Skip to main content

10 Makanan kurangkan lemak lebihan di perut

Assalamualaikum

Masalah yang kerap terjadi kat mak-mak dan bapa-bapa di luar sana...hehe mak-mak sebab dah banyak kali beranak gitu aku lah tu (melainkan kalau ada duit berkoyan-koyan buat treatment kurus dan rampingkan pinggang) dan bapa-bapa sebab sangat cukup kasih sayang daripada si isteri tercinta.....gitu :D







Nak kurangkan lemak lebihan yang ada di perut itu...hehe Yang slim dan ramping itu, korang ignore kan saja post ini ye....;p
Makan je benda-benda yang tersenarai di bawah ni.....in sha Allah, diet yang seimbang disamping senaman yang teratur hilanglah 'tayar' lebihan kat perut itu.......hehehehe



Sumber : Facebook


Note : Hubby pun dah terlebih sihat dan subur sebab ada isteri tercinta masakkan sedap2 untuk dia .... ahaks !! 



Comments

  1. ahaksss nak share dgn husband la entry nie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe......cukup kasih sayang hubby idzwa tu :D

      Delete
  2. hahaah.. comel laa kartun tuuu.. =D

    ReplyDelete
  3. aku pun nak kena diet sikit jugak nie mia..heheh..laki aku pun cam laki ko jugak..terlebih kasih syg bini..perut pun terlebih jugak.hihkhikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Ummu..hehe cukup kasih sayang gitu kihkihkih

      Delete
  4. sy pun nak kena slimkan perut skrg ni...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Hahaha....mesti bagi mkn byk almond....hehehe

      Delete
  6. ash follow aunty balik... thank you aunty follow ash...

    ReplyDelete
  7. Nasi xd ek kak dlm senarai huwaaaaaaaa gigil kepala lutut hahhaha

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia....bagus la boleh bagitahu anak2 suruh makan buah2an ini...;)

    ReplyDelete
  9. adusssss........mau diet..tapi susah lah nak diet ne kak mia..slera cik semakin menjadi2 semenjak kawen ne..kikiki

    ReplyDelete
  10. ahaks..Mia..baru jak suami ckp dirinya brtmbh lemak hehehe..tp sy pn lbih kurang sma jg belemak..haduii..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc