Skip to main content

Khas untuk si perokok

Assalamualaikum

Aku cukup allergik kalau orang hembus rokok dekat2 dengan aku ... rasa nak bagi ceramah jak bila nampak orang merokok kat tempat2 awam cam kat restoran, shopping kompleks dan ada yang lebih tragis kat hospital ...huhu

Kita tak larang dorang nak merokok tapi hormatlah juga orang yang ada di sekeliling tu. Dah bagi tempat/bilik khas untuk merokok, nak juga pegi ke tempat awam 'menyembur asap' .. agak2nya kalau kat negara kita buat cam gambar kat bawah ni, apa perasaan si perokok ye


Sumber : Facebook
Tempat khas untuk merokok ada di Jepun katanya. Tak tahu betul ke tak gambar ni tapi bagus juga untuk si perokok2 di luar sana. Tak lah juga menyusahkan orang yang ada di sekeliling :)



Comments

  1. Samalah dengan akak Mia.. cukup tak suka orang merokok dekat akak.. akak yg kena lari jauh dari mereka ni.. tapi kalau kat restoran akak buat muka kelat sambil kipas2 asap rokok tu..
    Bagus juga kalau ada restoran macam kat jepun ni di Malaysia ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak....kita yg terpaksa menjauhkan diri. Bg signal2 pun dorg buat tak paham je....

      Delete
  2. Haritu pergi pasar.Nak gi beli buah.Si penjual tgh pegang rokok sambil susun buah.Dtg sorg pakcik,pegang bahu penjual tu...sound slow slow.."buang rokok tu,nak meniaga makanan ni tak elok sgt sambil sepit rokok"...
    Tabiklah pakcik tu....

    ReplyDelete
  3. bagus jugak ada tempat macam nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ..... agaknya terus org tak nak merokok di tpt awam :)

      Delete
  4. last week, seorang perokok duduk sebelah saya, masa saya & wife tgk wayang cerita X Men....adoiiiii..tension betul! berbau busuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bau rokok mmg melekat kat badan seorg perokok tegar kan ... aku pernah berurusan dgn customer perokok tegar ni. Nmpk dr gusi dan kaler giginya. Bila dia bercakap....perggghh rasa nak muntah tp terpaksa tahan huhu

      Delete
  5. diaorang takkan ada perasaan sebab diaorang tetap nak merokok jugak mia... hu hu hu...

    ReplyDelete
  6. buat la apa saja ...
    payh nk tolong. smlm tunjuk artikle pasal haram merokok..pun x jln.

    ReplyDelete
  7. emm, dulu timm da lali dgn bau rokok sbb arwah ayah merokok..tpi slepas xbau rokok beberapa taun, sekng klau terbau rsa mcm nk muntah jer..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak mia dah terbiasa dgn org yg x merokok. Bapa dan hubby x merokok, pak mentua pun sama sbb tu klu terhidu asap rokok mmg tak boleh tahan....nak termuntah pun ada huhu

      Delete
  8. Macam ini sekali mereka layan perokok yea. Macam kasihan pun ada. saya pun tak suka dengan asap rokok akak.

    ReplyDelete
  9. rasa mcm sesak nafas je OKje nengoknya hehe...mcm duk dalam botol

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc