Skip to main content

Adila di Radio Klasik Nasional

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !

Aku dengar radio semasa aku driving sahaja, maknanya pegi dan balik keja. Di rumah aku tak dengar radio sebab memang tak suka suasana bunyi bising. Kat rumah tempatnya nak rehat, nak cite2 dengan hubby dan anak-anak, nak menonton tv. So rumah off radio.

Pagi-pagi memang aku layan radio hotfm, dengar celoteh FB, AG dan Fafau....hilang juga mengantuk on the way pegi keja. 

Tapi kalau aku balik dari keja, mesti buka frekuensi 88.10 (ni area Kota Kinabalu le).
Segmen Adila di Radio Klasik Nasional, mengamit kenangan katanya....

Segmen Adila atau Aku Dia dan Lagu ke udara setiap isnin hingga jumaat jam 5.30 petang. Masa ni aku baru keluar opis dan selama sejam dengar segmen ni. Almaklumlah perjalanan dari opis ke rumah mengambil masa sejam lebih disebabkan jammed yang melanda....

Ruangan Adila ni sebenarnya memaparkan coretan kenangan dari pendengar yang dibacakan oleh penyampai. Ada kenangan yang lucu, yang suka, yang duka dan ada juga yang menyayat hati......kadang2 tu aku hampir nak menangis apabila mendengar coretan duka mereka.

Ianya diselang selikan dengan pilihan lagu daripada pengirim coretan. 
Lagu-lagu semua dari zaman 70-an dan 80-an. Dan kadang kala ada juga terselit lagu dari zaman 90-an.

Best dengar segmen ni di petang hari......betul-betul mengusik kenangan....:D




Note : Dengar lagu boleh, tapi jangan sampai melalaikan :D

Comments

  1. Ndak dapt dengar kali klu di LD kan ruangan ni..klu boleh dgr, mo juga mendengar ruangan adila ni...mesti best ni kan....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin boleh tu atiey tp lain frekuensi kali...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. wow bestnya sayang x dpt dgr

    ReplyDelete
  3. dah jarang dengar radio sekarang ni..

    ReplyDelete
  4. I lagi la lama tak dengar radio. Enjoy your ride bertemankan channel fav ;)

    ReplyDelete
  5. SB dah sebulan lebih tak dengar klasik nasional..radio klasik baru saja rosak..

    ReplyDelete
  6. Kalau dah suka satu-satu rancangan kita pasti tak mahu melepas peluang utk mendengarnya Mia. Kakak ni 24 jam kalau dengar radio IKIM fm aje. Memang tak tukar channel pun baik dlm kereta mahu pun dlm bilik (office) kakak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a kak... :-)
      Kadang2 dengar juga radio ikim tu klu terngam frekuensinya...

      Delete
  7. jarang dgr radio klu dgr pun time drive kete je

    ReplyDelete
  8. abang dari johor kol swoh buka klasik nasional tiap2 ptg swoh dengar ruangan Adila ni..sebab dia tau saya memang suka sangat menggamit kenangan silam..tp tiap kali nak layan mesti miss sbb kul 530 baru lek kije sampai uma da kul 6.naik motor lak tu camne nak layan..sayangnye....hurm... :(

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa