Skip to main content

Reunion HE08 yang ke-5

Assalamualaikum
Hari selasa minggu lalu, saya dan teman2 satu course masa belajar di UMS dulu berreunion secara kecil2an.....kecil-kecilan sebab tahun ni 4 orang saja yang boleh datang.....yang lain bukan tak nak datang tapi sebab masa dan jarak yang tidak mengizinkan.....bukan semuanya tinggal di KK ni....
Tapi walaupun kami berempat saja tetap juga meriah......tambah2 lagi saya bawa Damia ikut sama dan kawan saya si Uzoeiy bawa anak lelakinya si Den Den yang sebaya dengan Damia....bertambah meriahlah reunion kami dengan gelagat dorang.....selain si Uzoeiy, si Stella dan si Nancy pun ada.....

Hot Mama dari kiri Uzoiey, Stella dan Nancy.......
 Dua Mummy cute dan anak2nya......cute ke ????? =P
 Serius perbincangan si Uzoiey dan si Nancy ni........
 Setiap kali reunion memang kami akan bertukar2 gift......untuk kenang-kenangan katanya.....saya sempat singgah di Body Shop saja hari tu untuk beli gift......dan hari tu saya dapat hadiah yang paling 'besar' dari si Uzoiey, kotak yellow pink tu....
 Bergambar berempat sebelum balik.......tahun depan, panjang umur, murah rezeki, kita bereunion lagi :D

Boleh juga baca Memory Reunion di sini

Comments

  1. best kan jumpa kawan-kawan
    mama mia memang cute (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazliza - mmg best jumpa kwn2 lama ni....mcm x cukup sehari berbual...

      Delete
  2. best kan dapat jumpa semula kawan2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anum - Best...mkn tak abis dah sibuk berbual...hehe

      Delete
  3. syoknye berunion...huhuh.kan mia kan

    ReplyDelete
  4. Reunion kalau lagi ramai lagilah gamat Mia. Kakak 2 tahun lepas kumpul hampir 100 org punyalah gamat penuh satu restoran dgn kami aje tau... itu tak bawa anak kalau ada anak tak tahulah macam mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak zakie - klu ramai2 mmg best...tapi course mate saya dulu dlm 23 org je hehe

      Delete
  5. Nancy!! Senior sy d Stella Maris.. :D Keciknya dunia kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just - mmg kecik jak dunia...pusing2 disitu2 juga kan hehe

      Delete
  6. semoga ikatan persahabatan uols kekal selamanya

    ReplyDelete
  7. sedihnya x dpt join walau time petang tu saya di kk jg. tapi jam 3 terpaksa drive balik ke km..ya panjang umur kita jumpa jg tu

    ReplyDelete
  8. Bestnya... sia masih belum dpt jumpa dgn kwn2 lama lagi..uhuhu..masa nda mengizinkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ratu hatiku - ada juga rezeki tu mo jumpa....yg penting masi juga berkontek2 bah kan...

      Delete
  9. Bestnya dpt reunion. Last saya reunion ngan kawan2 skolah thn 2008 dulu.

    ReplyDelete
  10. Wahh... best nya jumpa geng2 lama ni.. seronok kan Mia.. byk cerita boleh dikongsi...:)

    ReplyDelete
  11. salam kenal,

    bestnyer dapat reunion gini kan... x ramai pon x per janji dapat kongsi cerita lama2... hehe

    ReplyDelete
  12. Kay - ya bah cath....nda bpa siok bah tida ko....huhu....nanti sya balik KM kita minta belanja si Teng....makan2...hehe

    Fiza - memang best sebab tu setiap tahun kami buat.....

    atie - best bah.....nda cukup satu hari klu bercerita2

    maszmadi - salam kenal....:D

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang