Skip to main content

Cari homestay di Kundasang

Assalamualaikum

Ada lebih kurang 2 minggu lebih lagi cuti sekolah akan habis. Ada yang sudah pun balik dari bercuti dan mungkin juga ada yang baru memulakan perjalanan untuk pergi bercuti (ni kes ibu bapa yang baru approve cutilah huhu).

Yang nak pergi bercuti tu, tentu dah tempah tempat tinggal tapi ada yang suka book last minute. Sebab tu rasanya homestay dan juga resort menarik menjadi tajuk carian utama di Google. 
Entri aku tentang walai-tokou-homestay-kundasang yang pernah aku post bulan jun yang lalu pun tetiba menjadi popular bulan ni. 
Rasanya ramai yang nak cari homestay di Kundasang atau mungkin homestay di sekitar Malaysia ni. 




Yang betul-betul nak cari homestay yang berada di Kundasang atau pun di tempat lain, ni aku kongsikan satu website yang senaraikan homestay di Malaysia ni. Korang boleh je pergi ke website http://www.carihomestay.net/
Bagi aku website ni banyak membantu sebab dia senaraikan satu persatu homestay yang ada di Malaysia ni, siap ada detail tentang homestay, harga dan juga contact no.

Kalau tak pun korang jenguk jak Jom Jalan-Jalan Check in Sabah

Ok .. selamat bercuti-cuti Malaysia!




Comments

  1. Mood masih lagi bercuti agaknya..tulah banyak yang Google home stay..kalau wana pun mo juga cek in di kundasang lagi..best ba :D

    ReplyDelete
  2. Cuti sekolah ni memang ramai yg menggoogle cari tempat utk menginap. Misi kebanyakan pun sekarang bukan hotel tak macam dulu. Homestay sekarang cantik-cantik dan selesa.

    ReplyDelete
  3. Wah..br ckp kat hubs smlm nk p kundasang..hehe

    ReplyDelete
  4. boleh dijadikan panduan masa akan datang nanti bila nak cari homestay :)

    ReplyDelete
  5. Yelah...nak Christmas tak lama lagi....mereka cuti panjang tu Mia, tu yg entri homestay popular...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang