Skip to main content

Apa dalam beg tangan ?

Assalamualaikum

Sumber : Facebook/Sabah Troll

Rasanya para suami2 di luar sana pernah mengalami situasi camni kan....hahaha
Bagi mereka beg tangan wanita merupakan salah satu tempat yang paling susah nak cari barang-barang kat dalamnya. 

Tapi kan aku ok je pun cari barang kat dalam beg tu. Hari tu minta tolong hubby ambik kunci rumah kat dalam beg tangan, hampir 15 minit juga dia godek2 dalam beg tu sambil mulut membebel2 sebab banyak sangat benda dalam beg tangan tu. Aku cari kunci tu tak sampai seminit dah jumpa...pelik kan...hehe


Note : taru - simpan, mija - meja, tantu - tentu



Comments

  1. ada macam2 dalam beg tangan iolss Mia...hak hak, ni dah ada Ash, kadang2 botol susu pun ada... besar tak besar handbag iolss? ekekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Farah....selain barang2 kita, kalau yg ada anak kecik tu mmg pahamlah...hehe ada pampers, ada sapu tangan budak, ada botol susu...hehe

      Delete
  2. patutnya beg tu kena ada banyak tempat, bolehlah arrange sikit. hehehe.. macam2 khazanah ada. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang suka beg banyak poket sebab byk tempat nak selit barang...hehe

      Delete
  3. hahaha.....tu lah kalau pmpuan kan kak mia....sembarang jak kasi masuk dalam beg...banyak kartas2....kartas resit dari elanja barang dapur pun d simpan...lucu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kan Cik Puan, resit jgn cakaplah, banyak terselit dalam poket beg...hihihi

      Delete
  4. hahaha!!!!!cam sama je ekk. btw dulu husb selalu gak bising2 pasal ni (byk kertas dr duit dlm handbag, hahaha)…pastu dia hadiahkan bag organiser (sindir le tu). sejak aritu, malu weh terus xsemak dah my handbag :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi rasanya tak semak mana pun. Semua benda penting ada dalam beg tu, para suami je ngada lebih...hehe

      Delete
  5. samala..kte cr jp je dh jmpe..kte mcm ltk.pmpes ank la.btol airla..kdg2 knci kete pun suami suruh ltk dlm beg.manala beg xbsar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah, kadang2 bukan barang kita je dalam beg tu. Hubby pun kadang2 tumpang sama letak barang.

      Delete
  6. kita yg simpan,kita tahu celah mana kita letak barang2....suami akka biasa mintak simpankan tab nya dlm handbag akak...tp bila dia nak amik,benda besar gedabak tu pun susah nak jumpa hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak......padahal benda tu situ2 je pun...hehe

      Delete
  7. My bag walau besar tapi tak banyak barang(wajib beg besar sebab kena selalu bawak air dan makanan dan barnag JJ hihi) and I selalu spesifik bagi direction kat my hubby kalau minta dia ambilkan something, macam "kunci dalam poket luar belah kanan", something like that, sebab dah tau orang laki ni cari barang ngan mulut, bukan ngan mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kadang2 bagi petunjuk pun dorang tetap tak jumpa...

      Delete
  8. segala macam resit, kunci, plastik, duit, henfon,dan macam macam lagi adaaaaaaaaaaa dlm tu kan..haha

    ReplyDelete
  9. aku baru ada handbag lepas 18bulan handbag d buang sbb kulit tertanggal2... tp isi nyer 2 menda jer, beg duit & hp... ermmm adakah aku x normal? ha3

    ReplyDelete
  10. haha..smua bnda nak simpan dalam handbag..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang