Sila pertahankan diri - Mia - Memories of Mine

Latest

Thursday, February 28, 2013

Sila pertahankan diri

Assalamualaikum

Saja nak share tips ni khas untuk pompuan2 semua....ngeri dengan kes2 jenayah yang berlaku terutamanya apabila mangsa itu adalah perempuan....nauzubillah...semoga kita sentiasa dilindungi olehNya....So walaupun kita takda belajar karate ke, taekwando ke, silat ke, kungfu ke....apa salahnya kita belajar sedikit cara2 untuk melindungi diri....




Share dari FB : Mujahed Kamal

13 comments:

  1. nice sharing... dan sangat bagus untuk orang2 perempuan...heee... basic knowledge that everyone should know actually...at least kalau terjadi apa2 bolehlah pertahankan diri...

    ReplyDelete
  2. seni mempertahankan diri...
    sekarang pun dah ada kursus pendek untuk kanak-kanak perempuan mempertahankan diri mereka....

    ReplyDelete
  3. mmg bagus pengetahuan ini,..tapi kot tak terfikir nak buka langkah kalau panik

    ReplyDelete
  4. bgs ilmu ni..bgs utk dipraktik...bahaya ada d mana2

    ReplyDelete
  5. Wah!! ini tendangan yang bahaya untuk lelaki...
    Jangan buat kat suami dah ler....hahahahha

    ReplyDelete
  6. more less, can give confident kalau tau basic pertahan diri macam ni kan. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  7. thanks sharing Mia..:)
    wlpn nda tau apa2 seni perthnkn diri sekurang2nya kita tau mcm atas tu kan..

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!