Skip to main content

Karya dari Tuan Rumah

Assalamualaikum

Nak cerita sikit hobi hubby aku ni....katanya dia memang suka snap snap gambar ni semua....hobi suda di peram dari zaman sekolah lagi hinggalah dah bergelar baba....hinggalah dia membuat keputusan untuk beli sebuah kamera DSLR jenama Nikon model D7000 tahun 2011 yang lalu....tutup mata jak bayar harga kamera tu konon demi hobinya.....takpe wifenya restu....hehe

Mula-mula tu memang hubby tidak tahu langsung menggunakan kamera jenis ni, tetapi satu yang aku kagum dengan dia, hubby seorang yang sangat rajin belajar....bila dia minat sesuatu memang dia akan berusaha mempelajarinya, samada dari buku, internet atau daripada kawan2 yang lebih berpengalaman....dan hasil usaha gigihnya, dari zero rasanya aku sendiri kagum dengan hasil2 fotonya.....memang cantik (puji bukan sebab aku bini dia yek) untuk seorang yang masih baru dalam dunia fotografi....

Sapa2 yang ingin lagi melihat foto2 yang tidak seberapa itu, boleh klik di sini


 

Sunset @ Tanjung Aru Beach




Seakan lukisan @ Sea Side Travellers Inn


Note : Sekali sekala memuji suami sendiri tak salah kan... (^_^)
Pagi tadi hubby dapat panggilan telepon dari seorang kawan, bagitahu namanya tersenarai untuk mengikuti kursus fotografi yang di anjurkan oleh seorang Fotografi terkenal Indonesia Rarindra Prakarsa di Jakarta, Indonesia..tetapi Hubby terpaksa menolak dengan baik atas sebab2 tertentu.... 

Comments

  1. Salam jumaat...Lawanyaa..serius..boleh buat bisnes ni..untuk org kawen...mesti boleh..teruskan usaha,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks.....hubby pun pernah tanya sya juga klu dia buat business foto2 ni laku ke ? :D

      Delete
  2. salam jumaat mia... copp... your husband truly a talented man kay... who knows...satu hari nanti dia akan jadi sebaris dengan din arshad, bustamam... and all other professional photographer out there? and boleh buat part time jugak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq!!! wah terlalu tinggi pulak cita2 tu tapi kalau tercapai juga....alhamdulillah...tumpang happy utk hubby (^_^)

      Delete
  3. Wahhh... Cantiknya....
    Pandai husband akak.....
    Lorrrr.... Takpelah kak.. Mungkin bukan rezeki dia nak join...

    ReplyDelete
  4. Ada DSLR tp teda masa mau belajar. huhuhu.. semua pun main snap2 ja.. skrg ni pakai digicam balik sbb lens DSLR sdh rosak.. haiiiizzzz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya pun tahu sikit2 saja dslr ni.....klu mo snap gambar guna auto jak....sendiri adjust x tahu....huhu

      Delete
  5. wah...cantik2 bah Mia...
    mmg mcm photographer handalan sudah ni..
    Bagus nya sbb rajin belajar..
    ndak salam bah puji suami sendiri..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya bah ....sekali sekala puji kan, lagipun sapa lagi yg mo puji dia kalau tak wifenya ni.....hehe

      Delete
  6. Digalakkn puji suami sendiri ;);) MMemang cantik pun gambar2 tu. orang laki ni kalau something yg dia minat, mmg akan usaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2......hehe
      Tu lah tu klu dorang nak somethin mesti berusaha sampai dapat apa yang dia mahu....

      Delete
  7. alah biasa lah kita yg puji ikhlas tu menggalakkan sebenarnya, bg dia semangat...sy puji dia jugak..be a good photographer.

    ReplyDelete
  8. Cantik lah gambar gambar yg diambil nih

    ReplyDelete
  9. Waa..mmg cantik lah gmbr tu...

    ReplyDelete
  10. pujian yg jujur n ikhlas...cantik2 gambar pemandangan tu..

    ReplyDelete
  11. ada DSLR,baru seronok isterinya berblog hehe...seronok kongsi gambar2 yg cantik..walau hasilnya tak setaraf Saiful Nang,kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah tu....selalu juga suruh hubby ambik gambar utk post dalam blog....hehe

      Delete
  12. Cantik sekali......
    Usaha tangga kejayaan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih....
      Betul, usaha tangga kejayaan....

      Delete
  13. cantik! betul , bila dah minat tentu kita kan belajar n buat sepenuh hati dan puas bila melihat hasilnya. Tahniah, terpilih untuk kursus fotografi tu.Good luck!

    ReplyDelete
  14. cantik sgt. lagi bagus puji suami sendiri dari suami org lain..hehe
    lagipun gambar mmg cantik pun.

    ReplyDelete
  15. Nak puji sapa lagi kalau bukan suami sendirikan Mia...hehe
    Hubby Okje tak minat tapi anak Okje yg kecik tu suka...

    ReplyDelete
  16. siapa lagi yg mau puji suami kalau buikan isteri tp sriusly mmg cantik gambar2 ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a