Skip to main content

Wordless Wednesday # 21

Assalamualaikum
Hari tu company ada buat majlis makan malam di Shangri-La Rasa Ria Resort, Tanjung Aru sempena Tahun Baru Cina dan penyerahan cek keuntungan kepada agen2 yang layak...jadi seperti biasa layan jak foto makanan yang dihidangkan hari tu (^_^)




 Salmon Yee Sang...ni tradisi orang cina....makanan pembuka selera terdiri daripada manisan, lobak dan ikan salmon


Sup perut ikan dan sayur-sayuran.....ni perut ikan yang sudah dikeringkan



Roasted crispy chicken....ni sedap walaupun simple jak...





Ikan merah masak stim ala teo chow



Daging lembu masak stew dengan cendawan....walaupun saya bukan peminat daging lembu tapi yang ni sedap rasanya....daging dia pun lembut jak...



Yam Ring Fried dengan sayur-sayuran....ok ok lah rasa dia


Yang ni saya suka.....sedap sangat pencuci mulutnya, mempelam manis dan sagu yang dicampur dalam santan kelapa....makan sejuk2 punya nyaman.....siap bertambah lagi....

Comments

  1. Alhamdulillah. Rezeki yang halal jangan ditolak. :)

    ReplyDelete
  2. wahh..sedap2 makanan nya Mia..
    sy tak pernah lagi makan Salmon Yee Sang tu..teringin juga nak cuba...:)

    ReplyDelete
  3. alahai terliur dah pagi² nie!

    saya suke yee sang!

    ReplyDelete
  4. Yee Shang kakak suka. Tak lama dapatlah kakak makan sebab dah nak CNY..

    ReplyDelete
  5. semuanye sedap2....selera tgk desert tu.

    ReplyDelete
  6. wah...semua yang dihidangkan kelihatan sedap2 blaka...terlir jgk dessert tuh..

    ReplyDelete
  7. sedap o semua tu makanan mia. lama sdh x makan chinese set punya dinner

    ReplyDelete
  8. yummylicious... seolah2 pembuka selera jer bila tengok gambar ni... hu hu hu...

    ReplyDelete
  9. Rezeki,rezeki..tgk pon nmpk sedap.

    ReplyDelete
  10. PERGHHHHH..TERLIUR BAB DESERT TU..

    ReplyDelete
  11. Sedap ka sup perut ikan tu... nda pernah makan sia... :D

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah makan kat shangrila..hehe

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah..makan free mesti best kan..

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah..
    berliur pula tengok santapan atas tu hehe

    ReplyDelete
  15. wah makan besar ye kak . hehe . terliur tengok dessert tuu !

    ReplyDelete
  16. @aTieYusof Family: Oklah rasanya Atie...manisan campur sikit hanyir salmon tu...tapi dorang dah letak air limau nipis dah...

    ReplyDelete
  17. @aTieYusof Family: Oklah rasanya Atie...manisan campur sikit hanyir salmon tu...tapi dorang dah letak air limau nipis dah...

    ReplyDelete
  18. @? Wina ?: Klu tengok gambar makanan mesti otomatik air liur jatuh...kah kah kah

    ReplyDelete
  19. @Kakzakie: Kadang2 ada yang tak berapa sedap yee shangnya tu kak....ada yg terover manis pulak...

    ReplyDelete
  20. @normi nieza: Sedap...tambah2 makan free lagilah sedap... :D

    ReplyDelete
  21. @ummuaidan: Mmg dessert tu sedap...saya bertambah tau makan...

    ReplyDelete
  22. @Kay Masingan: Bah cath...nanti kita pegi makan sama2lah konon

    ReplyDelete
  23. @Farah Waheda Wahid: Tulah tu, tak boleh tengok gambar makanan...mesti lapar lepas tu...

    ReplyDelete
  24. @Rafhani: Baru tengok belum test lagi...hehehe

    ReplyDelete
  25. @Ratu Hatiku: Ndada rasanya...tawar jak cam agar2 sebab suda kena kasih kering...

    ReplyDelete
  26. @Mrs Velentine:Kalau sendiri pegi makan di shangri la belum mampu lagi...huhu

    ReplyDelete
  27. @Amanda Suria: Mmg makan FREE yang paling best... :D

    ReplyDelete
  28. @MaMa Rey: Kan...tengo makanan mesti rasa air liur nak meleleh jak...hehe

    ReplyDelete
  29. @sabella mohamad: Sedap dik...dessert dia memang terbaeekk...

    ReplyDelete
  30. alamk menu2 tu meriah lah !

    ReplyDelete
  31. yummm yumm, so far i rasa seafood kat sabah yg paling heaven. everyweek butter prawn hhohoh.

    ReplyDelete
  32. Laparrr...

    Sup perut ikan? 1st time dengar.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a