Skip to main content

Post Pilihan Pembaca

Assalamualaikum 

Yang paling kita rasa terharu bila ada yang suka baca apa yang kita tulis dan postkan.
Samalah juga aku. Ertinya ada jugalah yang berminat dengan post2 yang aku publishkan kat dalam blog ni.
Really appreciated it!

Nak kongsikan post aku yang kononnya menjadi pilihan pembaca itu 




Post mengenai Nissan Almera Impul masih berada di senarai atas dengan jumlah view sebanyak 20,713. Sementara post Ayat-Ayat Cinta berada di kedudukan kedua dengan jumlah view sebanyak 12,134. Kemudian diikuti oleh post Rahsia Telapak Kaki Kita, Beranak dalam kubur dan Khasiat Lobak Merah

Nampak pageview yang tinggi tu pun sebenarnya bukannya datang daripada isi cerita post tu. Mungkin adalah 20% ke 30% yang berminat dengan apa yang diceritakan. Selebihnya korang pun tentu tahu kan, rasanya teknik SEO aku berkesan. :D
Tajuk-tajuk post tu semua selalu berada disenarai paling kerap orang search kat google. 

Tapi kan SEO SEO juga, jangan pula main letak tajuk yang bercirikan SEO tapi isi post ke laut......tak bestlah camtu kan. Biarlah isi cerita seiringan dengan tajuk yang SEO itu...barulah adil untuk kita dan pembaca. Kita dapat view yang tinggi dan pembaca dapat maklumat yang dia mahu...gitu

Happy blogging !



Note : SEO - Search Engine Optimization





Comments

  1. Nak promosikan buku saya juga ni. Kumpulan cerpen remaja: Tetamu Istimewa, terbitan ITBM. Jika berminat boleh pesan terus daripada saya. Maklumat lanjut boleh rujuk di blog saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tak pandai mana pun, hanya kebetulan jak tu terletak tajuk yg SEO...hehe

      Delete
  3. bagus tuh ..yang ade info akan menarik SEO keatas..kalau tambah lg post berkaitan mungkin boleh tambah lagi SEO..:)

    ReplyDelete
  4. Tahniah Mia... SEO mmg pentingkan?.. dulu2 aku ndak tau pun ttg SEO ni..rasanya 1st time tau pun sebab baca dr blog Mia ni... ilmu yg berguna...
    happy blogging jua ya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun atiey tau dari blog kawan2 juga......share ilmu supaya boleh guna sama2....:D

      Delete
  5. Good for u, keep it up. I memang buta SEO.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Nas......dulu pun aku buta SEO juga, sekarang ni dah celik sikit hehehe

      Delete
  6. Tahniah Mia.....betul dan setuju SEO dan info kenalah seiringkan ...barulah adil dan saksama.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih OKje......kannnn baru ada keseimbangan antara penulis dan pembaca :D

      Delete
  7. tahniah, saya pun tak berapa pandai SEO ni...baru nak jinak2 belajar
    btw, saya dtg dan follow sini. feel free to hit me back yeah :)
    http://sweetmemories4u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. 2k reviewwww......wowwwww....cik tak penah sampai ke tahap itu lagi..huhiuhu

    ReplyDelete
  9. Tahniah Mia..bnyknya tu Mia..
    Sy mula2 berblog pn nda tau apa tu SEO..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa