Skip to main content

Table No 1 at Tanjung Aru

Assalamualaikum

Selamat bekerja kembali, rasanya hari ni semua dah mula bekerja setelah bercuti sempena tahun baru cina minggu lalu....Ok hari ni nak kongsikan satu restoran yang saya pergi hari jumaat lalu....Sebenarnya baru pertama kali makan di restoran ni, itu pun sebab ada kawan yang belanja makan di sana....memang pernah juga lalu di restoran ni, lalu jak, tak singgah pun, sebab kedudukannya hanya bersebelahan dengan pintu masuk Perdana Park di Tanjung Aru tu...

Restoran ni memang cantik....rasanya dulu ianya sebuah rumah tetapi mungkin pemiliknya mengubahsuaikannya menjadi sebuah restoran yang cantik ala ala inggeris gitu....Mula mula ingatkan ianya non halal restoran sebab masa lalu kat sana nampak ramai orang Chinese yang makan tapi sebenarnya selidik punya selidik restoran ni rupa-rupanya dimiliki oleh orang Melayu...Restoran ni menyediakan menu makanan melayu sehinggalah menu ala ala barat gitu....


Susun atur meja makan dia.....kalerful gitu tapi satu yang saya rasa tak berapa sesuai fabrik yang digunakan untuk napkin dan alas pinggan tu, terlalu licin, macam skaf leher pun ada juga.....



Restoran punya deco deco....cantik kan...



Minuman yang saya order masa tu....Vanilla Smoothies....yang ni saya rekomen order....memang sedap...belum sampai makanan dah separuh saya minum....lebih2 lagi my feveret vanilla....



Makanan yang diorder, Roasted Chicken with Rosemary and Garlic Sauce....nak makan ala ala orang putih gitu....rasa dia biasa2 saja....ok jaklah



Yang ni kawan saya yang order..nama menu ni Borneo Village Fried Rice....terkezut tengok presentation dia, ganjil tengok ikan masin terpacak kat nasi goreng tu...huhu



Ni antara jenis kek yang dijual di restoran tu tapi kami tak order hari tu sebab takut tak abis makan...

Secara keseluruhannya, makan kat restoran ni oklah juga. Suasananya selesa, makanannya ok ok, mungkin boleh diperbaiki mutunya lagi....service dia cepat, laju jak pelayan tu melayan kami....harga makanan memang ada mahal sikit tapi ngamlah dengan restorannya yang agak eksklusif tu...tak kan lah pulak restoran gitu harga macam makan kat warung kan...tak logik langsung...ok tu jak...Happy Working !!

Comments

  1. cantik tu gambar makanan o mia..best ada kwn belanja..:)

    ReplyDelete
  2. Vanilla smoothies tu nampak ngancam...mmg pelik jgk nampak ikan masin terpacak kan..hehe

    ReplyDelete
  3. pergh,memang mantap la deko restoran tu.nampak eksklusif gilak..! =D

    ReplyDelete
  4. tanjung aru tu kat mana ek....teringin la nak pi kedai cumil ni...ala2 kedai makan korea gitu....dah la presentation makanan dia superb...mmg patut la harga mahal sikit

    ReplyDelete
  5. Cantik deco restoran tu Mia..ala2 Inggeris..msh susah mo di jumpa di area sini... harga makanan agak mahal biasa lah kan.. skrg ni tambah2 lagi semua brg sdh naik..hehe.
    tapi tgk picture mcm sedap! :)

    ReplyDelete
  6. tgk time perut tgh berkeroncong...hhmmm semuanya nak dibelasah...:)

    ReplyDelete
  7. Terkejut jugak nengok ikan masin tu,hahahaha

    ReplyDelete
  8. deco2 dier mmg cantik ler

    ReplyDelete
  9. Kakak ni Mia jenis tak kisah tempat makan janji halal dan sedap - Kalau deco cantik menarik juga asal jgn rasa tak ikut selera pun tak best juga kan...

    ReplyDelete
  10. gambar memula tu kak..mati2 saya ingat mayat :P

    meje no.1 je?meja no lain xcantik kehape?ngeh3

    ReplyDelete
  11. suka tengok setting tempat tu... dan makanan pun boleh tahan yummylicious... ^_^

    ReplyDelete
  12. @Kay Masingan: Mmg best kalau ada kawan belanja...hehe

    ReplyDelete
  13. @MarliaMarble: eksklusif kan...terasa macam diri kaya seketika makan kat tempat tu..hehe

    ReplyDelete
  14. @normi nieza: Mmg best...lagi2 klu orang belanja...hehe

    ReplyDelete
  15. @Bui Junaidi: Mahal...kalau sendiri pegi, mo pikir 2 3 kali...hehe

    ReplyDelete
  16. @CeqGu:Kalau pernah pegi tanjung aru...tempat ni sebelah pintu masuk Perdana Park...banglo warna putih...

    ReplyDelete
  17. @❤Kamsiah❤: hehe....nampak sedap semuanya kalau perut lapar...

    ReplyDelete
  18. @Ratu Hatiku: Special kan..tapi berserabut hiasannya..hehe

    ReplyDelete
  19. @Kesuma Angsana: Cantik kan...makan pun selesa jak dgn environment camtu..

    ReplyDelete
  20. @Kakzakie:Betul tu kak...klu deco cantik tapi makanan biasa jak...tak ok juga kan..

    ReplyDelete
  21. @afzalsukasuki: ada pulak mayat kalerful camtu...dah nama restoran ni table no 1...so semua meja pun table no 1 lah...no lain2 tiada hehe

    ReplyDelete
  22. @Farah Waheda Wahid: Cantik kan...tapi makanan dia ok2 jak... :D

    ReplyDelete
  23. Lapar balik berut nih. Terliur aku tgk air vanilla tu ☺☺

    ReplyDelete
  24. punya la saya belek nasi goreng ingatkan apa, ikan kering terpacak bak mercu tanda tanya. huhuhu

    ReplyDelete
  25. lama pula nda p sana..macam sedap jak tengok minuman tu..

    ReplyDelete
  26. nda pernah ku pegi ni restoran dear

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a