Skip to main content

Pisang Goreng best di Kota Kinabalu

Assalamualaikum

Lambat bersiaran hari ni. Dah petang camni mata sure sangat berat. Perut bila dah kenyang mulalah setan bergayut kat mata. Berat jak terasa. 
Tapi kan kalau pekena nescafe panas dan pisang goreng petang2 camni, mata otomatik segar bugar. Perggghh orang bilang. Mantap!

Sebut pasal pisang goreng ni, aku ada tempat best nak kongsi. Kalau korang teringin sangat nak makan pisang goreng yang sedap rangup secukup rasa, korang boleh pegi ke Kedai Kopi Kak Tini yang terletak bersebelahan dengan DBKK di Gaya street tu. 
Ada satu gerai yang menjual pisang goreng di situ, memang pemes kat KK ni. Kalau nak beli pun mesti berbaris. Sanggup tunggu walaupun pisang baru masuk dalam kuali tu. 

Wajib baris kalau beli pisang gorengnya. Cepat abis, sesuailah ungkapan laris macam pisang goreng!. Aku pegi beli hari tu pun tinggal keropok2nya lagi. Tapi aku sanggup tunggu juga, yelah takut kempunan sebab dah teringin. 


Dapat juga akhirnya. Borong sampai 5 ringgit. Tak sempat pun balik rumah dah abis kami kerjakan dalam kereta. 

Comments

  1. Camner lah rasanya. Pasti sgt2 sedap sbb dlm kereta dah habis licin^^

    ReplyDelete
  2. tu kalau di cheese kan, lagi beratur orang menunggu beli! hahaha

    ReplyDelete
  3. Mesti sedap ni. Ramai yang berataur nak beli.

    ReplyDelete
  4. Waa..info bgus ni, nnt bleh ajak hubby terjah grai 2..hehe.

    ReplyDelete
  5. macam sedap aje. atpi jauh sangat di KK :D

    ReplyDelete
  6. ya..memang betul sedap pisang goreng di sana..wana puna dulu rajin beli di sana time tinggal di gaya street..memang mo bebaris ni kalau membeli..adeh, tiba2 terliur.. :)

    ReplyDelete
  7. Salam .Hee pisang goreng yang sedap itu bah.

    ReplyDelete
  8. Wahhhh..... makan panas panas tambah lagi org tong goreng mmg sedap banget tu Mia. So dah dpt cari dah apa yg sedap sangat tu?

    ReplyDelete
  9. kak hainom tinggal di KK ka? wah sekarang memang susah nak dapat pisang goreng sedap.
    pisang goreng rasa tepung banyak la :)

    ReplyDelete
  10. waaaaa....sori silap Kak Mia......mentang-mentangla komen kak hainom kat atas tu

    ReplyDelete
  11. Semekom kamu mahu beli pisang sabah kah.0135550670 wasap...swkarang ada 4 tandan

    ReplyDelete
  12. Semekom kamu mahu beli pisang sabah kah.0135550670 wasap...swkarang ada 4 tandan

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang