Skip to main content

Company 2014 Annual Dinner

Assalamualaikum

Tiap2 tahun company tempat aku kerja ni aku buat Annual Dinner untuk meraihkan semua staffnya. Dan tiap tahun juga ianya di adakan di Kuala Lumpur. So semua staff dari seluruh cawangan di Malaysia akan berkumpul bersama2 malam tu. 
HQ company tempat aku kerja ni lokasinya di Jalan Sultan Ismail ... depan jek dengan bangunan HSBC tu. So lokasi Annual Dinner kami pun dibuat di hotel yang ada di sekitar Bukit Bintang tu jak.
Tahun ni Annual Dinner company di adakan JW Marriot Hotel. 

Aku tiap2 tahun pegi. Company tanggung kos sepenuhnya, tiket, penginapan, makan, tambang teksi ... siapa yang nak lepaskan peluang kan. Tinggal lagi sediakan ongkos untuk shopping. Area Bukit Bintang ni sarat dengan pusat membeli belah, kena tahan nafsu gitu. 

9hb Jan tarikh dinner tu. Aku dan ofismate extend semalam sebab nak shopping katanya. 3 hari 2 malam di KL cukuplah. Lama2 stay rasanya boleh pokai. Hehe ...
Ok lah ... nanti aku sambung cerita dinner ni lagi. Ni gambar sekeping untuk hiasan post semata2. 




Comments

  1. bestnya kalau company tanggung semua..simpan duit untuk shopping jelah kan mia..

    ReplyDelete
  2. Wah mia dtg KL x bgtau ek, tidak boleh jumpa. Syoknya semua company tanggung. Mesti ambik peluang company dah bg free kan ;)

    ReplyDelete
  3. Hero-hero dgn anak dara kena tinggallah ye Mia
    Tapi rugi kalau tak pergi sebab semua company dah bayarkan.

    ReplyDelete
  4. Best.. cuma sediakan duit untuk shopping je.. ;)

    ReplyDelete
  5. waaa..best tu mia..bab shopping tu yang nda bulih tahan..hehe..

    ReplyDelete
  6. wahhh..manyak untung..semuanya ditanggung..

    ReplyDelete
  7. Mmg tak boleh dilepaskan tu kalau dah semua free...

    Baru nak bayangkan Mia pakai dress cekak pinggang tau haha....apa temanya mia dinner mlm tu.

    ReplyDelete
  8. wah macam-macam baju ada. baju kadazan ka tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang