Skip to main content

STAYCATION at SINGAPORE!

We are almost at the end of 2020. Where it will be known as the year of Covid-19. The year when most people learn to work from home. Kindergarten to secondary school children and even universities students have to self-studies from online schooling and classes. The year we all need to stay at home and learn the new norm. The year countries have to enforced lockdown. The year Covid-19 is born and messed up our usually way of life.


Yup! Pandemic Covid-19 have really affected the whole world in terms of political, economy, social, religious and financial. Most industries have to temporary closed down especially Travel and Tourism Industry. And one way to prevent the virus from spreading further out, countries all over the world enforced travel restrictions. Borders between countries are closed, thus resulting any activities between countries halted and travelers have to cancel their trip or delay it. 


For some 'hard-core' travelers, restrictions on traveling with limited budget not a barrier to them to do their favorite activity. This is because traveling is the most entertaining way to meet new 'friends' and explore new places. But now traveling not really suitable to do during this pandemic situation, because we must distant ourself with other people to reduce the risk being infected. People need to find way where they can enjoy their holiday, near home, within states or country instead of traveling far away or cross countries. Yes Staycation! A new way to traveling in this new norm. 


Image from Google
Image from Google


Staycation is the combination of the words "stay" and "vacation". The terms were originally from the United States where people are forced to restricted their expenses and consequently limit their vacation budget. According to Cambridge Dictionary, Staycation is a holiday that you take at home or near your home rather than traveling to another place. The idea that people would stay in their country for holiday instead of traveling abroad. As most of countries are still closing their border and international travel are unlikely to resume any time soon, Staycation becoming an attractive alternative to vacation. 


Image from Google


Some country already starting to promote their Staycation holiday and one of them is Singapore. On July 3rd, Singapore Tourism Board (STB) announced that hotels can now resume providing accommodation to guests for the purpose of leisure or Staycation! Hotels that wished to provide such accommodation for leisure must be listed under 'Staycation Approved'. They need to make sure to uphold good sanitation standard and hygiene practices before apply to Singapore Tourism Board in order to be in the list. 


After months being held at home because of Covid-19, home is not a really resting place anymore. People already anxious and needed a vacation. Staycation is a great way to release the tension but at the same time staying safe from being infected (provided we followed the guidelines given). Spend quality time with your family, friends or loved one at any hotel with spacious room or with great facilities such as pool, gym or spa. Take sometimes away from work and pamper yourself with calming treatment to the mind and soul.




How to booking hotel certified with Staycation Singapore? Yes, you can search it in online travel website. Nowadays there is so many online travel websites that can help you to search and find attractive places and good accommodation. One of them is Traveloka. Traveloka is an online travel company that provides airline ticketing and hotel booking online. They also provide lifestyles products and services, such as attraction tickets, activities, car rental and restaurant vouchers. You can easily book and plan your staycation.


That’s all for now. Have a great staycation and stay safe everyone!


Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a