Skip to main content

10.10.2018 | LAZADA's SUPER BEAUTY DAY !

Assalamualaikum .. hi korang terutama para wanita sekalian. Ada benda baik punya Kmia nak kongsikan, terutama untuk korang yang sangat pentingkan kecantikan (tapi rasanya semua wanita pun nak cantik kan 😘). Benda ni jadi dalam sehari jer, so bila Kmia dah bagitahu, korang kenalah bersedia ye 😁.

Ok lah ladies ! Come and Let's syantik-syantik semua. Lazada destinasi berbelanja secara online no 1 di Asia Tenggara akan mengadakan Lazada's Super Beauty Day pada 10.10.2018 bersamaan hari rabu iaitu esok hari 😄. 


Pada hari tu korang memang tak akan sangka dapat memiliki produk-produk kecantikan yang korang impikan pada harga yang sangat murah. Mana taknya, potongan harga sehingga 80% untuk pelbagai produk kecantikan yang terpilih. Di Lazada's Super Beauty Day, korang mungkin dapat memiliki pelbagai produk kecantikan antarabangsa di mana ianya akan ditawarkan pada harga yang sangat menarik dan tentunya pada 10.10.2018 sahaja! Antara produk-produk kecantikan itu ialah ..

  • Urban Decay
  • AHC
  • NYX
  • Dove
  • Olay
  • Eucerin
  • Clinique
  • Biotherm
  • Neutrogena

Phewww banyaknya. Mesti korang tak sabar kan. Kmia pun sama hehe. 

Selain potongan diskaun yang cukup menarik itu, pada hari jualan Super Beauty Day juga terdapat tawaran-tawaran lain yang tak kurang hebatnya. Antaranya Flash Sale, Vouchers, Bundles dan juga Buy 1 Get 1 Free Deals
Dan bagi mereka yang gemarkan permainan, di hari jualan ini juga ada ditawarkan Super Beauty Day Slash It! game. Tapi yang ini korang kena muat turun dahulu Lazada App sebelum mula bermain 😉. Tak tahu cara-caranya? korang ikut step ni 

  • Muat turun aplikasi dan log masuk di Lazada App.
  • Pilih produk yang korang nak slash!
  • Kongsi dengan rakan-rakan lain untuk bantu korang slash kan produk itu.
  • Jika jumlah untuk di slash sudah menepati sasaran, korang boleh beli produk itu pada harga yang hebat!

Masih tak berapa faham cara nak main game ni .. korang boleh tonton cara-cara nak slash! di Youtube Lazada [ KLIK SINI ]. 

Kalau ikutkan time Kmia publish post ni, ada lebih kurang 16 jam lagi Lazada's Super Beauty Day sale ni nak mula. Pastikan tak ada gangguan internet dan juga gangguan fulus pada esok hari ye 😂.
Apa ... korang tak berapa nak percaya, ni Kmia bagi teaser sikit 😄




Okehlah Kmia dah share benda baik punya so korang faham-fahamlah apa yang patut dibuat ye .. hahaha!

Untuk memudahkan korang membeli belah esok hari .. ni Kmia kongsikan LINK sale idaman para wanita itu 😉

KLIK SINI ]

Happy Shopping You All!


Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang