Skip to main content

2016 Company Annual Dinner !

Assalamualaikum
 
Ni cerita bulan Nov hari tu. Kira sudah 'bangas' orang Sabah bilang. Memandangkan baru hari ni ada mood nak up kongsi kisah yang tak seberapa ni, korang layankan sajalah ye,
 
Tak ada yang menarik pun, kisah setiap tahun tentang Annual Dinner company tempat aku mencari rezeki ni. Biasalah tiap-tiap tahun selalunya setiap company akan mengadakan Annual Dinner untuk meraikan para pekerjanya gitu. Pakai cantik-cantik, make up ala retis, majlis di ballroom hotel 5 bintang, ada makan-makan, ada lucky draw (tapi tahun ni langsung tak dapat apa ... 😒😒)
Standardlah kan Annual Dinner.
Tapi yang bestnya, Annual Dinner company tempat keja aku ni selalunya diadakan di KL, so bagi staff yang berada di branch negeri lain, contoh cam aku ni, branch kat KK Sabah, semua kos nak ke Annual Dinner di tanggung oleh company.
Flight dan hotel foc gitu, sapa yang tak mo pegi kan. 😂
Menyelam sambil minum air gitu. Tinggal ko nak sedia ongkos untuk shopping gitu.
 
Annual Dinner 18hb Nov hari tu, so aku dan opis mate aku dah plan ambil last flight balik ke KK esok harinya tu. Sebab kekononnya nak round Jalan Masjid India tu. Nak borong kain dan tudung katanya.
Tapi 19hb tu silap timing nak shopping. Ngam-ngam hari itu ada perhimpunan Bersih 5, jalan kat Masjid India tu ditutup. Ramai orang berhimpun dah tentu-tentu tak ada orang nak buka perniagaan sebab takut jadi benda yang tak diingini.
Maka aku dan kawan aku tu pun terpaksa membatalkan niat nak memborong. Terpaksalah bermalas-malasan di Mid Valley sampai jam 3 ptg, Sungei Wang dan Berjaya Times Square dah banyak kali pegi, tu yang malas nak ke sana.
 
Tak juga balik dengan tangan kosong, sempat jugalah merembat sehelai dua tiga baju kat Aeon di Mid Valley tu ... hehe
 
Ok lah ... kita stoplah cerita-cerita yang ntah apa2 ni hehe, korang layanlah gambar aku di Annual Dinner hari tu. 😜



Aku dan opis mate yang tak jadi memborong di Jalan TAR tu .. aku pegi Annual Dinner sempoi ja, tak adanya baju grand2 atau make up ala retis.
 
 
Image may contain: 6 people, people standing and indoor
Dengan rakan-rakan dari cawangan lain.
 

Selfie sementara tunggu teksi ke Hotel Hilton dekat KLCC tu. Hari tu kita stay kat Hotel Istana, dinner pula kat Hotel Hilton. Stuck ko setengah jam kat situ sebab tak ada teksi nak ke sana, jammed katanya (tapi memang jammed gilaklah masa tu). Nak jalan kaki boleh tapi takkan nak berjalan dengan dress dan high heel pula, sampai hotel make up semua cair, bau peluh ... hehe
Nasib baik dapat juga teksi tapi setengah jamlah baru sampai kat Hilton.
 


Wefie dengan opis mate ... 😁
 
 
 
Note : Bangas - Basi

Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc