Skip to main content

Karya dari Tuan Rumah

Assalamualaikum

Nak cerita sikit hobi hubby aku ni....katanya dia memang suka snap snap gambar ni semua....hobi suda di peram dari zaman sekolah lagi hinggalah dah bergelar baba....hinggalah dia membuat keputusan untuk beli sebuah kamera DSLR jenama Nikon model D7000 tahun 2011 yang lalu....tutup mata jak bayar harga kamera tu konon demi hobinya.....takpe wifenya restu....hehe

Mula-mula tu memang hubby tidak tahu langsung menggunakan kamera jenis ni, tetapi satu yang aku kagum dengan dia, hubby seorang yang sangat rajin belajar....bila dia minat sesuatu memang dia akan berusaha mempelajarinya, samada dari buku, internet atau daripada kawan2 yang lebih berpengalaman....dan hasil usaha gigihnya, dari zero rasanya aku sendiri kagum dengan hasil2 fotonya.....memang cantik (puji bukan sebab aku bini dia yek) untuk seorang yang masih baru dalam dunia fotografi....

Sapa2 yang ingin lagi melihat foto2 yang tidak seberapa itu, boleh klik di sini


 

Sunset @ Tanjung Aru Beach




Seakan lukisan @ Sea Side Travellers Inn


Note : Sekali sekala memuji suami sendiri tak salah kan... (^_^)
Pagi tadi hubby dapat panggilan telepon dari seorang kawan, bagitahu namanya tersenarai untuk mengikuti kursus fotografi yang di anjurkan oleh seorang Fotografi terkenal Indonesia Rarindra Prakarsa di Jakarta, Indonesia..tetapi Hubby terpaksa menolak dengan baik atas sebab2 tertentu.... 

Comments

  1. Salam jumaat...Lawanyaa..serius..boleh buat bisnes ni..untuk org kawen...mesti boleh..teruskan usaha,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks.....hubby pun pernah tanya sya juga klu dia buat business foto2 ni laku ke ? :D

      Delete
  2. salam jumaat mia... copp... your husband truly a talented man kay... who knows...satu hari nanti dia akan jadi sebaris dengan din arshad, bustamam... and all other professional photographer out there? and boleh buat part time jugak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq!!! wah terlalu tinggi pulak cita2 tu tapi kalau tercapai juga....alhamdulillah...tumpang happy utk hubby (^_^)

      Delete
  3. Wahhh... Cantiknya....
    Pandai husband akak.....
    Lorrrr.... Takpelah kak.. Mungkin bukan rezeki dia nak join...

    ReplyDelete
  4. Ada DSLR tp teda masa mau belajar. huhuhu.. semua pun main snap2 ja.. skrg ni pakai digicam balik sbb lens DSLR sdh rosak.. haiiiizzzz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya pun tahu sikit2 saja dslr ni.....klu mo snap gambar guna auto jak....sendiri adjust x tahu....huhu

      Delete
  5. wah...cantik2 bah Mia...
    mmg mcm photographer handalan sudah ni..
    Bagus nya sbb rajin belajar..
    ndak salam bah puji suami sendiri..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya bah ....sekali sekala puji kan, lagipun sapa lagi yg mo puji dia kalau tak wifenya ni.....hehe

      Delete
  6. Digalakkn puji suami sendiri ;);) MMemang cantik pun gambar2 tu. orang laki ni kalau something yg dia minat, mmg akan usaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2......hehe
      Tu lah tu klu dorang nak somethin mesti berusaha sampai dapat apa yang dia mahu....

      Delete
  7. alah biasa lah kita yg puji ikhlas tu menggalakkan sebenarnya, bg dia semangat...sy puji dia jugak..be a good photographer.

    ReplyDelete
  8. Cantik lah gambar gambar yg diambil nih

    ReplyDelete
  9. Waa..mmg cantik lah gmbr tu...

    ReplyDelete
  10. pujian yg jujur n ikhlas...cantik2 gambar pemandangan tu..

    ReplyDelete
  11. ada DSLR,baru seronok isterinya berblog hehe...seronok kongsi gambar2 yg cantik..walau hasilnya tak setaraf Saiful Nang,kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah tu....selalu juga suruh hubby ambik gambar utk post dalam blog....hehe

      Delete
  12. Cantik sekali......
    Usaha tangga kejayaan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih....
      Betul, usaha tangga kejayaan....

      Delete
  13. cantik! betul , bila dah minat tentu kita kan belajar n buat sepenuh hati dan puas bila melihat hasilnya. Tahniah, terpilih untuk kursus fotografi tu.Good luck!

    ReplyDelete
  14. cantik sgt. lagi bagus puji suami sendiri dari suami org lain..hehe
    lagipun gambar mmg cantik pun.

    ReplyDelete
  15. Nak puji sapa lagi kalau bukan suami sendirikan Mia...hehe
    Hubby Okje tak minat tapi anak Okje yg kecik tu suka...

    ReplyDelete
  16. siapa lagi yg mau puji suami kalau buikan isteri tp sriusly mmg cantik gambar2 ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc