Skip to main content

Apa dalam beg tangan ?

Assalamualaikum

Sumber : Facebook/Sabah Troll

Rasanya para suami2 di luar sana pernah mengalami situasi camni kan....hahaha
Bagi mereka beg tangan wanita merupakan salah satu tempat yang paling susah nak cari barang-barang kat dalamnya. 

Tapi kan aku ok je pun cari barang kat dalam beg tu. Hari tu minta tolong hubby ambik kunci rumah kat dalam beg tangan, hampir 15 minit juga dia godek2 dalam beg tu sambil mulut membebel2 sebab banyak sangat benda dalam beg tangan tu. Aku cari kunci tu tak sampai seminit dah jumpa...pelik kan...hehe


Note : taru - simpan, mija - meja, tantu - tentu



Comments

  1. ada macam2 dalam beg tangan iolss Mia...hak hak, ni dah ada Ash, kadang2 botol susu pun ada... besar tak besar handbag iolss? ekekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Farah....selain barang2 kita, kalau yg ada anak kecik tu mmg pahamlah...hehe ada pampers, ada sapu tangan budak, ada botol susu...hehe

      Delete
  2. patutnya beg tu kena ada banyak tempat, bolehlah arrange sikit. hehehe.. macam2 khazanah ada. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang suka beg banyak poket sebab byk tempat nak selit barang...hehe

      Delete
  3. hahaha.....tu lah kalau pmpuan kan kak mia....sembarang jak kasi masuk dalam beg...banyak kartas2....kartas resit dari elanja barang dapur pun d simpan...lucu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kan Cik Puan, resit jgn cakaplah, banyak terselit dalam poket beg...hihihi

      Delete
  4. hahaha!!!!!cam sama je ekk. btw dulu husb selalu gak bising2 pasal ni (byk kertas dr duit dlm handbag, hahaha)…pastu dia hadiahkan bag organiser (sindir le tu). sejak aritu, malu weh terus xsemak dah my handbag :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi rasanya tak semak mana pun. Semua benda penting ada dalam beg tu, para suami je ngada lebih...hehe

      Delete
  5. samala..kte cr jp je dh jmpe..kte mcm ltk.pmpes ank la.btol airla..kdg2 knci kete pun suami suruh ltk dlm beg.manala beg xbsar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah, kadang2 bukan barang kita je dalam beg tu. Hubby pun kadang2 tumpang sama letak barang.

      Delete
  6. kita yg simpan,kita tahu celah mana kita letak barang2....suami akka biasa mintak simpankan tab nya dlm handbag akak...tp bila dia nak amik,benda besar gedabak tu pun susah nak jumpa hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak......padahal benda tu situ2 je pun...hehe

      Delete
  7. My bag walau besar tapi tak banyak barang(wajib beg besar sebab kena selalu bawak air dan makanan dan barnag JJ hihi) and I selalu spesifik bagi direction kat my hubby kalau minta dia ambilkan something, macam "kunci dalam poket luar belah kanan", something like that, sebab dah tau orang laki ni cari barang ngan mulut, bukan ngan mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kadang2 bagi petunjuk pun dorang tetap tak jumpa...

      Delete
  8. segala macam resit, kunci, plastik, duit, henfon,dan macam macam lagi adaaaaaaaaaaa dlm tu kan..haha

    ReplyDelete
  9. aku baru ada handbag lepas 18bulan handbag d buang sbb kulit tertanggal2... tp isi nyer 2 menda jer, beg duit & hp... ermmm adakah aku x normal? ha3

    ReplyDelete
  10. haha..smua bnda nak simpan dalam handbag..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a