Skip to main content

Hujung minggu yang malas

Assalamualaikum...
*
*
*
Hujung minggu saya cam biasa saja...bangun pagi, buatkan sarapan untuk hubby dan anak2...Shumi request nak makan jemput2...jemput2 versi saya yang paling simple, tepung gandum diuli dengan sedikit garam dan air secukupnya....kemudian bentukkannya bulat2 guna sudu dan goreng.....makan masa ianya masih panas-panas cicah dengan sos cili. Terbaik!!!! itu yang hubby dan anak2 cakap, sampai pic pun tak sempat snap sebab sekejap je licin...

*
Mo blogwalking, malas pula mo on laptop......duduk sekejap ja mata dah mula mengantuk....rasa nak tidur saja, padahal baru saja bangun.....mungkin minda dah set, hujung minggu adalah hari untuk bermalasan setelah penat bekerja selama 5 hari....nak keluar berjalan2 pun kaki berat ja....malaslah tu.....nasib baik anak2 tak request berjalan2 keluar....dorang lebih suka menghadap tv menonton rancangan kartun dari pagi ke petang....paham2 ja lah hujung2 minggu kan banyak rancangan kartun disiarkan....lebih2 lagi sapa2 yang ambik pakej disney di Astro tu.....24 jam rancangan kartun....
*
*
Actually hari ni ada majlis reunion bekas pelajar UMS sesi 1999/2002.......memang teringin nak pegi tapi disebabkan anak2 tiada orang jaga terpaksa batalkan sajalah.....acara dari pagi hingga ke makan malam......memang best jumpa kawan2 lama ni tapi apa boleh buat kan......takpe minggu depan ada reunion dengan course mate masa belajar dulu......tiap tahun kami buat, memang best jumpa dengan geng2 keras ni......
*
*
*
Tak tahu nak taip apa lagi......rasa2 mo sambung tido balik..... ok bye (memang dasar pemalas...hehe)
.

Comments

  1. jemput2 memang sedap makan masa panas2..tapi saya tak panggil jempu2, panggil cucur (",)

    ReplyDelete
  2. Mazliza - sedap kan....orang Sabah memang panggil jemput2...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang