Skip to main content

Jubah dan Aeon Vouchers!

Assalamualaikum

Kesinambungan cerita tentang |company-2014-annual-dinner| ... tema dinner malam tu kononnya suka hati. Tema pakaian seluruh dunia ko, suka hati lah ko nak pakai apa. Jangan menyeksa mata sudahlah .. gitu temanya.

Aku ni cam biasalah, bab pakaian tema semua tu aku tak berapa nak ikut ... hehe ikut sikit je lah, asal tak ketara sangat lari dari tema. 
So Okje ... jangan haraplah nampak aku pakai dress cekak pinggang tu.
Aku sarung jubah je malam dinner tu. Senang. Tak payah susah2 nak cari baju untuk samakan dengan tema tu. Lagipun jubah tu aku boleh guna untuk baju raya nanti. Jimat duit kan. Hehe
Kos hangus untuk jubah malam tu dalam 170++ ... mahal tak mahal. Bagi aku, dengan tahap kemampuan aku, agak mahallah. Sebab tu aku beli jubah. Boleh ulang kali pakai kan.

Tepek lagi sekeping gambar. Pose ala mak datin gitu. Bab melaram untuk dinner aku memang tak berapa gemar. Lebih suka simple dan sempoi. 

Dinner malam tu cam biasalah acaranya dengan annual dinner yang lain. Ucapan, persembahan nyanyian, ada games dan ada lucky draw. Lucky draw ni setiap annual dinner pun mesti ada kan. 
Malam tu aku dapatlah juga lucky draw tapi bukan yang grand prize. Dapat voucher Aeon RM100. Ok lah daripada tak dapat langsung kan. Dapat juga tambah ongkos untuk shopping. Hehe

Vouchers yang aku dapat. Tag harga disebalik vouchers itu nanti ku ceritakan ye.

Dinner semalam je. So 10hb tu aku dan ofismate extend lagi semalam. Tapi yang ni semua perbelanjaan sendirian berhad. Maksudnya kami bayar hotel je. 
Kitaorang stay di Capitol Hotel Bukit Bintang tu. Senang nak jalan sebab hotel ni letak ditengah2 lokasi shopping kan. 
Ok lah nanti kita sambung cerita lagi. :D



Comments

  1. beli baju yang boleh dipakai lagi nanti..oklah kan..sy pun macam tu jugak...

    ReplyDelete
  2. macam best tinguk voucher tu tau..hehe

    ReplyDelete
  3. Rezeki menang voucher. Lps ni boleh shopping. Jimat dah kat situ.

    ReplyDelete
  4. wah..best owh dpt voucher..rezeki Mia..tahniah ^^

    ReplyDelete
  5. ok tu dpt voucher RM100
    ada tk yang dapat mesin basuh? hahaha

    ReplyDelete
  6. Jubah memang selesa dipakai walau dimana-mana Mia
    Voucher itu yg menarik pastinya:)

    ReplyDelete
  7. salam. First time singgah sini dari blog kak hainom okjer

    alhamdulillah rezeki dapat voucher RM 100 balik modal beli jubah ya...

    boleh cari beg tangan untuk raya pula

    ReplyDelete
  8. Hehe......ni kira tema padang pasir ar ni.....dress mak arab .....

    Mahal tuuuuuu.....
    Alah.... setakat Rm200 tu, apalah sangat kalau banding gaji riban riban tu....hihi..
    Nampaknya kempunanlah mak nak tgk org tu pakai dress ek hihi...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa