Skip to main content

Usaha tangga kejayaan (Harimau Malaya)

Assalamualaikum



Kalau tidak berusaha macam mana mo berjaya kan.....kalau tidak bekerja keras untuk mendapatkan sesuatu, bagaimana kita boleh mendapatkan hasil dengannya dengan senang hati.....

 insyaallah.....setiap usaha yang diiringi dengan doa pasti akan membuahkan kejayaan.......
*
*
*
*
*
*
*
tapi kalau suda berusaha berhabisan tapi tidak juga mendatangkan hasil, itu bukan rezeki namanya....jangan putus asa, cuba lagi...
*
*
*
*
Go Go 'Harimau Malaya' !!!
*
*

Sumber : Image from Google



Semalam sedang tengo bola, dikejutkan oleh panggilan dari bapa di kampung....kakak kemalangan, keretanya dilanggar oleh pemandu mabuk semasa dia memandu seorang diri balik ke rumah...habis kemek kereta kakak dibahagian pemandu tu tapi syukur alhamdulillah kakak tidak apa2 cuma sakit dibahagian dada sahaja akibat hentakan kuat di stereng kereta tu....suda x-ray dan doktor benarkan pulang.........


Comments

  1. xpe...Harimau Malaya kalah bermaruah kan..nnti ley cube lg

    ReplyDelete
  2. kalah bermaruah xpe. diorg dah lakukan yg terbaik utk Malaysia :)

    ReplyDelete
  3. bukan rezeki HM thn ini. thn depan cuba lagi..

    ReplyDelete
  4. dah kalah, tapi x pa..lain tahun ada lagi
    tengok semalam thailand tu main ganas2

    ReplyDelete
  5. ada sa tingu di fb si salma upload psl tu eksiden. teruk jg o. kalo saya turus sa saman o tu pemandu mabuk tu. btl menyusahkan org ni

    ReplyDelete
  6. Anum, Mira, Sue, NM02 & Mazliza - betul kita kalah pun bermaruah....tapi sakit hati tengo refereenya yang macam berat sebelah tu....

    Cath - ya bah cath...nasib baik oo dia nda apa2...itu org mabuk punya alasan dia ambil rokok terpusing kunu sterengnya pegi sebelah....bikin susah orang lain saja bah...

    ReplyDelete
  7. Tak der rezeki nak menang thn nih.

    Alhamdulillah...kakak tak apa².

    ReplyDelete
  8. Kalah pun bermaruah..
    ndak apa, tahun depan cuba lg...
    Alhamdulillah Kakak Mia ndak apa2 kan..syukur... tu lah.. org Mabuk ni bahaya bah.. kita yg ndak bersalah pun boleh jd mangsa...

    ReplyDelete
  9. tulah .. memang harapan tinggi kepada mereka .. tapi mereka kandas .. tapi mereka dah berusaha tu yg penting kan ;)

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.. nasib baik teda apa2 major. tu la kan.. kita drive carefully pun tp kalau org lain nda careful, susah jg. Nyway, to HM.. cuba lg nx matches.. :D

    ReplyDelete
  11. Tak da rezeki kita nak menang semalam... Ya Allah nasib baik akak tu x da apa2..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc