Skip to main content

Burger Mega Kasih Sayang

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !





Ni kiranya WW untuk hari ni le ye. Semalam aku tak masak nasi seperti biasa, buatkan burger untuk hubby dan anak-anak. Makan malam ala ala western lah konon le.
Burger yang amat besar ni dibuat dengan sepenuh kasih sayang seorang Isteri dan Umi untuk Hubby dan anak-anak.

Patties ayam + sekeping keju + sebiji telur mata lembu + mayonis + bun yang di bakar dengan sapuan butter.....
Maka terhasillah Burger Mega Kasih Sayang.....:p

Ambik ko sebiji seorang plus dengan segelas vico panas. Masing-masing tersandar kekenyangan. Shumi dan Shamzi suku lagi nak abiss. Damia pula lebih suka makan bun sambil menjilat mayonis. (^_^)

Comments

  1. wah! sedapppnya... besar plak tu Mia..
    mesti anak2 kesukaan makan burger kasih sayang ni,...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. besar tu bun atiey....kesukaan tu anak2, dorg bilang lebih sedap dr burger mekdi...hehe

      Delete
  2. sedapnye kak mia..buat sendiri puas hati kan..zila suka letak salad byk2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg puas hati klu buat sendiri sbb ikut selera kita....kakak pun suka salad tp takde stok pula..hehe

      Delete
  3. waaaa my fav! lama tak buat burger sendiri..

    ReplyDelete
  4. kalau bt sendiri..mesti sedap.....anak anak pun bertambah sayang...hubby apatah lagi..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beza buat sendiri kan....anak dan suami happy je... :-)

      Delete
  5. makanan atau masakan yang simple tak apa kan mia, asalkan dibuat dengan penuh kasih sayang...serta keikhlasan itu yang penting... *_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple tp sedap sbb ada rencah special kan.... :-)

      Delete
  6. perh...melimpah ruah berganda2 lagi kasih sayang hubby and anak2 kepada umi nya :)

    ReplyDelete
  7. sempoi jer buat burger sendiri mkn kat umaH..lg santai kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a Ummu. Lebih jimat dan mengenyangkan gitu...:-)

      Delete
  8. memang sungguh sedap nih...penuh kasih sayang :)

    ReplyDelete
  9. memang kenyang klu dimasak dgn penuh kasih syg....

    ReplyDelete
  10. sedapnya ;)post sini sket boleh :)

    ReplyDelete
  11. Wahhhh untunglah depa... bukan hanya beger mega je package sekali dgn kasihsayang dan vico panas! ...kalah mc D ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg kalah Okje....anak cakap lebih sedap dr mekdi...hahaha

      Delete
  12. Wahhhh untunglah depa... bukan hanya beger mega je package sekali dgn kasihsayang dan vico panas! ...kalah mc D ni hehe

    ReplyDelete
  13. Kalau Shumi, Shamzi dan adik makan sebiji masing-masing mesti kenyang Mia sebab perut masih kecik lagi... mahu-mahu tak habis kalau adik (umilah agaknya yg habiskan hahaha...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi kak. Terpaksa lah Uminya ni yg abisskan...dah mcm ular sawa kekenyangan...hehe

      Delete
  14. Ha hambek. hahahhaa berlip lap lagi tu. BAnyak bahan u taruk, mmg kenyang sampai ke mimpi la I kalau dapat camni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg mahal tu Nas, blink blink love gitu.....penuh dgn kasih sayang....hehe :p

      Delete
  15. Teringin pulak nak buat tp kat rumah x de bahan pun. Kena beli dulu bahan baru boleh buat

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc