Skip to main content

Pagi Isnin

Assalamualaikum...
*
*
Hari ni macam hari isnin2 yang seperti biasa...penyakit malas hujung minggu tu masih belum hilang.....
Perasan ke, tinggal 2 minggu lagi kita akan meninggalkan tahun 2012....azam2 yang ditanam untuk tahun ni suda tercapai ke? saya??? ada yang belum ada yang suda.....yang belum boleh tunda ke tahun depan...hehe...
Salah satu azam, tahun ni mo kurangkan lelemaks tapi tak tahu suda capai ke ni belum....rasa2 tak tercapailah tahun ni, tengo je breakfast hari ni... hehehe
*
*
*
*

Comments

  1. anum pun makan nasi lemak now mengantuk
    hehe

    ReplyDelete
  2. wooo....

    mak dah lama tak belasah nak lemak noks... tgk ni, aiya!!!!






    teringin puloks

    ReplyDelete
  3. hihi....
    sedap jak bah nasi lemak tu Mia..
    alahh.. ndak payah diet lah.. maintain cantik juga bah sa tgk..:)

    ReplyDelete
  4. hamboi siap bersinar2 nasi lemak menggodaaa

    ReplyDelete
  5. hrni mkn roti jerk...sedaplah pulak tgk ns lemak tu...yummy...

    ReplyDelete
  6. hmmm samala...kalu xmakan lapaq..dh mkn nasi lemak..ngantukkk...zzzzz

    ReplyDelete
  7. Anum - nasib baik portion nasi lemak sya tu tak besar...klu tak memang ngantuk...hehe

    NM03 - memang sengaja kasi tengo gambar supaya orang lain tergoda nengo...hahaha

    Mira - sedappp...

    atie - sedap bah atie....menten cantik ke ???? tima kasihx100 (kembang suda ni)

    iiima - mengoda kan...hehe (^_^)

    Ratu hatiku - baru gambar belum test lagi...memang sedap dan menambah lemaks...

    ReplyDelete
  8. salam...
    singgah sini sekajap ^_^...
    sedapnya nasi lemak...

    ReplyDelete
  9. hurmmmm sedap kan
    pagi2 layan nasi lemakkk
    daun pisang tuu x menahan ! ;)

    ReplyDelete
  10. nyum!nyum!sedapnya nasi lemak..malas plak nak pikir pasal azam ni,eheheh!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc