Skip to main content

Worldsofcolours: Terapi hati gundah

Assalamualaikum

Salam Jumaat untuk semua......Terapi hati gundah ??.......hanya klik di bawah ni
^
^
^
^
^
^
^
^
^

Worldsofcolours: Terapi hati gundah: Assalamualaikum Di kala hati gundah.....pelbagai cara kita lakukan untuk tenangkan....tapi cuba renung ke luar sana, bukankah betapa in...





Note : Shumi demam balik.....risau....kali ni babanya yang ambil cuti sebab hari selasa tu saya dah ambik emergency leave...Shumi memang sensitif sikit sejak dari kecil...berbanding adik2nya, Shumi paling kerap demam....kena angin sejuk dia demam, minum minuman berais dia demam, dalam air-con demam juga, minum vitagen pun dia boleh demam.....emmmm bila check, doktor kata tak ada apa2 yang membimbangkan......kadang2 terpikir juga mungkin ini kesan jaundis yang dia alami selama sebulan semasa dia bayi dahulu agaknya.....

Comments

  1. Kesian shumi yer..mungkin lepas nie kena lebih berhati sbb dia mudah kena penyakit kan..kena elakkan minuman sejuk, kipas semua tuh..alhamdulillah dr pengalaman bila kuran penggunaan air & minm sejuk jrg dpt demam..semoga shmi cepat kebah yer inshaallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami di rumah mmg tidak ada air sejuk tp semalam panas sangat agaknya shumi beli air botol sejuk kat kantin sek...agaknya sbb tu dia demam....dah nasihatkan dia tp taulah budak kadang2 terlupa...

      Delete
  2. sy memang suka merenung keindahan alam...terapi minda yes !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulkan....tenang seketika bila melihat keindahan alam......

      Delete
  3. semoga hari2 anda bertambah ceria di awal march ini
    moning..

    ReplyDelete
  4. semoga shumi bertambah sihat ..
    ada budak x sama antiboti dia .. mgkin shumi jenis lemah sikit
    x perlah dikk sabar ye ..
    itulah dugaan kita ibu2 ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah...rasanya antibodi shumi kurang sikit....sbb tu cepat sgt demam...

      Delete
  5. sumpah cantek gambar2 tu...

    shumi, kuat ye sayang!

    ReplyDelete
  6. Kesiannya shumi. Semoga cepat2 sembuh yer. Risau klo anak demam lama2 nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg risau....sbb takut suhu terlampau tinggi....huhh

      Delete
  7. Ksiannya...Semoga shumi cepat sembuh ya.. Amin

    ReplyDelete
  8. merenung keindah alam mambuat hati kita tenang dan ingat kepada Allah S.W.T.

    ReplyDelete
  9. Kira Shumi jenis alah pada sejuk Mia.
    Tapi semua tu bukan mudah nak elak
    Besar sikit nanti dia jadi kuat. Moga cepat sembuhlah - tak senang hati kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kak...mmg tak senang hati bila anak sakit.....

      Delete
  10. Owhh SHumi, get well soon sayang. Maybe time2 ni jer kot, budak tengah membesar.

    ReplyDelete
  11. Tak delah Mia...okje rasa tidak...ada batuk seme ke sakit tekak ke?.. Tp kalu dok dah kata tak de pape ok le...anak okje yg kecik pun rajin demam gak...
    Makan ubat ikut time ye...

    ReplyDelete
  12. ooo banyakkan bersabar.itu semua dugaan Allah.mungkin boleh bagi dia makan supplemen yang sesuai .insya allah

    ReplyDelete
  13. Cantik gambarnya,tak dapatlah nk amik gambar camtu.
    Hope shumi cepat baik yer.

    ReplyDelete
  14. harap shumi cepata sembuh ya..risau bah kan kalau shumi sakit..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a