Skip to main content

Happy Birthday Shumi

Assalamualaikum

Cepat betul masa berlalu.....hari ni genap 7 tahun usia anak sulungku, Shumi Dzukairy....Selamat menyambut hari lahir Shumi, Semoga panjang umur, sihat selalu, semoga menjadi anak yang soleh, berguna dan  bertanggungjawab....amin.....rajin2 belajar....jangan nakal2 yek....Umi sayang Shumi.... (^__^)


Shumi umur 1 tahun



3 Tahun



4 Tahun



6 Tahun




Birthday Boy......Shumi Dzukairy


Boleh baca di sini kalau sudi untuk pengalaman melahirkan Shumi....


Note : Shumi dah ok sedikit tadi pagi selepas demam semalam...suhunya dah turun ke 36'C dan dapat pegi sekolah, terima kasih kepada semua yang doakan Shumi yek (^__^)...Tadi saya bagi duit saku lebih daripada yang biasa, Shumi tanya kenapa ?? saya hanya jawab 'Selamat Hari Jadi Shumi'....sambil tahan2 air mata, malu kalau Hubby dan Shumi nampak uminya ni emo sikit...hehe dah besar anak Umi....majlis hari jadi mungkin buat hujung minggu ni, kecil2an sahaja, cukup bacaan doa selamat untuk Shumi.....




Comments

  1. Selamat hari jadi shumi..makin besar makin hencem...moga jd anak yg taat yer..

    ReplyDelete
  2. happy birthday shumi.....
    semoga Allah makbul doa mama kamu.

    ReplyDelete
  3. Semakin besar anak semakin terasa dihati kita.
    Happy birthday Shumi. Ingat pesan Umi jadi anak yg terbaik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kak....dari kecil kita tengo dorang membesar....nakkan yang terbaik untuk anak2....

      Delete
  4. hepi beday shumi... jadi anak yang baik k..

    ReplyDelete
  5. HappY birthday Shumi..moga menjadi anak soleh..
    membesar dgn sihat & pintar..amin! :)
    Ndak sedar masa berlalu..ndak lama bujang sdh tu...hehe.
    ALhamdulillah Shumi makin sihat....

    ReplyDelete
  6. salam..how time flies..cepat anak2 membesar..selamat hari lahir shumi...be a good boy....follow me back ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sedar dorang membesar (^_^)....tq sudi lawat blog ni....

      Delete
  7. happy besday shumi,..tahniah mia...dh ada anak bujang dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....yang bujang ni susah sikit nak urus.....

      Delete
  8. Semoga menjadi nak yang bijak dan soleh... =D

    ReplyDelete
  9. Hepy bezday Shumi... demam nak tambah akal tu.... nak tambah cedik!

    ReplyDelete
  10. Happy birthday shumi...anak mu ni sekolah di tadika insentif cahayaku bah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ !!!! ha'ah.....macam mana ko tahu...anak ko sekolah sanakah juga....

      Delete
  11. Happy Birthda dear Shumi. Tengok jer gambar2 kat atas tu, macam kejap jer kan 7 tahun walhal u punya la bertungkus lumus membesarkan dia dengan sebaiknya. He seems like a clever boy, Insya Allah moga doa ibu Shumi makbul. Kami sama2 aminkan. May Allah bless him always.

    ReplyDelete
  12. happy belated birthday...alamak aunty tertinggal LRT la...terkandas tengah2 rail... anyway, semoga Shumi membesar jadi anak yang soleh dan baik... dan berjaya di dalam hidup dan juga akhirat...diberikan kesihatan tubuh badan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc