Skip to main content

FERNLEAF CALCIYUM! Snek sihat dan berkhasiat untuk anak-anak

Assalamualaikum | Lama Kmia tidak ke 'udara'... Cewah. Maksudnya tu lama tak berkongsi cerita. Sebagai permulaan di tahun baru ni, Kmia nak share cerita pasal anak-anak lah ye. Korang semua memang dah maklum lah ye, tahun 2020 hari tu kita banyak menghabiskan masa di rumah. Memang bosan jugalah tapi apa yang boleh kita buat, terpaksa patuh arahan demi memutuskan rantaian Covid-19. Bukan mak bapa sahaja bosan, anak-anak lagilah. Kmia  selalunya akan pastikan ada aktiviti di rumah untuk elak anak-anak daripada bosan. Satu lagi, kadang-kadang anak-anak bila dah capai tahap boring tu, mesti akan ke dapur cari benda untuk di makan. Sebab tu Kmia akan pastikan ada tersimpan stok makanan yang sedap dan yang pasti menyihatkan untuk anak-anak Kmia makan. 


Semua memang tahu, anak-anak sangat gemarkan snek untuk dimakan ketika mereka bermain atau sedang melakukan aktiviti yang mereka gemari. Termasuklah juga anak-anak Kmia. Salah satu snek sihat dan berkhasiat yang wajib ada di rumah adalah Susu Kultur dan Yogurt jenama Fernleaf Calciyum. Kenapa Kmia memilih jenama ni, ni Kmia jelaskan... Benda baik haruslah dikongsi bersama kan.. kan.. 


Susu Kultur Fernleaf Calciyum

Kmia dan anak-anak memang peminat susu kultur dan yogurt. Wajib ada 'stok' di rumah. Minuman susu kultur Fernleaf Calciyum ni amat sesuai dijadikan sebagai sebahagian hidangan sarapan pagi atau snek sihat untuk anak-anak. Mengandungi Probio DR20™ yang boleh menyokong sistem pencernaan yang sihat dan menjaga daya tahan badan yang kuat. Ianya juga diperkaya dengan Kalsium & Vitamin D untuk tulang yang kuat dan pembesaran anak-anak. Minuman susu kultur Fernleaf Calciyum ni didatangkan dalam 4 perisa lazat iaitu Asli, Epal, Anggur dan Oren. 


Anak-anak sedang menikmati susu kultur Fernleaf Calciyum

Yogurt Fernleaf Calciyum pula kegemaran anak perempuan Kmia. Katanya sangat sedap seperti makan aiskrim. Dan memang betul! Kitaorang cuba bekukan Yogurt Fernleaf Calciyum dan hasilnya sangat lazat. Korang cuma tambah batang aiskrim kat yogurt dan bekukan! Yogurt Fernleaf Calciyum ni sangat baik untuk penghadaman dan ianya juga mengandungi 4 Nutrien utama dan 2x Kalsium untuk menyokong perkembangan tulang yang kuat dan sihat. 


Yogurt Fernleaf Calciyum 

Yogurt Fernleaf Calciyum ni didatangkan dalam pelbagai perisa yang sedap seperti Chocoberry, Strawberry Mango, Strawberry Grape, Vanilla Grape dan banyak lagi. 


Damia makan yogurt sampai tak toleh kiri kanan... 

Bila membeli susu kultur atau yogurt, benda yang kita tak berapa gemar adalah terlalu manis. Kmia pun sama. Tapi korang jangan bimbang bila membeli Susu Kultur dan Yogurt jenama Fernleaf Calciyum ni, kerana kedua-duanya mempunyai logo 'Healthier Choice' dari Kementerian Kesihatan kerana kandungan gulanya rendah


Kandungan yang sihat, sedap dan kurang gula menjadikan Fernleaf Calciyum sebagai snek sihat dan berkhasiat untuk anak-anak anda! 


Comments

  1. Nice info.Akan bertukar ke jenama fernleaf.Baik untuk seisi keluarga.tq

    ReplyDelete
  2. Bikin muak kan kalo manis2, tapi dengan fernleaf semua tkawal. Pilihan tbaik utk ank2 mbesar dengan sihat hehe

    ReplyDelete
  3. nyum nyum. macam aku pula yang mau makan tu kakmia. haha. kejap lah mencari. haha.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a