Skip to main content

Reunion HE08 yang ke-5

Assalamualaikum
Hari selasa minggu lalu, saya dan teman2 satu course masa belajar di UMS dulu berreunion secara kecil2an.....kecil-kecilan sebab tahun ni 4 orang saja yang boleh datang.....yang lain bukan tak nak datang tapi sebab masa dan jarak yang tidak mengizinkan.....bukan semuanya tinggal di KK ni....
Tapi walaupun kami berempat saja tetap juga meriah......tambah2 lagi saya bawa Damia ikut sama dan kawan saya si Uzoeiy bawa anak lelakinya si Den Den yang sebaya dengan Damia....bertambah meriahlah reunion kami dengan gelagat dorang.....selain si Uzoeiy, si Stella dan si Nancy pun ada.....

Hot Mama dari kiri Uzoiey, Stella dan Nancy.......
 Dua Mummy cute dan anak2nya......cute ke ????? =P
 Serius perbincangan si Uzoiey dan si Nancy ni........
 Setiap kali reunion memang kami akan bertukar2 gift......untuk kenang-kenangan katanya.....saya sempat singgah di Body Shop saja hari tu untuk beli gift......dan hari tu saya dapat hadiah yang paling 'besar' dari si Uzoiey, kotak yellow pink tu....
 Bergambar berempat sebelum balik.......tahun depan, panjang umur, murah rezeki, kita bereunion lagi :D

Boleh juga baca Memory Reunion di sini

Comments

  1. best kan jumpa kawan-kawan
    mama mia memang cute (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazliza - mmg best jumpa kwn2 lama ni....mcm x cukup sehari berbual...

      Delete
  2. best kan dapat jumpa semula kawan2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anum - Best...mkn tak abis dah sibuk berbual...hehe

      Delete
  3. syoknye berunion...huhuh.kan mia kan

    ReplyDelete
  4. Reunion kalau lagi ramai lagilah gamat Mia. Kakak 2 tahun lepas kumpul hampir 100 org punyalah gamat penuh satu restoran dgn kami aje tau... itu tak bawa anak kalau ada anak tak tahulah macam mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak zakie - klu ramai2 mmg best...tapi course mate saya dulu dlm 23 org je hehe

      Delete
  5. Nancy!! Senior sy d Stella Maris.. :D Keciknya dunia kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just - mmg kecik jak dunia...pusing2 disitu2 juga kan hehe

      Delete
  6. semoga ikatan persahabatan uols kekal selamanya

    ReplyDelete
  7. sedihnya x dpt join walau time petang tu saya di kk jg. tapi jam 3 terpaksa drive balik ke km..ya panjang umur kita jumpa jg tu

    ReplyDelete
  8. Bestnya... sia masih belum dpt jumpa dgn kwn2 lama lagi..uhuhu..masa nda mengizinkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ratu hatiku - ada juga rezeki tu mo jumpa....yg penting masi juga berkontek2 bah kan...

      Delete
  9. Bestnya dpt reunion. Last saya reunion ngan kawan2 skolah thn 2008 dulu.

    ReplyDelete
  10. Wahh... best nya jumpa geng2 lama ni.. seronok kan Mia.. byk cerita boleh dikongsi...:)

    ReplyDelete
  11. salam kenal,

    bestnyer dapat reunion gini kan... x ramai pon x per janji dapat kongsi cerita lama2... hehe

    ReplyDelete
  12. Kay - ya bah cath....nda bpa siok bah tida ko....huhu....nanti sya balik KM kita minta belanja si Teng....makan2...hehe

    Fiza - memang best sebab tu setiap tahun kami buat.....

    atie - best bah.....nda cukup satu hari klu bercerita2

    maszmadi - salam kenal....:D

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a