Skip to main content

Jubah dan Aeon Vouchers!

Assalamualaikum

Kesinambungan cerita tentang |company-2014-annual-dinner| ... tema dinner malam tu kononnya suka hati. Tema pakaian seluruh dunia ko, suka hati lah ko nak pakai apa. Jangan menyeksa mata sudahlah .. gitu temanya.

Aku ni cam biasalah, bab pakaian tema semua tu aku tak berapa nak ikut ... hehe ikut sikit je lah, asal tak ketara sangat lari dari tema. 
So Okje ... jangan haraplah nampak aku pakai dress cekak pinggang tu.
Aku sarung jubah je malam dinner tu. Senang. Tak payah susah2 nak cari baju untuk samakan dengan tema tu. Lagipun jubah tu aku boleh guna untuk baju raya nanti. Jimat duit kan. Hehe
Kos hangus untuk jubah malam tu dalam 170++ ... mahal tak mahal. Bagi aku, dengan tahap kemampuan aku, agak mahallah. Sebab tu aku beli jubah. Boleh ulang kali pakai kan.

Tepek lagi sekeping gambar. Pose ala mak datin gitu. Bab melaram untuk dinner aku memang tak berapa gemar. Lebih suka simple dan sempoi. 

Dinner malam tu cam biasalah acaranya dengan annual dinner yang lain. Ucapan, persembahan nyanyian, ada games dan ada lucky draw. Lucky draw ni setiap annual dinner pun mesti ada kan. 
Malam tu aku dapatlah juga lucky draw tapi bukan yang grand prize. Dapat voucher Aeon RM100. Ok lah daripada tak dapat langsung kan. Dapat juga tambah ongkos untuk shopping. Hehe

Vouchers yang aku dapat. Tag harga disebalik vouchers itu nanti ku ceritakan ye.

Dinner semalam je. So 10hb tu aku dan ofismate extend lagi semalam. Tapi yang ni semua perbelanjaan sendirian berhad. Maksudnya kami bayar hotel je. 
Kitaorang stay di Capitol Hotel Bukit Bintang tu. Senang nak jalan sebab hotel ni letak ditengah2 lokasi shopping kan. 
Ok lah nanti kita sambung cerita lagi. :D



Comments

  1. beli baju yang boleh dipakai lagi nanti..oklah kan..sy pun macam tu jugak...

    ReplyDelete
  2. macam best tinguk voucher tu tau..hehe

    ReplyDelete
  3. Rezeki menang voucher. Lps ni boleh shopping. Jimat dah kat situ.

    ReplyDelete
  4. wah..best owh dpt voucher..rezeki Mia..tahniah ^^

    ReplyDelete
  5. ok tu dpt voucher RM100
    ada tk yang dapat mesin basuh? hahaha

    ReplyDelete
  6. Jubah memang selesa dipakai walau dimana-mana Mia
    Voucher itu yg menarik pastinya:)

    ReplyDelete
  7. salam. First time singgah sini dari blog kak hainom okjer

    alhamdulillah rezeki dapat voucher RM 100 balik modal beli jubah ya...

    boleh cari beg tangan untuk raya pula

    ReplyDelete
  8. Hehe......ni kira tema padang pasir ar ni.....dress mak arab .....

    Mahal tuuuuuu.....
    Alah.... setakat Rm200 tu, apalah sangat kalau banding gaji riban riban tu....hihi..
    Nampaknya kempunanlah mak nak tgk org tu pakai dress ek hihi...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc