada rezeki nak memiliki kereta baru. Selamat memilih lah yer ^_^.

    ReplyDelete
  2. hehehe sy pun ada VIVA ja...tp sy punya pendapat la kan...better TOYOTA...entahla...sy suka model2 yg TOYOTA keluarkan....:)

    ReplyDelete
  3. Adik AK ada ambik satu..hehehe..luas dalam

    ReplyDelete
  4. Pengalaman kakak sebab guna Toyota so tak tahu kalau Nissan. Tapi Almera ni pun nampak cantiklah.

    Kalau ikut abang kakak 2nd value Toyota lebih tinggi berbanding Nissan - tapi tak kisahlah kalau dah suka kan...

    ReplyDelete
  5. wahh..kawan sy pun baru nak beli 1..
    cantik juga kan..
    klu sy, suka juga Vios Mia..:)

    ReplyDelete
  6. Mmg cantik kete nie.. wah siap masuk dlm bonet lg...hehehe

    ReplyDelete
  7. tak pandai nak bagi pendapat pasal kete tapi dari segi rupa yang ni mmg cantik sangat2 ^_^ bestnya ^_^

    ReplyDelete
  8. cantik..dah tengok kat atas jalan
    wah..lepas ni keta baru la yer

    ReplyDelete
  9. mmm tak de tau lah kalo nak banding2 ni mia..tapi semoga berjaya mendapat keta idaman lah..:)

    ReplyDelete
  10. toyota better,klu di lihat dr segi value..part pun byk..apapn tgk poket n citarasa masing2 la...kn.. :)

    ReplyDelete
  11. Lawa kereta ni...my sil pun teruja....klau ada rezeki boleh je ambik hehehe...membalas kunjungan mia ;)

    ReplyDelete
  12. cantik.

    nissan la kak..
    sepupu saya baru sambaq..warna putih.smart ;D

    ReplyDelete
  13. better amek ni.. BEST SELLER IN CHINA N THAILAND sebab pengunaan minyak yang menjimatkan 14.9km/1 liter =15 km/rm 1.80 tuk ron 95 so 149 km hanya rm 18 .. lagi pun ALMERA ni murah Ler skit dari vios.. and satu lagi Part2 or eksesori kereta toyota mahal berbanding nissan.. Ok pendapat seabagai buak baru belajar xD

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. saya sendiri plan nak beli NISSAN ALMEERA

    ReplyDelete
  16. Honda lagi baik ikut pendapat saya, handling and performance jauh lagi baik compare nissan dan toyota...second value pun tinggi, design sporty tapi harga mahal lagi la....

    ReplyDelete
  17. Honda lagi baik ikut pendapat saya, handling and performance jauh lagi baik compare nissan dan toyota...second value pun tinggi, design sporty tapi harga mahal lagi la....

    ReplyDelete
  18. saya dah pakai vios, mmg ok. Skrg nak silau2 Nissan Almera. Bgmn dgn penjimatan minyak? Ada pengguna kata tak jimat minyak? Saya nak tanya yg dah beli Nissan Almera,jimat minyak tak?

    ReplyDelete
  19. Salam saya amat berminat dengan kereta almera.. sila admin baca review saya pasal nissan almera dan mohon admin komen beri pendapat = http://www.perekacerita.com/2013/06/kereta-nissan-almera-bercinta-dengan.html

    ReplyDelete
  20. saya guna almera..memang jimat minyak..

    ReplyDelete
  21. saya guna almera..memang jimat minyak..

    ReplyDelete
  22. BUI PUN TGH PASANG IMPIAN NAK BELI ALMERA..^_^

    ReplyDelete
  23. saya baru ambik almera...so far oklah... tunggu selepas 1st service ni.. org kata selepas 1st service minyak lg jimat.. wait n c..

    ReplyDelete
  24. Kalau ikutkan brand memang toyota.. Tapi kedua2nya dari jepun.. Tapi za pilih nissan impul ni coz luas.. sesuai untuk family.. Nissan Almera impul ni salah satu keta yg za nak beli n idamkan.. Hihihi...

    ReplyDelete
  25. it increases engine power by burning its diesel fuel efficiently. The general principle of turbocharger is it is an exhaust driven compressor nissan titan mods

    ReplyDelete
  26. Sebenarnya, Nissan Livina adalah model yang ideal untuk kebanyakan orang awam. Bagi saya, saya akan membeli harga Nissan Livina cepat atau lambat.

    ReplyDelete
  27. Nisan cars are best for travler like me i love it. I have driven it on a couple of occasions and I am infatuated. I think the way it looks, the way it drives and the way it sounds are all better compared to any other cars I have seen. I truly believe it's the best car out there. Get Cash For Cars Townsville is a great open door for you. In this article, I will tell you the best way to sell a car for cash utilizing the web. As far as I might be concerned, it's one of the most incredible ways to make some fast cash, especially in the event that you have an old car to dispose of. You will discover Get Cash For Scrap or Old Cars on the web. In case you are searching for a way to make some cash, cash for cars townsville is a company that will do that work.

    ReplyDelete
  28. it's structuring and building extraordinary vehicles. It's nothing unexpected that pretty much consistently you will see Nisan, Audi, BMW or the Mercedes-Benz Motor Corporation leave away with some honor for style and plan in outside or inside looks.I love Nisan and all its models.This is very interesting and looks forward to seeking more of your interesting post. You're a skilled blogger. Also, I’ve shared your site in my social networks best regards from cash for cars sydney Team we deal in used cars and other Automotive services. I have joined your RSS feed also. Thanks for sharing such a post and keep sharing.

    ReplyDelete
  29. Thanks a lot the moment again for the gorgeous opinions you have discussed here about Nisan. I have no words to describe. Just Amazing. This is exactly what I needed, all the Articles I read are just too general. But this is perfect I love to read cars and cars are my top priority so I visited cash for cars toowoomba . that company is best in dealing with old cars and also provide car removal services too.

    ReplyDelete
  30. We all need a good car for comfortable travel but where to buy a car with limited resources and comfortable car. I checked sites and I think Nissan best suits my need. I love traveling our family has that in our blood. really explains everything, cash for cars gold coast online sites for buying cars improves the way of normal buying. The article is very interesting and effective. Thank you and good luck with the upcoming articles.

    ReplyDelete
  31. I was looking for this data for a long time, but I was not able to find a trusted source.. I’ve learned several good stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you place makes this kind of fantastic informative website. Love reading the article above, which explains everything about the amazing Nissan, the article is very unique. We cars for cash an Autos Dealer loves it, If you are looking for free car removal in Brisbane, then we are the ones you are looking for. we like such Articles. Thank you and good luck with the upcoming articles.

    ReplyDelete
  32. Get the give you deserve and visit mph club in Miami Florida and compare the best Lamborghini for Rent for any occasion. Lamborghini for Rent

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!