Skip to main content

Adila di Radio Klasik Nasional

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !

Aku dengar radio semasa aku driving sahaja, maknanya pegi dan balik keja. Di rumah aku tak dengar radio sebab memang tak suka suasana bunyi bising. Kat rumah tempatnya nak rehat, nak cite2 dengan hubby dan anak-anak, nak menonton tv. So rumah off radio.

Pagi-pagi memang aku layan radio hotfm, dengar celoteh FB, AG dan Fafau....hilang juga mengantuk on the way pegi keja. 

Tapi kalau aku balik dari keja, mesti buka frekuensi 88.10 (ni area Kota Kinabalu le).
Segmen Adila di Radio Klasik Nasional, mengamit kenangan katanya....

Segmen Adila atau Aku Dia dan Lagu ke udara setiap isnin hingga jumaat jam 5.30 petang. Masa ni aku baru keluar opis dan selama sejam dengar segmen ni. Almaklumlah perjalanan dari opis ke rumah mengambil masa sejam lebih disebabkan jammed yang melanda....

Ruangan Adila ni sebenarnya memaparkan coretan kenangan dari pendengar yang dibacakan oleh penyampai. Ada kenangan yang lucu, yang suka, yang duka dan ada juga yang menyayat hati......kadang2 tu aku hampir nak menangis apabila mendengar coretan duka mereka.

Ianya diselang selikan dengan pilihan lagu daripada pengirim coretan. 
Lagu-lagu semua dari zaman 70-an dan 80-an. Dan kadang kala ada juga terselit lagu dari zaman 90-an.

Best dengar segmen ni di petang hari......betul-betul mengusik kenangan....:D




Note : Dengar lagu boleh, tapi jangan sampai melalaikan :D

Comments

  1. Ndak dapt dengar kali klu di LD kan ruangan ni..klu boleh dgr, mo juga mendengar ruangan adila ni...mesti best ni kan....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin boleh tu atiey tp lain frekuensi kali...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. wow bestnya sayang x dpt dgr

    ReplyDelete
  3. dah jarang dengar radio sekarang ni..

    ReplyDelete
  4. I lagi la lama tak dengar radio. Enjoy your ride bertemankan channel fav ;)

    ReplyDelete
  5. SB dah sebulan lebih tak dengar klasik nasional..radio klasik baru saja rosak..

    ReplyDelete
  6. Kalau dah suka satu-satu rancangan kita pasti tak mahu melepas peluang utk mendengarnya Mia. Kakak ni 24 jam kalau dengar radio IKIM fm aje. Memang tak tukar channel pun baik dlm kereta mahu pun dlm bilik (office) kakak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a kak... :-)
      Kadang2 dengar juga radio ikim tu klu terngam frekuensinya...

      Delete
  7. jarang dgr radio klu dgr pun time drive kete je

    ReplyDelete
  8. abang dari johor kol swoh buka klasik nasional tiap2 ptg swoh dengar ruangan Adila ni..sebab dia tau saya memang suka sangat menggamit kenangan silam..tp tiap kali nak layan mesti miss sbb kul 530 baru lek kije sampai uma da kul 6.naik motor lak tu camne nak layan..sayangnye....hurm... :(

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc