Skip to main content

Post Pilihan Pembaca

Assalamualaikum 

Yang paling kita rasa terharu bila ada yang suka baca apa yang kita tulis dan postkan.
Samalah juga aku. Ertinya ada jugalah yang berminat dengan post2 yang aku publishkan kat dalam blog ni.
Really appreciated it!

Nak kongsikan post aku yang kononnya menjadi pilihan pembaca itu 




Post mengenai Nissan Almera Impul masih berada di senarai atas dengan jumlah view sebanyak 20,713. Sementara post Ayat-Ayat Cinta berada di kedudukan kedua dengan jumlah view sebanyak 12,134. Kemudian diikuti oleh post Rahsia Telapak Kaki Kita, Beranak dalam kubur dan Khasiat Lobak Merah

Nampak pageview yang tinggi tu pun sebenarnya bukannya datang daripada isi cerita post tu. Mungkin adalah 20% ke 30% yang berminat dengan apa yang diceritakan. Selebihnya korang pun tentu tahu kan, rasanya teknik SEO aku berkesan. :D
Tajuk-tajuk post tu semua selalu berada disenarai paling kerap orang search kat google. 

Tapi kan SEO SEO juga, jangan pula main letak tajuk yang bercirikan SEO tapi isi post ke laut......tak bestlah camtu kan. Biarlah isi cerita seiringan dengan tajuk yang SEO itu...barulah adil untuk kita dan pembaca. Kita dapat view yang tinggi dan pembaca dapat maklumat yang dia mahu...gitu

Happy blogging !



Note : SEO - Search Engine Optimization





Comments

  1. Nak promosikan buku saya juga ni. Kumpulan cerpen remaja: Tetamu Istimewa, terbitan ITBM. Jika berminat boleh pesan terus daripada saya. Maklumat lanjut boleh rujuk di blog saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tak pandai mana pun, hanya kebetulan jak tu terletak tajuk yg SEO...hehe

      Delete
  3. bagus tuh ..yang ade info akan menarik SEO keatas..kalau tambah lg post berkaitan mungkin boleh tambah lagi SEO..:)

    ReplyDelete
  4. Tahniah Mia... SEO mmg pentingkan?.. dulu2 aku ndak tau pun ttg SEO ni..rasanya 1st time tau pun sebab baca dr blog Mia ni... ilmu yg berguna...
    happy blogging jua ya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun atiey tau dari blog kawan2 juga......share ilmu supaya boleh guna sama2....:D

      Delete
  5. Good for u, keep it up. I memang buta SEO.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Nas......dulu pun aku buta SEO juga, sekarang ni dah celik sikit hehehe

      Delete
  6. Tahniah Mia.....betul dan setuju SEO dan info kenalah seiringkan ...barulah adil dan saksama.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih OKje......kannnn baru ada keseimbangan antara penulis dan pembaca :D

      Delete
  7. tahniah, saya pun tak berapa pandai SEO ni...baru nak jinak2 belajar
    btw, saya dtg dan follow sini. feel free to hit me back yeah :)
    http://sweetmemories4u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. 2k reviewwww......wowwwww....cik tak penah sampai ke tahap itu lagi..huhiuhu

    ReplyDelete
  9. Tahniah Mia..bnyknya tu Mia..
    Sy mula2 berblog pn nda tau apa tu SEO..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang