Skip to main content

Wordless Wednesday # 51

Assalamualaikum


Cuba lihat dan renungkan sejenak


Sumber : Facebook

Macam ada betulnya kan ??? (^_~)

Umi sudah siap masak, lapar bah...Umi tolong cari baju saya...Umi boleh saya itu....Umi boleh saya ini....bla bla bla
Kadang-kadang tu ada juga minta tolong dengan Baba tapi jawapannya, kamu cuba tanya Umi....Baba nda tahu cari baju kamu......:p

Bukanlah nak kata, si Baba tak menolong Uminya ni...tapi anak-anak selalunya akan lebih senang meminta daripada si ibu kan......ibu kan berhati lembut....cam aku lah tu....hehe kadang-kadang terus cair bila anak-anak sudah mula merayu....bukan seperti Baba yang garang tegas tapi baik hati...


Note : banyak cakap pula.....wordless apa ke benda...hehe





Comments

  1. Kalau anak kakak duit dan jenjalan aje minta tolong papa mereka
    Lain memang mama-mama-mama....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak....bab jln2 ngan duit pandai pula cari babanya...hehe

      Delete
  2. hahaha ! betul2 ! ibu adalah jantung keluarga ;)

    ReplyDelete
  3. setuju bebenor... bukan la suami x bantu cuma anak lebey prefer ibu sbb anak nmpk ibu ada tgn lapan kot he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb tu lah ibu ni diberi kelebihan multi purpose...semua pun boleh buat dlm masa yg sama hehe

      Delete
  4. Ya moy betol kan....smua cari ibu...hihihi..

    ReplyDelete
  5. haha..memang betul tu Mia... sikit2 Ibu...ibu..ibu....hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah atiey. ... klu ada 10 anak nda kah pening sekali serentak panggil ibuu.. hehe

      Delete
  6. setuju setuju.....pening kepala omak nih hehe....
    Dulu masa omak eh kerja ....anak pun mintak duit ngan omak jugak!

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum kak mia. hehe betul2.. sheila setuju. kalau sheila balik rumah mak atau mertua. mesti macam2 benda nak dicari mesti tanya depa dulu. hihiii orang lain mesti taktahu mana lokasi sebenar barang2 yang kita nak cari. ahahha singgah menabung schick sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak mesti ada jawapan bila anak tanya kan...itu yg anak lebih prefer mak...hehe

      Delete
  8. Memang betul pon. Semuanya ibu. Demam² pon ibu kena buat jugak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kan noks...demam pun ibu kena bergerak juga.. hehe

      Delete
  9. setuju..kdg2 cari babah dia jugak kalau diorg nak apa2..ye la, dari baby babah yg jaga kan..tapi kalau tak sihat, time malam cari mummy..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah sue tapi kadang2 jer cari babanya...selebihnya cari umi..hehe

      Delete
  10. Usahkan papa nak tolong sediakan anak2, papa sendiri pun nak kena mak sediakan. hehehhe dorang ni memang suka manja2 ngan mak kan.

    ReplyDelete
  11. ya betul...sampai sudah kawin he pun cik lebih selesa kol mama Dari bapa.tapi Kasih sayang untuk mereka xda berbelah bagi...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a