Skip to main content

Hotel Grandis hosts Annual Christmas Tree Lighting

Hotel Grandis ushers in the festive season with a calendar of delicious dining and funfilled entertaiment throught christmas and the New Year to celebrate the most joyous time of the year.



As a special highlight of the season, The Hotel’s Christmas Tree Lighting Ceremony welcomed the public on 12 December 2018 where the hotel is dressed to impress with holiday decors. The Ceremony was held in front of the hotel entrance where by-standers were able to enjoy the beauty of the 15-foot tall Christmas tree. Plenty of bright LED string lights were strung vertically on the Christmas tree, adding to the air of festivity.


This year, the hotel is very much pleased to have the Montfort boys from the Montfort Youth Training Center, perfoming popular Christmas carols to spread the joy of the festive month. The training center based in Kinarut is dedicated to the youth’s welfare and development in providing character formation and industrial skills training. The Montfort Youth Training Center offers critical intervention to hundreds of Youth-in-need, to give them hope for a better future and a new lease of life. Further information can be found in the link to their website below:
The hotel celebrates the festive season with bountiful Christmas offerings. Patrons are welcomed to dine in with loved ones in the family-friendly setting of Rosea Cafe at RM108 nett per pax during Christmas Eve and day; buy 6 tickets and get 1 ticket free. Other offerings includes 6kg Roasted Turkey with traditional trimmings at RM488 nett per order, a 2kg roasted lamb leg with sides at RM338 nett per order. Interested individuals are encouraged to book their order at 088-522872 (Roses Cafe).



Christmas cookies and gingerbread houses are also available for purchase at the Piano Lounge, up until the 23rd of December 2018, from 12pm to 8.00 PM daily. The Piano Lounge is located on the hotel’s first floor.





The Grandis Hotel also like to urge patrons to come to the fully decorated Roses Cafe to enjoy a wide array of local specialities as well as a delightful variety of holiday classics in New Year’s Eve at RM128 nett per pax. For more information or to make a reservation, please contact Roses Cafe at 088-522 872.

Grandis Hotels & Resorts
Contact Mobile: +6016 837 7073
Tel.: +6088 522 872 (Rosea Cafe)
Website: Click HERE
Facebook: Click HERE
Instagram: Click HERE
Twitter: Click HERE


*Original post by https://curiostraveller.com

Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a