Wordless Wednesday # 51 - Mia - Memories of Mine

Latest

Wednesday, April 30, 2014

Wordless Wednesday # 51

Assalamualaikum


Cuba lihat dan renungkan sejenak


Sumber : Facebook

Macam ada betulnya kan ??? (^_~)

Umi sudah siap masak, lapar bah...Umi tolong cari baju saya...Umi boleh saya itu....Umi boleh saya ini....bla bla bla
Kadang-kadang tu ada juga minta tolong dengan Baba tapi jawapannya, kamu cuba tanya Umi....Baba nda tahu cari baju kamu......:p

Bukanlah nak kata, si Baba tak menolong Uminya ni...tapi anak-anak selalunya akan lebih senang meminta daripada si ibu kan......ibu kan berhati lembut....cam aku lah tu....hehe kadang-kadang terus cair bila anak-anak sudah mula merayu....bukan seperti Baba yang garang tegas tapi baik hati...


Note : banyak cakap pula.....wordless apa ke benda...hehe





23 comments:

  1. Kalau anak kakak duit dan jenjalan aje minta tolong papa mereka
    Lain memang mama-mama-mama....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak....bab jln2 ngan duit pandai pula cari babanya...hehe

      Delete
  2. hahaha ! betul2 ! ibu adalah jantung keluarga ;)

    ReplyDelete
  3. setuju bebenor... bukan la suami x bantu cuma anak lebey prefer ibu sbb anak nmpk ibu ada tgn lapan kot he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb tu lah ibu ni diberi kelebihan multi purpose...semua pun boleh buat dlm masa yg sama hehe

      Delete
  4. Ya moy betol kan....smua cari ibu...hihihi..

    ReplyDelete
  5. haha..memang betul tu Mia... sikit2 Ibu...ibu..ibu....hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah atiey. ... klu ada 10 anak nda kah pening sekali serentak panggil ibuu.. hehe

      Delete
  6. setuju setuju.....pening kepala omak nih hehe....
    Dulu masa omak eh kerja ....anak pun mintak duit ngan omak jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Okje... hehe sikit2 mak sikit2 mak...:D

      Delete
  7. Assalamualaikum kak mia. hehe betul2.. sheila setuju. kalau sheila balik rumah mak atau mertua. mesti macam2 benda nak dicari mesti tanya depa dulu. hihiii orang lain mesti taktahu mana lokasi sebenar barang2 yang kita nak cari. ahahha singgah menabung schick sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak mesti ada jawapan bila anak tanya kan...itu yg anak lebih prefer mak...hehe

      Delete
  8. Memang betul pon. Semuanya ibu. Demam² pon ibu kena buat jugak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kan noks...demam pun ibu kena bergerak juga.. hehe

      Delete
  9. setuju..kdg2 cari babah dia jugak kalau diorg nak apa2..ye la, dari baby babah yg jaga kan..tapi kalau tak sihat, time malam cari mummy..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah sue tapi kadang2 jer cari babanya...selebihnya cari umi..hehe

      Delete
  10. Usahkan papa nak tolong sediakan anak2, papa sendiri pun nak kena mak sediakan. hehehhe dorang ni memang suka manja2 ngan mak kan.

    ReplyDelete
  11. ya betul...sampai sudah kawin he pun cik lebih selesa kol mama Dari bapa.tapi Kasih sayang untuk mereka xda berbelah bagi...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!