Skip to main content

10 Makanan kurangkan lemak lebihan di perut

Assalamualaikum

Masalah yang kerap terjadi kat mak-mak dan bapa-bapa di luar sana...hehe mak-mak sebab dah banyak kali beranak gitu aku lah tu (melainkan kalau ada duit berkoyan-koyan buat treatment kurus dan rampingkan pinggang) dan bapa-bapa sebab sangat cukup kasih sayang daripada si isteri tercinta.....gitu :D







Nak kurangkan lemak lebihan yang ada di perut itu...hehe Yang slim dan ramping itu, korang ignore kan saja post ini ye....;p
Makan je benda-benda yang tersenarai di bawah ni.....in sha Allah, diet yang seimbang disamping senaman yang teratur hilanglah 'tayar' lebihan kat perut itu.......hehehehe



Sumber : Facebook


Note : Hubby pun dah terlebih sihat dan subur sebab ada isteri tercinta masakkan sedap2 untuk dia .... ahaks !! 



Comments

  1. ahaksss nak share dgn husband la entry nie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe......cukup kasih sayang hubby idzwa tu :D

      Delete
  2. hahaah.. comel laa kartun tuuu.. =D

    ReplyDelete
  3. aku pun nak kena diet sikit jugak nie mia..heheh..laki aku pun cam laki ko jugak..terlebih kasih syg bini..perut pun terlebih jugak.hihkhikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Ummu..hehe cukup kasih sayang gitu kihkihkih

      Delete
  4. sy pun nak kena slimkan perut skrg ni...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Hahaha....mesti bagi mkn byk almond....hehehe

      Delete
  6. ash follow aunty balik... thank you aunty follow ash...

    ReplyDelete
  7. Nasi xd ek kak dlm senarai huwaaaaaaaa gigil kepala lutut hahhaha

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia....bagus la boleh bagitahu anak2 suruh makan buah2an ini...;)

    ReplyDelete
  9. adusssss........mau diet..tapi susah lah nak diet ne kak mia..slera cik semakin menjadi2 semenjak kawen ne..kikiki

    ReplyDelete
  10. ahaks..Mia..baru jak suami ckp dirinya brtmbh lemak hehehe..tp sy pn lbih kurang sma jg belemak..haduii..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a