Burger Mega Kasih Sayang - Mia - Memories of Mine

Latest

Wednesday, October 2, 2013

Burger Mega Kasih Sayang

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !





Ni kiranya WW untuk hari ni le ye. Semalam aku tak masak nasi seperti biasa, buatkan burger untuk hubby dan anak-anak. Makan malam ala ala western lah konon le.
Burger yang amat besar ni dibuat dengan sepenuh kasih sayang seorang Isteri dan Umi untuk Hubby dan anak-anak.

Patties ayam + sekeping keju + sebiji telur mata lembu + mayonis + bun yang di bakar dengan sapuan butter.....
Maka terhasillah Burger Mega Kasih Sayang.....:p

Ambik ko sebiji seorang plus dengan segelas vico panas. Masing-masing tersandar kekenyangan. Shumi dan Shamzi suku lagi nak abiss. Damia pula lebih suka makan bun sambil menjilat mayonis. (^_^)

33 comments:

  1. wah! sedapppnya... besar plak tu Mia..
    mesti anak2 kesukaan makan burger kasih sayang ni,...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. besar tu bun atiey....kesukaan tu anak2, dorg bilang lebih sedap dr burger mekdi...hehe

      Delete
  2. sedapnye kak mia..buat sendiri puas hati kan..zila suka letak salad byk2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg puas hati klu buat sendiri sbb ikut selera kita....kakak pun suka salad tp takde stok pula..hehe

      Delete
  3. waaaa my fav! lama tak buat burger sendiri..

    ReplyDelete
  4. kalau bt sendiri..mesti sedap.....anak anak pun bertambah sayang...hubby apatah lagi..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beza buat sendiri kan....anak dan suami happy je... :-)

      Delete
  5. makanan atau masakan yang simple tak apa kan mia, asalkan dibuat dengan penuh kasih sayang...serta keikhlasan itu yang penting... *_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple tp sedap sbb ada rencah special kan.... :-)

      Delete
  6. perh...melimpah ruah berganda2 lagi kasih sayang hubby and anak2 kepada umi nya :)

    ReplyDelete
  7. sempoi jer buat burger sendiri mkn kat umaH..lg santai kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a Ummu. Lebih jimat dan mengenyangkan gitu...:-)

      Delete
  8. memang sungguh sedap nih...penuh kasih sayang :)

    ReplyDelete
  9. memang kenyang klu dimasak dgn penuh kasih syg....

    ReplyDelete
  10. Wahhhh untunglah depa... bukan hanya beger mega je package sekali dgn kasihsayang dan vico panas! ...kalah mc D ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg kalah Okje....anak cakap lebih sedap dr mekdi...hahaha

      Delete
  11. Wahhhh untunglah depa... bukan hanya beger mega je package sekali dgn kasihsayang dan vico panas! ...kalah mc D ni hehe

    ReplyDelete
  12. Kalau Shumi, Shamzi dan adik makan sebiji masing-masing mesti kenyang Mia sebab perut masih kecik lagi... mahu-mahu tak habis kalau adik (umilah agaknya yg habiskan hahaha...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi kak. Terpaksa lah Uminya ni yg abisskan...dah mcm ular sawa kekenyangan...hehe

      Delete
  13. Ha hambek. hahahhaa berlip lap lagi tu. BAnyak bahan u taruk, mmg kenyang sampai ke mimpi la I kalau dapat camni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg mahal tu Nas, blink blink love gitu.....penuh dgn kasih sayang....hehe :p

      Delete
  14. Teringin pulak nak buat tp kat rumah x de bahan pun. Kena beli dulu bahan baru boleh buat

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!