Skip to main content

Terjebak dengan Selamat Pengantin Madu!

Assalamualaikum

Sumber : Google


Korang tengok ke cerita ni ??? aku actually agak kurreeennng minat drama2 melayu tapi bila sesuatu cerita tu menarik perhatian aku, memang aku follow dari awal hingga tamat episod.
Honestly aku sebenarnya tidak berapa meminati pelakonnya tetapi watak Fasha Sanda yang secara diam dimadukan oleh suaminya itu sangat berkesan bagi aku.
Dia cuba untuk menerima hakikat dan redha yang dia terpaksa berkongsi kasih dengan seorang wanita muda lakonan Eina Azman.
Tapi ada satu scene yang sangat membuatkan aku sangat emosi bila Fasha keluar daripada kereta dan menangis kerana tidak dapat menahan kemanjaan madunya dengan suaminya lakonan Aiman Hakim di depan matanya sendiri.
Aku benci tau tengok lakonan Eina Azman, gedik tak bertempat. Langsung tak hormat madunya yang telah terpaksa menerima dia.
Dan aku termenangis bila Fasha Sanda terpaksa menahan-nahan air mata daripada jatuh apabila melihat aksi manja madunya itu. Tensen tau aku tengok drama ni tapi aku nak tahu juga penamatnya...

emmmm...manisnya bermadu bagi Suami tetapi sangat pahit seperti hempedu bagi si Isteri.
Para suami yang berkira2 nak tambah cawangan tu, tanya pada diri sendiri dulu, adakah nanti korang boleh berlaku adil kepada isteri2 anda. ADIL daripada semua segi ??


Note : Just kongsi drama yang aku sedang tonton sekarang, tidak ada kaitan dengan sesiapa pun ye :D


Extra Note : To hubby - NO MADU2 Okeh!!!





**********************************************************************************************************

YANG MENARIK | Pandu Uji mana-mana model kereta VW dan anda berpeluang memenangi VW Scirocco yang baru!





Comments

  1. Pada pendapat kakaklah Mia walau si suami adil tetapi perempuan pula lumrahnya cemburunya kuat. Tak yg tua yg muda. Bila tak dpt ditangani suami juga yg tanggung dosa. Bukan mudah kalau punya dua/tiga/empat sebab setiap org tak sama karekternya..

    Kalau semuanya dpt ikut cara yg digariskan dlm Islam pasti indah tapi kalau sebaliknya memang akan tunggang-langganglah jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak. Klu berlandaskan Islam mungkin aman bahagia lah rumah tangga tetapi ada berapa ramai lelaki yg mampu berbuat demikian kan huhu

      Delete
  2. Nik rasa kalau nik tengok pun akan termenangis jugak ni kak mia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba nik try tengok, confirm nak tahu penamatnya :)

      Delete
  3. terjebak jugak..
    ni je drama yg kita follow skrg..
    sb masa awal2 tu raa kelakr..
    skrng dh jd emo plk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan PB.... memula tu cam klakar pula tp dah 2 3 episod ni jd emo pulak huhu

      Delete
  4. tgk juge, tp x de selalu sgt..kelaka juga citer ni, dan suke dgr ckp loghat kelate ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klakar awal episod skg ni geram dah sue....huhu

      Delete
  5. saya pun terlayan jugak..walaupun hakikatnya malas nk ikuti setiap episod...ada masa isteri pertama tabah tapi ada masa air mata turut berderai juga...

    jemput singgah http://chocolettolovers.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. betull.. sy pun nangis part fasha keluar naik kereta.. betul2 mengahayati watak dia.. and sy bayangkan if itu terjadi pada sy.. tak tau la bleh setabah dia ke tak :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita....part yg dlm kereta tu termenangis tengok....geram sgt dgn bini mudanya tu

      Delete
  7. 1st ep ja sy tgk ni drama. tp lps tu.. nda berapa follow sdh.. tp madu2 ni no way la kann.. hahaha.

    ReplyDelete
  8. sedih kan bayangkan part fasha

    ReplyDelete
  9. Memang menyentuh jiwa cerita ni. Saya ada tengok juga sambil-sambil layan anak malam tadi. Cuma tak tengok dari awal. Nak tahu juga, macam mana si Aiman Hakim boleh kahwin dengan Eina Azman tu yea? Boleh cerita sikit..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita mula mmg si aiman tu dah berkahwin dgn si eina tp tak diketahui oleh si fasha lah kononnya...huhu

      Delete
  10. haha.. ayat extra utk hubby tu yg mahal Mia... hahaha...
    tengok juga cerita ni... suka sebab watak pelakon nya semua menjadi... tak suka dgn watak Ina Azman tu... meluat... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkih penting tu simpan extra note atiey ....

      Delete
  11. Aku tengok drama ni .. Bikin emosi sndri ja .. geram ...,tp ttp mo tgk .. hihi

    ReplyDelete
  12. aii.. tak pernah tengok lagi cerita ni ni...

    ReplyDelete
  13. Salam kenal, saya pun follow citer nie..sedih kelakar...anyway saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal n thanks sudi berkunjung di sini :)

      Delete
  14. Malam tadi tak dapat tengok, malam sebelumnya tengok..... Pak Jilap bukan main lagi layannya....nak belajar ke apa hehe.....
    Yelah tak suka tgk mummy muda tu gedik semacam....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kena perhatilah pak jilap tu okje .... hehe

      Mak muda tu gedik sangat kan huhu

      Delete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Pengajaran buat semua yg menonton.

    Tapi aku memang emo tgk citer ni. Especially watak pompuan gedik tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul noks...

      Mmg emo aku tengok cerita ni noks, menyampah aku tengok madunya tu ... huhu

      Delete
  17. Salam.Intan pon terjebak tgk drama n..mmg sedih part tu..yg msdu dia tu eina azman blakon JD gedix mmg menjadi...tp saya angin ja tgk drama n...and Bini da ada...da lengkap... Lg kawen lg..hihi

    ReplyDelete
  18. Kak yati mesti cemburu. Baca kisah ni pun dh sedih..

    Tahniah anda ada blog yg banyak info.
    Jemput jalan2
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a