Skip to main content

Cari homestay di Kundasang

Assalamualaikum

Ada lebih kurang 2 minggu lebih lagi cuti sekolah akan habis. Ada yang sudah pun balik dari bercuti dan mungkin juga ada yang baru memulakan perjalanan untuk pergi bercuti (ni kes ibu bapa yang baru approve cutilah huhu).

Yang nak pergi bercuti tu, tentu dah tempah tempat tinggal tapi ada yang suka book last minute. Sebab tu rasanya homestay dan juga resort menarik menjadi tajuk carian utama di Google. 
Entri aku tentang walai-tokou-homestay-kundasang yang pernah aku post bulan jun yang lalu pun tetiba menjadi popular bulan ni. 
Rasanya ramai yang nak cari homestay di Kundasang atau mungkin homestay di sekitar Malaysia ni. 




Yang betul-betul nak cari homestay yang berada di Kundasang atau pun di tempat lain, ni aku kongsikan satu website yang senaraikan homestay di Malaysia ni. Korang boleh je pergi ke website http://www.carihomestay.net/
Bagi aku website ni banyak membantu sebab dia senaraikan satu persatu homestay yang ada di Malaysia ni, siap ada detail tentang homestay, harga dan juga contact no.

Kalau tak pun korang jenguk jak Jom Jalan-Jalan Check in Sabah

Ok .. selamat bercuti-cuti Malaysia!




Comments

  1. Mood masih lagi bercuti agaknya..tulah banyak yang Google home stay..kalau wana pun mo juga cek in di kundasang lagi..best ba :D

    ReplyDelete
  2. Cuti sekolah ni memang ramai yg menggoogle cari tempat utk menginap. Misi kebanyakan pun sekarang bukan hotel tak macam dulu. Homestay sekarang cantik-cantik dan selesa.

    ReplyDelete
  3. Wah..br ckp kat hubs smlm nk p kundasang..hehe

    ReplyDelete
  4. boleh dijadikan panduan masa akan datang nanti bila nak cari homestay :)

    ReplyDelete
  5. Yelah...nak Christmas tak lama lagi....mereka cuti panjang tu Mia, tu yg entri homestay popular...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a