Skip to main content

Berita baik (^_~)

Assalamualaikum

Salam jumaat.
Sebelum tu, sama-samalah kita berdoa untuk MH370 yang sudah pun masuk minggu ke-2 pencariannya.
Semoga dipermudahkan urusan mencari pesawat itu olehNya...amin

Ok, nak cerita apa yang jadi minggu ni.
Hari tu dah cerita tentang Surat Penting Itu kan.....semalam surat tu dah selamat sampai ke tangan ku.
Alhamdulillah, syukur ke atas rezeki yang diterima.
Naik pangkat ?? belum tahu lagi sebab surat yang dapat tu hanya pemberitahuan bonus dan kenaikkan gaji.
Korang doa-doakan lah ye...hehe (^_^)

Itu tentang surat penting, sekarang nak cite tentang email.
Aku sebenarnya malas nak buka email segala. Sampai bertimbun dah dalam inbox email ntah apa-apa, aku belum clearkan lagi.
Tetiba rabu tu, aku tetiba rasa cam nak check je email tu.
Ternampaklah satu email yang aku rasa cam menarik bunyinya Invitation to collaboration with......
Lebih kurang lah bunyinya.
Baca email, cam tak percaya pun ada juga. Sebabnya tak pernah sangka ada company yang besar camtu baca blog picisan ni. hehe Tapi tu lah, dah rezeki namanya kan. Alhamdulillah walaupun ianya cuma kerjasama kecil-kecilan sahaja.

Dah selamat reply email tu kat dorang, dan email tentang apa yang aku perlu buat pun dah aku terima semalam. Nanti aku cerita dengan lebih detail dalam post yang akan datang ye.
Gembira tau, maklumlah, kali pertama dapat peluang camni, haruslah happy dan agak kejakunan sedikit.. :P

Ok, nak sambung keja dulu. TaTa!




Note : tak sabar pula nak tunggu refund dari LHDN, dengar2 Vna dah dapat refundnya. Cepat pula LHDN buat pembayaran balik....ni sudah bagus (^_^)






Comments

  1. Salam jumaat mia...sumer berita baik kan...Alhamdulillah.Tahniah..
    Dan..masih berharap berita baik utk MH370.Amin

    ReplyDelete
  2. salam jumaat Mia..alhamdulillah..tahniah..murah rezeki Mia...Doakn jg Ksekamatan MH370..moga semuanya dlm keadaan baik..amin

    ReplyDelete
  3. nah buli la ni kupi2 kan mia..heheh

    ReplyDelete
  4. nah buli la ni kupi2 kan mia..heheh

    ReplyDelete
  5. selamat pagi
    pagi nie lambat singgah
    baru lepas assembly

    ReplyDelete
  6. yesss...Zalora....tahniah for the bonus...same to me..Monday dapat surat...2 surat..bonus dan naik gaji...alhamdulillah...out of my expectation...

    ReplyDelete
  7. Syukur dan terima kasih pada Allah juga Mia.

    ReplyDelete
  8. Sama je ngan okje malas nak bukak email ....okje pun ada dapat gak Mia....

    ReplyDelete
  9. ZAlora lettew. Tahniah. Aku dah selamat pon guna voucher tu.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah...dapat bonus..boleh shopping sakan lah kak mia....

    ReplyDelete
  11. saya mmg hobi buka email dan delete unwanted email….
    Tahniah dapat naik gaji dan dapat bonus :)
    Huwaa, skrang juga rasa nak isi cukai pendapatan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc