Pisang Goreng best di Kota Kinabalu - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, January 26, 2015

Pisang Goreng best di Kota Kinabalu

Assalamualaikum

Lambat bersiaran hari ni. Dah petang camni mata sure sangat berat. Perut bila dah kenyang mulalah setan bergayut kat mata. Berat jak terasa. 
Tapi kan kalau pekena nescafe panas dan pisang goreng petang2 camni, mata otomatik segar bugar. Perggghh orang bilang. Mantap!

Sebut pasal pisang goreng ni, aku ada tempat best nak kongsi. Kalau korang teringin sangat nak makan pisang goreng yang sedap rangup secukup rasa, korang boleh pegi ke Kedai Kopi Kak Tini yang terletak bersebelahan dengan DBKK di Gaya street tu. 
Ada satu gerai yang menjual pisang goreng di situ, memang pemes kat KK ni. Kalau nak beli pun mesti berbaris. Sanggup tunggu walaupun pisang baru masuk dalam kuali tu. 

Wajib baris kalau beli pisang gorengnya. Cepat abis, sesuailah ungkapan laris macam pisang goreng!. Aku pegi beli hari tu pun tinggal keropok2nya lagi. Tapi aku sanggup tunggu juga, yelah takut kempunan sebab dah teringin. 


Dapat juga akhirnya. Borong sampai 5 ringgit. Tak sempat pun balik rumah dah abis kami kerjakan dalam kereta. 

13 comments:

  1. Camner lah rasanya. Pasti sgt2 sedap sbb dlm kereta dah habis licin^^

    ReplyDelete
  2. tu kalau di cheese kan, lagi beratur orang menunggu beli! hahaha

    ReplyDelete
  3. Mesti sedap ni. Ramai yang berataur nak beli.

    ReplyDelete
  4. Waa..info bgus ni, nnt bleh ajak hubby terjah grai 2..hehe.

    ReplyDelete
  5. macam sedap aje. atpi jauh sangat di KK :D

    ReplyDelete
  6. ya..memang betul sedap pisang goreng di sana..wana puna dulu rajin beli di sana time tinggal di gaya street..memang mo bebaris ni kalau membeli..adeh, tiba2 terliur.. :)

    ReplyDelete
  7. Salam .Hee pisang goreng yang sedap itu bah.

    ReplyDelete
  8. Wahhhh..... makan panas panas tambah lagi org tong goreng mmg sedap banget tu Mia. So dah dpt cari dah apa yg sedap sangat tu?

    ReplyDelete
  9. kak hainom tinggal di KK ka? wah sekarang memang susah nak dapat pisang goreng sedap.
    pisang goreng rasa tepung banyak la :)

    ReplyDelete
  10. waaaaa....sori silap Kak Mia......mentang-mentangla komen kak hainom kat atas tu

    ReplyDelete
  11. Semekom kamu mahu beli pisang sabah kah.0135550670 wasap...swkarang ada 4 tandan

    ReplyDelete
  12. Semekom kamu mahu beli pisang sabah kah.0135550670 wasap...swkarang ada 4 tandan

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!