Skip to main content

Aktiviti Cuti Sekolah

Assalamualaikum

Salam ahad korang.
Cuti sekolah dah mula kan, so apa perancangan?  nak bawa anak-anak pegi mana?
Mungkin ada yang balik kampung, mungkin ada yang bawa anak-anak berjalan ke tempat yang menarik atau mungkin ada yang melancong. Apa pun yang korang rancang semoga semuanya berjalan lancar.

Tapi rasanya ada juga duduk kat rumah. Mungkin cuti tak diluluskan oleh boss.
Memang hampeh kan camtu, sian anak-anak, terpaksa duduk kat rumah sebab mak bapa terpaksa bekerja.
Aku agak bernasib baik sedikit sebab hubby cikgu sekolah kan. So kalau anak-anak cuti, dia pun bercuti juga. So tinggal aku je yang apply cuti tahunan khas untuk anak-anak dan hubby.
Cuti sekolah ni aku dah apply 2 hari cuti tahunan.

Perancangan cuti sekolah ni aku dah buat.
Aktiviti wajib cuti sekolah untuk kami sekeluarga.
Balik kampung halaman ku di Kota Marudu. Anak-anak selalu jumpa atuk dan nenek sebelah hubby sebab MIL kan tinggal kat KK juga. So musim cuti sekolah lah baru ada peluang anak-anak jumpa dengan atuk dan opah di Kota Marudu tu.

Aku dah pun booked bilik kat satu resort ni.
Kali ni kami tak ke Kundasang tempat wajib kami kunjungi , sebab anak-anak katanya nak mandi kolam.
Kat Kundasang manalah ada kolam, ada pun kat Ranau sana tu, Poring.
Tapi tempat tu terlampau pack kalau musim-musim cuti begini. Tak privacy langsung.
So booked lah kat resort ni. Kat luar KK juga tapi tak lah jauh sangat. Nanti aku cite dalam post yang akan datang ye.

Tak sabarnya nak bergembira dengan anak-anak dan hubby (^_^). Semoga apa yang aku rancang berjalan dengan lancar.



Note : Teruskan berdoa untuk MH370. Masih mengharapkan keajaiban berlaku walaupun misi pencarian telah masuk minggu yang ke-3





Comments

  1. cuti sekolah, jalanraya confirm jem.

    ReplyDelete
  2. Selamat bercuti...semoga semua berjalan lancar.

    ReplyDelete
  3. Kat kg kelantan ni..
    Blk kg kenduri kahwin sepupu. Kat kelantan ni ramai sgt org..ct sek kan..
    Selamat bercuti mia.

    ReplyDelete
  4. Selamat bercuti.... Best nyer dpt mandi air kolam

    ReplyDelete
  5. rindu nak p kundasang bler sbut pasal kundasang.... selamat bercuti dear...

    ReplyDelete
  6. appy holiday. Tak der gambar ker ☺

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a