Skip to main content

Salad-salad cinta

Assalamualaikum

Hi korang!

Bukan .. bukan nak review drama baru 😂 walaupun seakan-akan tajuk drama cinta cintun. Kmia sendiri mo termuntah hijau mo bubuh tu tajuk 😛.
Tapi memandangkan sesuai sikit dengan apa yang mo diceritakan, korang layan sajalah ye.

Alkisahnya 6hb Oct tu,  jumaat lepas adalah hari kelahiran Tuan Besar di rumah Kmia 🙊. Hubby Kmia ler. Tak sedar dah nak masuk angka 40-an. Tahun ni last angka depan no 3.
Masuk umur yang sangat matang orang bilang (sebelum ke kilauan emas). Umur ni yang kena berjaga-jaga .. kesihatan khususnya dan wajib amalan kita.

Tuan Besar umur 39 tahun bersama dengan anak-anaknya

Berbalik kisah salad-salad cinta itu, hubby Kmia ni bukan suka pun orang celebrate2 birthday dia, tapi memandangkan isterinya ini prihatin maka dia terpaksa akur je lah. Tahun lalu belikan dia [red-velvet-untuk-mu] .. tapi akhirnya Kmia yang habiskan sebab dia sedang berdiet, maka tahun ni ubahsuai sikit. Tetap dari Secret Recipe tetapi yang sesuai dengan orang yang sedang mentenkan berat badan. Sebab tu lah terhasilnya salad-salad cinta 😘

Salad-Salad Cinta 😉

Sekejapan licin salad tu ye sebab Kmia pun tumpang sekaki. Sedap bah! 

Selamat hari lahir hubby ..... 😘




Comments

  1. hepi bestday buat suami kmia..:)

    ReplyDelete
  2. happy birthday to husband awk

    ReplyDelete
  3. Happy birthday to DZ ...
    wah, ingatkan mau review drama tv terbaru ...
    apapun, pilihan yg bijak utk org yg sedang menjaga kesihatan..
    birthday tak semestinya kena makan kek :)) ...

    ReplyDelete
  4. Happy birthday dzul..bah buli buat salad2 utk reunion sdh ni..hehe

    ReplyDelete
  5. Happy birthday dzul..bah buli buat salad2 utk reunion sdh ni..hehe

    ReplyDelete
  6. Selamat hari lahir buat husband kak mia . Mcm menarik salad tue . Xder resepi ke

    ReplyDelete
  7. Share rsepi salad cinta tu kmia. Leh buat nti. 😊

    ReplyDelete
  8. happy besday tu your asben, mia.
    sebaya aida :)
    and besday bulan yg sama plak tu.

    ReplyDelete
  9. Happy Belated Bezday Tuan Besar.... moga sentiasa dlm limpahan rahmat Allah.
    Bagus bagus.... elok sangatlah tu Kek Bezday di tukar kepada Salad Cinta. Healthy pun healthy... lagi pun muak makan kek hari tu tak habis lagi kan hahaha..

    Teringin pulaklah nak makan salad

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an