Skip to main content

Pisang Goreng best di Kota Kinabalu

Assalamualaikum

Lambat bersiaran hari ni. Dah petang camni mata sure sangat berat. Perut bila dah kenyang mulalah setan bergayut kat mata. Berat jak terasa. 
Tapi kan kalau pekena nescafe panas dan pisang goreng petang2 camni, mata otomatik segar bugar. Perggghh orang bilang. Mantap!

Sebut pasal pisang goreng ni, aku ada tempat best nak kongsi. Kalau korang teringin sangat nak makan pisang goreng yang sedap rangup secukup rasa, korang boleh pegi ke Kedai Kopi Kak Tini yang terletak bersebelahan dengan DBKK di Gaya street tu. 
Ada satu gerai yang menjual pisang goreng di situ, memang pemes kat KK ni. Kalau nak beli pun mesti berbaris. Sanggup tunggu walaupun pisang baru masuk dalam kuali tu. 

Wajib baris kalau beli pisang gorengnya. Cepat abis, sesuailah ungkapan laris macam pisang goreng!. Aku pegi beli hari tu pun tinggal keropok2nya lagi. Tapi aku sanggup tunggu juga, yelah takut kempunan sebab dah teringin. 


Dapat juga akhirnya. Borong sampai 5 ringgit. Tak sempat pun balik rumah dah abis kami kerjakan dalam kereta. 

Comments

  1. Camner lah rasanya. Pasti sgt2 sedap sbb dlm kereta dah habis licin^^

    ReplyDelete
  2. tu kalau di cheese kan, lagi beratur orang menunggu beli! hahaha

    ReplyDelete
  3. Mesti sedap ni. Ramai yang berataur nak beli.

    ReplyDelete
  4. Waa..info bgus ni, nnt bleh ajak hubby terjah grai 2..hehe.

    ReplyDelete
  5. macam sedap aje. atpi jauh sangat di KK :D

    ReplyDelete
  6. ya..memang betul sedap pisang goreng di sana..wana puna dulu rajin beli di sana time tinggal di gaya street..memang mo bebaris ni kalau membeli..adeh, tiba2 terliur.. :)

    ReplyDelete
  7. Salam .Hee pisang goreng yang sedap itu bah.

    ReplyDelete
  8. Wahhhh..... makan panas panas tambah lagi org tong goreng mmg sedap banget tu Mia. So dah dpt cari dah apa yg sedap sangat tu?

    ReplyDelete
  9. kak hainom tinggal di KK ka? wah sekarang memang susah nak dapat pisang goreng sedap.
    pisang goreng rasa tepung banyak la :)

    ReplyDelete
  10. waaaaa....sori silap Kak Mia......mentang-mentangla komen kak hainom kat atas tu

    ReplyDelete
  11. Semekom kamu mahu beli pisang sabah kah.0135550670 wasap...swkarang ada 4 tandan

    ReplyDelete
  12. Semekom kamu mahu beli pisang sabah kah.0135550670 wasap...swkarang ada 4 tandan

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a