Skip to main content

Worldsofcolours: Terapi hati gundah

Assalamualaikum

Salam Jumaat untuk semua......Terapi hati gundah ??.......hanya klik di bawah ni
^
^
^
^
^
^
^
^
^

Worldsofcolours: Terapi hati gundah: Assalamualaikum Di kala hati gundah.....pelbagai cara kita lakukan untuk tenangkan....tapi cuba renung ke luar sana, bukankah betapa in...





Note : Shumi demam balik.....risau....kali ni babanya yang ambil cuti sebab hari selasa tu saya dah ambik emergency leave...Shumi memang sensitif sikit sejak dari kecil...berbanding adik2nya, Shumi paling kerap demam....kena angin sejuk dia demam, minum minuman berais dia demam, dalam air-con demam juga, minum vitagen pun dia boleh demam.....emmmm bila check, doktor kata tak ada apa2 yang membimbangkan......kadang2 terpikir juga mungkin ini kesan jaundis yang dia alami selama sebulan semasa dia bayi dahulu agaknya.....

Comments

  1. Kesian shumi yer..mungkin lepas nie kena lebih berhati sbb dia mudah kena penyakit kan..kena elakkan minuman sejuk, kipas semua tuh..alhamdulillah dr pengalaman bila kuran penggunaan air & minm sejuk jrg dpt demam..semoga shmi cepat kebah yer inshaallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami di rumah mmg tidak ada air sejuk tp semalam panas sangat agaknya shumi beli air botol sejuk kat kantin sek...agaknya sbb tu dia demam....dah nasihatkan dia tp taulah budak kadang2 terlupa...

      Delete
  2. sy memang suka merenung keindahan alam...terapi minda yes !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulkan....tenang seketika bila melihat keindahan alam......

      Delete
  3. semoga hari2 anda bertambah ceria di awal march ini
    moning..

    ReplyDelete
  4. semoga shumi bertambah sihat ..
    ada budak x sama antiboti dia .. mgkin shumi jenis lemah sikit
    x perlah dikk sabar ye ..
    itulah dugaan kita ibu2 ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah...rasanya antibodi shumi kurang sikit....sbb tu cepat sgt demam...

      Delete
  5. sumpah cantek gambar2 tu...

    shumi, kuat ye sayang!

    ReplyDelete
  6. Kesiannya shumi. Semoga cepat2 sembuh yer. Risau klo anak demam lama2 nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg risau....sbb takut suhu terlampau tinggi....huhh

      Delete
  7. Ksiannya...Semoga shumi cepat sembuh ya.. Amin

    ReplyDelete
  8. merenung keindah alam mambuat hati kita tenang dan ingat kepada Allah S.W.T.

    ReplyDelete
  9. Kira Shumi jenis alah pada sejuk Mia.
    Tapi semua tu bukan mudah nak elak
    Besar sikit nanti dia jadi kuat. Moga cepat sembuhlah - tak senang hati kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kak...mmg tak senang hati bila anak sakit.....

      Delete
  10. Owhh SHumi, get well soon sayang. Maybe time2 ni jer kot, budak tengah membesar.

    ReplyDelete
  11. Tak delah Mia...okje rasa tidak...ada batuk seme ke sakit tekak ke?.. Tp kalu dok dah kata tak de pape ok le...anak okje yg kecik pun rajin demam gak...
    Makan ubat ikut time ye...

    ReplyDelete
  12. ooo banyakkan bersabar.itu semua dugaan Allah.mungkin boleh bagi dia makan supplemen yang sesuai .insya allah

    ReplyDelete
  13. Cantik gambarnya,tak dapatlah nk amik gambar camtu.
    Hope shumi cepat baik yer.

    ReplyDelete
  14. harap shumi cepata sembuh ya..risau bah kan kalau shumi sakit..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang