Post Pilihan Pembaca - Mia - Memories of Mine

Latest

Sunday, February 23, 2014

Post Pilihan Pembaca

Assalamualaikum 

Yang paling kita rasa terharu bila ada yang suka baca apa yang kita tulis dan postkan.
Samalah juga aku. Ertinya ada jugalah yang berminat dengan post2 yang aku publishkan kat dalam blog ni.
Really appreciated it!

Nak kongsikan post aku yang kononnya menjadi pilihan pembaca itu 




Post mengenai Nissan Almera Impul masih berada di senarai atas dengan jumlah view sebanyak 20,713. Sementara post Ayat-Ayat Cinta berada di kedudukan kedua dengan jumlah view sebanyak 12,134. Kemudian diikuti oleh post Rahsia Telapak Kaki Kita, Beranak dalam kubur dan Khasiat Lobak Merah

Nampak pageview yang tinggi tu pun sebenarnya bukannya datang daripada isi cerita post tu. Mungkin adalah 20% ke 30% yang berminat dengan apa yang diceritakan. Selebihnya korang pun tentu tahu kan, rasanya teknik SEO aku berkesan. :D
Tajuk-tajuk post tu semua selalu berada disenarai paling kerap orang search kat google. 

Tapi kan SEO SEO juga, jangan pula main letak tajuk yang bercirikan SEO tapi isi post ke laut......tak bestlah camtu kan. Biarlah isi cerita seiringan dengan tajuk yang SEO itu...barulah adil untuk kita dan pembaca. Kita dapat view yang tinggi dan pembaca dapat maklumat yang dia mahu...gitu

Happy blogging !



Note : SEO - Search Engine Optimization





17 comments:

  1. Nak promosikan buku saya juga ni. Kumpulan cerpen remaja: Tetamu Istimewa, terbitan ITBM. Jika berminat boleh pesan terus daripada saya. Maklumat lanjut boleh rujuk di blog saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tak pandai mana pun, hanya kebetulan jak tu terletak tajuk yg SEO...hehe

      Delete
  3. bagus tuh ..yang ade info akan menarik SEO keatas..kalau tambah lg post berkaitan mungkin boleh tambah lagi SEO..:)

    ReplyDelete
  4. Tahniah Mia... SEO mmg pentingkan?.. dulu2 aku ndak tau pun ttg SEO ni..rasanya 1st time tau pun sebab baca dr blog Mia ni... ilmu yg berguna...
    happy blogging jua ya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun atiey tau dari blog kawan2 juga......share ilmu supaya boleh guna sama2....:D

      Delete
  5. Good for u, keep it up. I memang buta SEO.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Nas......dulu pun aku buta SEO juga, sekarang ni dah celik sikit hehehe

      Delete
  6. Tahniah Mia.....betul dan setuju SEO dan info kenalah seiringkan ...barulah adil dan saksama.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih OKje......kannnn baru ada keseimbangan antara penulis dan pembaca :D

      Delete
  7. tahniah, saya pun tak berapa pandai SEO ni...baru nak jinak2 belajar
    btw, saya dtg dan follow sini. feel free to hit me back yeah :)
    http://sweetmemories4u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. 2k reviewwww......wowwwww....cik tak penah sampai ke tahap itu lagi..huhiuhu

    ReplyDelete
  9. Tahniah Mia..bnyknya tu Mia..
    Sy mula2 berblog pn nda tau apa tu SEO..

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!