Skip to main content

Beriadah katanya....

Assalamualaikum

Semalam hari minggu sempatlah bawa anak-anak pegi beriadah konon....sekali sekala keluar ke taman menghirup udara segar sebenarnya baik untuk anak-anak...sekurang-kurangnya hilang juga kebosanan dorang duduk 24 jam kat rumah...hehe. Kita orang pegi ke sebuah taman yang menjadi tumpuan orang ramai awam di KK ni untuk beriadah dan jogging....depan dengan Wisma Pertanian Kota Kinabalu tu sahaja....Nasib baik cuaca pun elok jak....Shumi dan Shamzi siap bawa skuter (yang guna kaki tu...hehe) lagi, kata dorang nak main2 sana....Damia bila sampai sana punyalah eksaited, jalan pun konon nak lepas tangan....eksen....



 

Rupa budak pompuan umur setahun yang eksaited tu...tak pernah pun posing depan kamera, tetiba pulak bagi pose ala ala model



 

Bersiap sedia konon ni nak beraksi....




Shumi bagi senyuman malu-malu kucing konon....



 

Ni budak sorang ni memang tak pandai 'tunggang' skuter...dah macam orang tengah mesin rumput pun ada....di heretnya skuter tu ke mana-mana.....



Budak pompuan kecik jakun tak pernah nampak daun...




Si abang tolong hilangkan kejakunannya....ni namanya daun pokok kaler hijau (agaknyalah si Shamzi bagitahu Damia....hehe)



Ok tu jak....TaTa....(sambung keja balik)

Comments

  1. Bawa anak-anak pergi bersiar-siar..tentu seronok kan dorang...

    ReplyDelete
  2. Terapi minda bila tengok anak-anak comel macam ini Mia.
    Kakak suka tengok budak-budak tau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang gembira kita pun ikut gembira kak......

      Delete
  3. Seronok dapat beriadah petang2 macam ni....
    Hehhehehe...

    ReplyDelete
  4. wah... si comel tu dah pandai pose depan camera dah... ^_^ lepas ni penuhlah gambar2 dia jer ek?

    best beriadah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah tetiba berpose pulak padahal payah betul nak senyum dpn camera...

      Delete
  5. alah2 comelnyaaa
    budak2 kalau dpt beridah macam nie memang mereka suke kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorg paling suka klu nmpk padang yg luas....boleh lari sana sini suka hati...hehe

      Delete
  6. Ni datang lagi dari review PCL pulak.... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di alu alukan kedatangan...byk kali pun takpa....hehe

      Delete
  7. seronok nampak depa nie bermain ..rsnya jrg kan mia tunjuk gambar damia..nie baru sy perasan (sejak bc blog lah..hehe)..comell...

    ReplyDelete
  8. comel anak gadis Mia....best kan bawa anak2 beriadah..sy lama nda bawa anak jalan2 mcm Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya pun klu ada kesempatan br berpeluang bawa anak2 kluar jln2...klu nda sibuk saja.....

      Delete
  9. haah..mmg perlu bawak anak2 jalan amik angin time weekend nie..hari keje dah satu hari diaorg duk kat rumah..hehehe..seronoklah diaorg yer dapat main kat taman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah sekali sekala kena juga bawa dorg kluar....taklah terperap dlm rumah saja kan....hehe

      Delete
  10. dah lama kak zu ta bwk dekna dan anis beriadah kat taman..derang berdua ni lebih suka main dengan anak anak jiran kat depan rumah jer..bentang tikar main masak masak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tinggal kat apartment kak susah sikit....lg pun kwsan tpt kami ni ramai student jak tinggal...nak main camtu tunggu balik kg ja...huhu

      Delete
  11. Haha,cutenya abg ajar adik..budak2 mmg excited kalau dah dapat main kat luar ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eksaited giler nmpk tempat seluas tu...di rumah kan situ2 saja sudutnya...lari2 sikit uminya dah sound...hehe

      Delete
  12. Hehehee comel sangat damia posing sengih tayang gigi gitu. Abang2 dia pulak macam2 gaya main skuter, I tengok macam gaya orang nak drill lubang simen tu. hahahha
    janji semua enjoy yayyy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah tayang giginya yg besar tu...hehe..
      Mcm2 gaya tp yg penting dorg gumbira......

      Delete
  13. anak2 memang suka beriadah ni kan hihi

    ReplyDelete
  14. happy faces o smua dorg mia kena bawa beriadah..:)

    ReplyDelete
  15. sesekali terlepas dari rumah bukan main seronok anak-anak kan :)

    ReplyDelete
  16. Dah lama tak beriadah kat luar. Beriadah dlm umah jer.

    ReplyDelete
  17. cumil anak2 mu dear..aku nda pena pegi sini...done pusat pungutan zakat

    ReplyDelete
  18. Betul tu kena keluar jugak rumah....kalau asyik memerap je boring jugak!...dah baik dah demam memasing...syukur!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a