Skip to main content

FERNLEAF CALCIYUM! Snek sihat dan berkhasiat untuk anak-anak

Assalamualaikum | Lama Kmia tidak ke 'udara'... Cewah. Maksudnya tu lama tak berkongsi cerita. Sebagai permulaan di tahun baru ni, Kmia nak share cerita pasal anak-anak lah ye. Korang semua memang dah maklum lah ye, tahun 2020 hari tu kita banyak menghabiskan masa di rumah. Memang bosan jugalah tapi apa yang boleh kita buat, terpaksa patuh arahan demi memutuskan rantaian Covid-19. Bukan mak bapa sahaja bosan, anak-anak lagilah. Kmia  selalunya akan pastikan ada aktiviti di rumah untuk elak anak-anak daripada bosan. Satu lagi, kadang-kadang anak-anak bila dah capai tahap boring tu, mesti akan ke dapur cari benda untuk di makan. Sebab tu Kmia akan pastikan ada tersimpan stok makanan yang sedap dan yang pasti menyihatkan untuk anak-anak Kmia makan. 


Semua memang tahu, anak-anak sangat gemarkan snek untuk dimakan ketika mereka bermain atau sedang melakukan aktiviti yang mereka gemari. Termasuklah juga anak-anak Kmia. Salah satu snek sihat dan berkhasiat yang wajib ada di rumah adalah Susu Kultur dan Yogurt jenama Fernleaf Calciyum. Kenapa Kmia memilih jenama ni, ni Kmia jelaskan... Benda baik haruslah dikongsi bersama kan.. kan.. 


Susu Kultur Fernleaf Calciyum

Kmia dan anak-anak memang peminat susu kultur dan yogurt. Wajib ada 'stok' di rumah. Minuman susu kultur Fernleaf Calciyum ni amat sesuai dijadikan sebagai sebahagian hidangan sarapan pagi atau snek sihat untuk anak-anak. Mengandungi Probio DR20™ yang boleh menyokong sistem pencernaan yang sihat dan menjaga daya tahan badan yang kuat. Ianya juga diperkaya dengan Kalsium & Vitamin D untuk tulang yang kuat dan pembesaran anak-anak. Minuman susu kultur Fernleaf Calciyum ni didatangkan dalam 4 perisa lazat iaitu Asli, Epal, Anggur dan Oren. 


Anak-anak sedang menikmati susu kultur Fernleaf Calciyum

Yogurt Fernleaf Calciyum pula kegemaran anak perempuan Kmia. Katanya sangat sedap seperti makan aiskrim. Dan memang betul! Kitaorang cuba bekukan Yogurt Fernleaf Calciyum dan hasilnya sangat lazat. Korang cuma tambah batang aiskrim kat yogurt dan bekukan! Yogurt Fernleaf Calciyum ni sangat baik untuk penghadaman dan ianya juga mengandungi 4 Nutrien utama dan 2x Kalsium untuk menyokong perkembangan tulang yang kuat dan sihat. 


Yogurt Fernleaf Calciyum 

Yogurt Fernleaf Calciyum ni didatangkan dalam pelbagai perisa yang sedap seperti Chocoberry, Strawberry Mango, Strawberry Grape, Vanilla Grape dan banyak lagi. 


Damia makan yogurt sampai tak toleh kiri kanan... 

Bila membeli susu kultur atau yogurt, benda yang kita tak berapa gemar adalah terlalu manis. Kmia pun sama. Tapi korang jangan bimbang bila membeli Susu Kultur dan Yogurt jenama Fernleaf Calciyum ni, kerana kedua-duanya mempunyai logo 'Healthier Choice' dari Kementerian Kesihatan kerana kandungan gulanya rendah


Kandungan yang sihat, sedap dan kurang gula menjadikan Fernleaf Calciyum sebagai snek sihat dan berkhasiat untuk anak-anak anda! 


Comments

  1. Nice info.Akan bertukar ke jenama fernleaf.Baik untuk seisi keluarga.tq

    ReplyDelete
  2. Bikin muak kan kalo manis2, tapi dengan fernleaf semua tkawal. Pilihan tbaik utk ank2 mbesar dengan sihat hehe

    ReplyDelete
  3. nyum nyum. macam aku pula yang mau makan tu kakmia. haha. kejap lah mencari. haha.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang