Skip to main content

Aktiviti Cuti Sekolah

Assalamualaikum

Salam ahad korang.
Cuti sekolah dah mula kan, so apa perancangan?  nak bawa anak-anak pegi mana?
Mungkin ada yang balik kampung, mungkin ada yang bawa anak-anak berjalan ke tempat yang menarik atau mungkin ada yang melancong. Apa pun yang korang rancang semoga semuanya berjalan lancar.

Tapi rasanya ada juga duduk kat rumah. Mungkin cuti tak diluluskan oleh boss.
Memang hampeh kan camtu, sian anak-anak, terpaksa duduk kat rumah sebab mak bapa terpaksa bekerja.
Aku agak bernasib baik sedikit sebab hubby cikgu sekolah kan. So kalau anak-anak cuti, dia pun bercuti juga. So tinggal aku je yang apply cuti tahunan khas untuk anak-anak dan hubby.
Cuti sekolah ni aku dah apply 2 hari cuti tahunan.

Perancangan cuti sekolah ni aku dah buat.
Aktiviti wajib cuti sekolah untuk kami sekeluarga.
Balik kampung halaman ku di Kota Marudu. Anak-anak selalu jumpa atuk dan nenek sebelah hubby sebab MIL kan tinggal kat KK juga. So musim cuti sekolah lah baru ada peluang anak-anak jumpa dengan atuk dan opah di Kota Marudu tu.

Aku dah pun booked bilik kat satu resort ni.
Kali ni kami tak ke Kundasang tempat wajib kami kunjungi , sebab anak-anak katanya nak mandi kolam.
Kat Kundasang manalah ada kolam, ada pun kat Ranau sana tu, Poring.
Tapi tempat tu terlampau pack kalau musim-musim cuti begini. Tak privacy langsung.
So booked lah kat resort ni. Kat luar KK juga tapi tak lah jauh sangat. Nanti aku cite dalam post yang akan datang ye.

Tak sabarnya nak bergembira dengan anak-anak dan hubby (^_^). Semoga apa yang aku rancang berjalan dengan lancar.



Note : Teruskan berdoa untuk MH370. Masih mengharapkan keajaiban berlaku walaupun misi pencarian telah masuk minggu yang ke-3





Comments

  1. cuti sekolah, jalanraya confirm jem.

    ReplyDelete
  2. Selamat bercuti...semoga semua berjalan lancar.

    ReplyDelete
  3. Kat kg kelantan ni..
    Blk kg kenduri kahwin sepupu. Kat kelantan ni ramai sgt org..ct sek kan..
    Selamat bercuti mia.

    ReplyDelete
  4. Selamat bercuti.... Best nyer dpt mandi air kolam

    ReplyDelete
  5. rindu nak p kundasang bler sbut pasal kundasang.... selamat bercuti dear...

    ReplyDelete
  6. appy holiday. Tak der gambar ker ☺

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan πŸ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🀭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli πŸ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur πŸ˜‚ ni pertama kali kmia siang