Skip to main content

SUSU FRISO GOLD | Penghadaman sempurna, anak-anak sihat bertenaga

Assalamualaikum

Korang tau tak, antara cabaran para ibu bapa zaman sekarang ni, selain dari segi penyediaan keperluan anak-anak seperti pendidikan, tempat tinggal yang selesa, pakaian, makanan dan keselamatan .... kesihatan anak-anak juga menjadi salah satu tanggungjawab mencabar untuk para ibu bapa.

Mungkin pada zaman dahulu, bila mana sesebuah kawasan itu belum lagi dimajukan risiko untuk anak-anak mendapat sakit adalah kurang. Kalau korang ingat zaman kanak-kanak kita dahulu, bermain hujan, relaks ja. Langsung tak demam. Tidak seperti sekarang, termasuk aku sendiri, hujan ja terus panggil anak-anak masuk ke dalam rumah, jangan main air hujan takut demam, takut selsema.
Yelah sekarang ni persekitaran kita penuh dengan pencemaran. Nak-nak lagi yang duduk kat bandar macam aku ni. Asap kenderaan, asap dari kilang, malahan asap rokok sangat tidak baik untuk anak-anak kecil kita.

Tapi tak kan disebabkan itu, kita nak menyekat aktiviti anak-anak kita di luar. Tak kan kita nak kurung anak-anak di dalam rumah semata-mata nak elak mereka mendapat sakit. 😰

Pengalaman merupakan satu proses pembelajaran

Aku sebagai seorang ibu percaya, lebih banyak anak-anak membuat aktiviti di luar rumah, lebih cepat otak mereka berkembang. Setiap pengalaman merupakan satu proses pembelajaran bagi anak-anak kita.


Kita sebagai ibu bapa kena sentiasa kena bijak membahagikan masa. Sesibuk mana pun kita, masa bersama dengan anak-anak adalah amat penting bagi mereka. Anak-anak terasa lebih dihargai dan terasa disayangi apabila kita sendiri turut serta dalam aktiviti seharian mereka.

Biarkan anak-anak melakukan aktiviti yang mereka gemari. Aku tak paksa anak untuk melakukan aktiviti yang tidak disukai oleh mereka, tanya apa yang mereka suka lakukan dan sentiasa sokong tetapi pada masa yang sama pantau mereka.


Seperti anak-anak aku, mereka amat gemar bermain di kolam renang. Setiap kali cuti sekolah atau cuti kelepasan am, aku akan mengambil kesempatan yang ada dengan membawa mereka ke kolam renang. Bila melihat anak-anak seronok, aku sebagai ibu juga tumpang gembira.

Jangan bimbang jika anak-anak kotor semasa mereka bermain di luar. Seperti zaman kanak-kanak kita dahulu bermain pasir di pantai, bermain masak-masak menggunakan tanah dan daun, masuk ke kebun memungut biji getah ... semua itu ada proses pembelajaran bagi anak-anak. 



Biar anak-anak kita sendiri merasa pengalaman itu sendiri. Seperti pengalaman memberi makan haiwan peliharaan dengan menyuap baja ke mulut arnab menggunakan tangan mereka sendiri. Bagi anak-anak, aktiviti seperti ini adalah sesuatu yang sangat menyeronokkan hingga mereka tak berhenti bercerita sesama sendiri tentang pengalaman mereka itu.

Oleh yang demikian untuk pastikan anak-anak kita dapat merasai semua pengalaman itu dan dapat melakukan aktiviti di luar tanpa gangguan,  kita sebagai ibu bapa kena bijak untuk mencari alternatif untuk meningkatkan daya tahan anak-anak melawan penyakit dan memastikan mereka kuat dari dalam.
Salah satu caranya ialah dengan memberi anak kita minum susu yang bernutrisi tinggi seperti Susu Friso Gold

Dihasilkan oleh alam semulajadi, ditambah baik dengan Sains




Susu Friso Gold yang dihasilkan dari alam semulajadi diimport terus dari Belanda. Kenapa ianya dikatakan dihasilkan dari alam semulajadi? ini kerana lembu-lembu yang ada di lebih 19,000 ladang mereka dijaga dan dipelihara dengan baik dan sempurna. Mereka percaya lembu yang dijaga dengan rapi secara semulajadi dapat menghasilkan susu yang berkualiti dan mempunyai khasiat tinggi yang sesuai untuk kesihatan dalaman anak-anak.

Apabila selesai proses di atas, susu yang dihasilkan ditambah baik dengan sains. Ianya untuk memastikan susu ini betul-betul memberikan nutrisi yang sepenuhnya kepada anak-anak kita.
Kualiti sangat dititik beratkan oleh pihak Friso Gold, semua proses dipantau dengan rapi bermula daripada penjagaan lembu-lembu di ladang, kemudian dalam proses pengeluaran susu serta proses pembungkusan di kilang. Semua ini diambil berat agar susu yang diminum oleh anak-anak kita betul-betul bernutrisi dan semulajadi tanpa ada sebarang bahan tambahan.


Teknologi LocNutri™


Hasil carian imej untuk teknologi locnutri oleh friso gold

Selain meningkatkan daya ketahanan anak-anak, Susu Friso Gold ini juga dipertingkatkan dengan Teknologi LocNutri™ dimana ianya membantu mengekalkan nutrien dalam struktur asal sewaktu proses pengeluaran, supaya mudah diserap tubuh dan senang dihadamkan.
Melalui kaedah Teknologi LocNutri™ susu dihasilkan menggunakan hanya sedikit haba semasa proses penghasilan formula, agar protein dapat dikekalkan sebaik yang mungkin dalam struktur asalnya.

Untuk lebih memahami Teknologi LocNutri™ ini, korang boleh tonton video penerangan tentangnya di Video Teknologi LocNutri™

Jadi korang tak perlu risau, takut anak kita tak sesuai dengan susu ni? Bila minum susu ni bukan sahaja ianya menambah daya tahan anak dari dalam malahan membantu proses penghadaman mereka.


Apabila anak-anak mempunyai kesihatan penghadaman yang baik, daya ketahanan badan mereka akan bertambah baik. Apabila anak kita kuat dari dalam, mereka lebih gembira dan sedia menikmati masa di luar bersama dengan kita!


 Penghadaman sempurna, anak-anak sihat bertenaga!!


Untuk mendapatkan sampel percuma atau mempunyai sebarang soalan, kemusykilan atau maklum balas tentang produk, syarikat atau perkhidmatan Friso Gold, korang boleh hubungi mereka di

Talian Khidmat Pelanggan Friso Gold di 1-800-881647 (isnin hingga jumaat, 8.30 pagi - 4.30 petang)

atau

Email ke frisogoldcareline@frieslandcampina.com












Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa