Nissan Almera Impul - Mia Kassim

Latest

BANNER 728X90

Friday, December 21, 2012

Nissan Almera Impul

Assalamualaikum....
Sabtu yang lepas kami ke Nissan Showroom...hubby dah janji dengan kawannya (keja dealer kat Nissan) nak test drive model terbaru Nissan tu, Nissan Almera nama dia....ala yang selalu keluar iklan di tv tu konon.....napa nak test drive ?? saja2 jak hehe.......malu nak bagitahu...sebenarnya kalau ada rezeki terlebih tahun depan kira2 saya nak upgrade ketalah konon (kalau adalah).....anak dah 3 orang jadi nak keta yang lebih selesa dan sesuai untuk kegunaan keluarga (memang hubby dah beli mpv jadi saya beli yang sedanlah konon).... =P Sekarang ni masih dalam proses survey harga dan model keta....sekarang saya guna Myvi pegi keja, dah 7 tahun Myvi ni berkhidmat untuk puannya..Myvi adalah 1st keta yang saya beli sendiri tau....
Memperkenalkan Nissan Almera Impul.......cantik kan ?? ni yang full accessories....tak payah nak 'make up'2 lagi.....
 ni bahagian belakang keta.....
 Bahagian dashboard dan stereng dia....maca Myvi juga sebab meter dia belakang stereng........ada keta meter dia kat tengah2 kan tapi saya dah terbiasa tengo meter depan2 mata macam tu...
 luas kan dalamnya.....tempat duduk belakang dan depan pun jarak dia jauh.....selesa kaki penumpang kat belakang tu....
 Umi, Damia dan Shumi yang sedang testing duduk kat bahagian belakang....memang selesa untuk sebuah kereta jenis sedan....

Ruang bonet yang besar dan luas sampai Shumi dan Shamzi pun muat kat dalamnya....


*
*
*
Secara keseluruhannya memang puas hati.....tapi masih mo buat perbandingan dengan model keta yang lain.....minggu ni nak pegi showroom Toyota pula sebab nak tengo model Vios.....
^
^
^
^
^

Note : boleh bagi pandangan ke, mana yang lebih ok, Nissan ke Toyota ?






************************************************************************

Nak tahu bagaimana jimatkan penggunaan minyak petrol kereta anda ??

Klik link di bawah


atau klik di sini

28 comments:

  1. Tak der experience lah mia. Saya pakai keta tempatan jer. Tapi saya minat toyota ☺☺

    Semoga ada rezeki nak memiliki kereta baru. Selamat memilih lah yer ^_^.

    ReplyDelete
  2. hehehe sy pun ada VIVA ja...tp sy punya pendapat la kan...better TOYOTA...entahla...sy suka model2 yg TOYOTA keluarkan....:)

    ReplyDelete
  3. Adik AK ada ambik satu..hehehe..luas dalam

    ReplyDelete
  4. Pengalaman kakak sebab guna Toyota so tak tahu kalau Nissan. Tapi Almera ni pun nampak cantiklah.

    Kalau ikut abang kakak 2nd value Toyota lebih tinggi berbanding Nissan - tapi tak kisahlah kalau dah suka kan...

    ReplyDelete
  5. wahh..kawan sy pun baru nak beli 1..
    cantik juga kan..
    klu sy, suka juga Vios Mia..:)

    ReplyDelete
  6. Mmg cantik kete nie.. wah siap masuk dlm bonet lg...hehehe

    ReplyDelete
  7. tak pandai nak bagi pendapat pasal kete tapi dari segi rupa yang ni mmg cantik sangat2 ^_^ bestnya ^_^

    ReplyDelete
  8. cantik..dah tengok kat atas jalan
    wah..lepas ni keta baru la yer

    ReplyDelete
  9. mmm tak de tau lah kalo nak banding2 ni mia..tapi semoga berjaya mendapat keta idaman lah..:)

    ReplyDelete
  10. toyota better,klu di lihat dr segi value..part pun byk..apapn tgk poket n citarasa masing2 la...kn.. :)

    ReplyDelete
  11. Lawa kereta ni...my sil pun teruja....klau ada rezeki boleh je ambik hehehe...membalas kunjungan mia ;)

    ReplyDelete
  12. cantik.

    nissan la kak..
    sepupu saya baru sambaq..warna putih.smart ;D

    ReplyDelete
  13. better amek ni.. BEST SELLER IN CHINA N THAILAND sebab pengunaan minyak yang menjimatkan 14.9km/1 liter =15 km/rm 1.80 tuk ron 95 so 149 km hanya rm 18 .. lagi pun ALMERA ni murah Ler skit dari vios.. and satu lagi Part2 or eksesori kereta toyota mahal berbanding nissan.. Ok pendapat seabagai buak baru belajar xD

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. saya sendiri plan nak beli NISSAN ALMEERA

    ReplyDelete
  16. Honda lagi baik ikut pendapat saya, handling and performance jauh lagi baik compare nissan dan toyota...second value pun tinggi, design sporty tapi harga mahal lagi la....

    ReplyDelete
  17. Honda lagi baik ikut pendapat saya, handling and performance jauh lagi baik compare nissan dan toyota...second value pun tinggi, design sporty tapi harga mahal lagi la....

    ReplyDelete
  18. saya dah pakai vios, mmg ok. Skrg nak silau2 Nissan Almera. Bgmn dgn penjimatan minyak? Ada pengguna kata tak jimat minyak? Saya nak tanya yg dah beli Nissan Almera,jimat minyak tak?

    ReplyDelete
  19. Salam saya amat berminat dengan kereta almera.. sila admin baca review saya pasal nissan almera dan mohon admin komen beri pendapat = http://www.perekacerita.com/2013/06/kereta-nissan-almera-bercinta-dengan.html

    ReplyDelete
  20. BUI PUN TGH PASANG IMPIAN NAK BELI ALMERA..^_^

    ReplyDelete
  21. saya baru ambik almera...so far oklah... tunggu selepas 1st service ni.. org kata selepas 1st service minyak lg jimat.. wait n c..

    ReplyDelete
  22. Kalau ikutkan brand memang toyota.. Tapi kedua2nya dari jepun.. Tapi za pilih nissan impul ni coz luas.. sesuai untuk family.. Nissan Almera impul ni salah satu keta yg za nak beli n idamkan.. Hihihi...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!