Skip to main content

Feedback mengenai Almera?

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!





Feedback mengenai Almera?? Sebelum tu sangat-sangat berterima kasih kepada En.Mohd Shafizan kerana sudi berkunjung ke blog yang tak seberapa ni.

Tak sangka ye, aku sebenarnya just nak shared moment aku nak berpisah dengan cik Myvi dan berkenalan dengan cik Alputih tu. Tapi ramai (bukanlah ramai sangat pun hehe tapi adalah) yang bagi response tentang post Almera tu. (^__^)

  

Antara komen yang aku terima dalam post Nissan Almera Impul



In Sha ALLAH, aku akan kongsikan pengalaman aku sepanjang menggunakan cik Alputih ni. Secara keseluruhannya, setakat ni aku memang berpuas hati dengan cik Alputih ni. Tunggu ye review sepenuhnya dipost yang akan datang (^_^)




Pageviews untuk Post Nissan Almera Impul
 

Comments

  1. nissan almera memang best..luas dan selesa kan mia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ruang...mmg almera luas dan selesa....hehe

      Delete
  2. memberi banyak ilmu juga N3 Almeera ni kan Mia.. dapat juga berkongsi2 info...:)

    ReplyDelete
  3. suka cuma design punggung nya tu saya macam tak syok je, macam tak ok je. hehehe. apapun lain orang lain pandangan matanya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg bahagian punggungnya ada pelik sikit kan...mungkin dia nak buat lain dr yg lain..hehe

      Delete
  4. ramainya yg view pasal almera ..:)

    ReplyDelete
  5. wahhh dah miliki dah ya almera....meh la share..intan nak juga baca sebab duk tgk kat jalan memang lawa kete nya...hehe

    ReplyDelete
  6. bagus feedback dr kwn2 ye...dok berkenan jugak ngan almera ni cam besh je...hihi

    ReplyDelete
  7. berminat jugak ngan keta nie..:)

    ReplyDelete
  8. pernah merasa bawak time sewa kat langkawi...hehe ok jugak..

    ReplyDelete
  9. wah..bagus2 secara tak langsung ko membantu org2 yg diluar sana yg buntu utk membuat keputusan nak beli kereta model nie moy..hihii

    ReplyDelete
  10. saya tak setuju!!! selagi u all tak bawak I jalan2 dalam Alputih tu. hehehe

    ReplyDelete
  11. kalau almera tu kaler hitam, panggil dia AlHitam lah yer? ikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh juga..mengikut kesesuaian kaler dia...hehe

      Delete
  12. wah ! CN pon macam tergoda jer dgn almera ni, antara vios dgn almera, mana yang lagi best yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masing2 ada kelebihan dan kekurangan..tp saya akan pilih Almera hehehe

      Delete
  13. Pernah jugak tengok...okey jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu baru tengok belum try drive lg...mmg okeh! :-)

      Delete
  14. my hubby kerja ngan nissan..before kereta ni on the road saya dah try ..mmg kokpit luas..minyak pun jimat..berbaloi kalao nak beli. tapi skang ngah tunggu BISON keluar Malaysia selepas frontier diberhentikan pengeluarannya....

    teringin jugak nak buat review pasal kereta2 yg pernah saya cuba bawak..tapi belum berapa nak berani....tak pe nanti nak cuba jugak. Draft dah ada tapi tak pernah publish! hahahhaha

    ReplyDelete
  15. mmg besar tapi mahal..xmampu lew

    ReplyDelete
  16. Kalau cenggitu tak sia sia lew buat entri Al putih...dapat banyak sambutan! Hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a