Skip to main content

Wordless Wednesday # 51

Assalamualaikum


Cuba lihat dan renungkan sejenak


Sumber : Facebook

Macam ada betulnya kan ??? (^_~)

Umi sudah siap masak, lapar bah...Umi tolong cari baju saya...Umi boleh saya itu....Umi boleh saya ini....bla bla bla
Kadang-kadang tu ada juga minta tolong dengan Baba tapi jawapannya, kamu cuba tanya Umi....Baba nda tahu cari baju kamu......:p

Bukanlah nak kata, si Baba tak menolong Uminya ni...tapi anak-anak selalunya akan lebih senang meminta daripada si ibu kan......ibu kan berhati lembut....cam aku lah tu....hehe kadang-kadang terus cair bila anak-anak sudah mula merayu....bukan seperti Baba yang garang tegas tapi baik hati...


Note : banyak cakap pula.....wordless apa ke benda...hehe





Comments

  1. Kalau anak kakak duit dan jenjalan aje minta tolong papa mereka
    Lain memang mama-mama-mama....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak....bab jln2 ngan duit pandai pula cari babanya...hehe

      Delete
  2. hahaha ! betul2 ! ibu adalah jantung keluarga ;)

    ReplyDelete
  3. setuju bebenor... bukan la suami x bantu cuma anak lebey prefer ibu sbb anak nmpk ibu ada tgn lapan kot he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb tu lah ibu ni diberi kelebihan multi purpose...semua pun boleh buat dlm masa yg sama hehe

      Delete
  4. Ya moy betol kan....smua cari ibu...hihihi..

    ReplyDelete
  5. haha..memang betul tu Mia... sikit2 Ibu...ibu..ibu....hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah atiey. ... klu ada 10 anak nda kah pening sekali serentak panggil ibuu.. hehe

      Delete
  6. setuju setuju.....pening kepala omak nih hehe....
    Dulu masa omak eh kerja ....anak pun mintak duit ngan omak jugak!

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum kak mia. hehe betul2.. sheila setuju. kalau sheila balik rumah mak atau mertua. mesti macam2 benda nak dicari mesti tanya depa dulu. hihiii orang lain mesti taktahu mana lokasi sebenar barang2 yang kita nak cari. ahahha singgah menabung schick sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak mesti ada jawapan bila anak tanya kan...itu yg anak lebih prefer mak...hehe

      Delete
  8. Memang betul pon. Semuanya ibu. Demam² pon ibu kena buat jugak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kan noks...demam pun ibu kena bergerak juga.. hehe

      Delete
  9. setuju..kdg2 cari babah dia jugak kalau diorg nak apa2..ye la, dari baby babah yg jaga kan..tapi kalau tak sihat, time malam cari mummy..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah sue tapi kadang2 jer cari babanya...selebihnya cari umi..hehe

      Delete
  10. Usahkan papa nak tolong sediakan anak2, papa sendiri pun nak kena mak sediakan. hehehhe dorang ni memang suka manja2 ngan mak kan.

    ReplyDelete
  11. ya betul...sampai sudah kawin he pun cik lebih selesa kol mama Dari bapa.tapi Kasih sayang untuk mereka xda berbelah bagi...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang