Skip to main content

Wordless Wednesday # 21

Assalamualaikum
Hari tu company ada buat majlis makan malam di Shangri-La Rasa Ria Resort, Tanjung Aru sempena Tahun Baru Cina dan penyerahan cek keuntungan kepada agen2 yang layak...jadi seperti biasa layan jak foto makanan yang dihidangkan hari tu (^_^)




 Salmon Yee Sang...ni tradisi orang cina....makanan pembuka selera terdiri daripada manisan, lobak dan ikan salmon


Sup perut ikan dan sayur-sayuran.....ni perut ikan yang sudah dikeringkan



Roasted crispy chicken....ni sedap walaupun simple jak...





Ikan merah masak stim ala teo chow



Daging lembu masak stew dengan cendawan....walaupun saya bukan peminat daging lembu tapi yang ni sedap rasanya....daging dia pun lembut jak...



Yam Ring Fried dengan sayur-sayuran....ok ok lah rasa dia


Yang ni saya suka.....sedap sangat pencuci mulutnya, mempelam manis dan sagu yang dicampur dalam santan kelapa....makan sejuk2 punya nyaman.....siap bertambah lagi....

Comments

  1. Alhamdulillah. Rezeki yang halal jangan ditolak. :)

    ReplyDelete
  2. wahh..sedap2 makanan nya Mia..
    sy tak pernah lagi makan Salmon Yee Sang tu..teringin juga nak cuba...:)

    ReplyDelete
  3. alahai terliur dah pagi² nie!

    saya suke yee sang!

    ReplyDelete
  4. Yee Shang kakak suka. Tak lama dapatlah kakak makan sebab dah nak CNY..

    ReplyDelete
  5. semuanye sedap2....selera tgk desert tu.

    ReplyDelete
  6. wah...semua yang dihidangkan kelihatan sedap2 blaka...terlir jgk dessert tuh..

    ReplyDelete
  7. sedap o semua tu makanan mia. lama sdh x makan chinese set punya dinner

    ReplyDelete
  8. yummylicious... seolah2 pembuka selera jer bila tengok gambar ni... hu hu hu...

    ReplyDelete
  9. Rezeki,rezeki..tgk pon nmpk sedap.

    ReplyDelete
  10. PERGHHHHH..TERLIUR BAB DESERT TU..

    ReplyDelete
  11. Sedap ka sup perut ikan tu... nda pernah makan sia... :D

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah makan kat shangrila..hehe

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah..makan free mesti best kan..

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah..
    berliur pula tengok santapan atas tu hehe

    ReplyDelete
  15. wah makan besar ye kak . hehe . terliur tengok dessert tuu !

    ReplyDelete
  16. @aTieYusof Family: Oklah rasanya Atie...manisan campur sikit hanyir salmon tu...tapi dorang dah letak air limau nipis dah...

    ReplyDelete
  17. @aTieYusof Family: Oklah rasanya Atie...manisan campur sikit hanyir salmon tu...tapi dorang dah letak air limau nipis dah...

    ReplyDelete
  18. @? Wina ?: Klu tengok gambar makanan mesti otomatik air liur jatuh...kah kah kah

    ReplyDelete
  19. @Kakzakie: Kadang2 ada yang tak berapa sedap yee shangnya tu kak....ada yg terover manis pulak...

    ReplyDelete
  20. @normi nieza: Sedap...tambah2 makan free lagilah sedap... :D

    ReplyDelete
  21. @ummuaidan: Mmg dessert tu sedap...saya bertambah tau makan...

    ReplyDelete
  22. @Kay Masingan: Bah cath...nanti kita pegi makan sama2lah konon

    ReplyDelete
  23. @Farah Waheda Wahid: Tulah tu, tak boleh tengok gambar makanan...mesti lapar lepas tu...

    ReplyDelete
  24. @Rafhani: Baru tengok belum test lagi...hehehe

    ReplyDelete
  25. @Ratu Hatiku: Ndada rasanya...tawar jak cam agar2 sebab suda kena kasih kering...

    ReplyDelete
  26. @Mrs Velentine:Kalau sendiri pegi makan di shangri la belum mampu lagi...huhu

    ReplyDelete
  27. @Amanda Suria: Mmg makan FREE yang paling best... :D

    ReplyDelete
  28. @MaMa Rey: Kan...tengo makanan mesti rasa air liur nak meleleh jak...hehe

    ReplyDelete
  29. @sabella mohamad: Sedap dik...dessert dia memang terbaeekk...

    ReplyDelete
  30. alamk menu2 tu meriah lah !

    ReplyDelete
  31. yummm yumm, so far i rasa seafood kat sabah yg paling heaven. everyweek butter prawn hhohoh.

    ReplyDelete
  32. Laparrr...

    Sup perut ikan? 1st time dengar.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang