CeriBeri yang tidak sedap! - Mia - Memories of Mine

Latest

Thursday, January 30, 2014

CeriBeri yang tidak sedap!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Semalam ada bagitahu kepala pening berpusing2 kan.....punyalah seksa menahan pening kat opis, balik2 menguap, balik2 masuk tandas sebab perut rasa tak sedap. Asyik memulas tapi bila masuk tandas tak ada apa2 pulak yang nak keluar.

Kalau ikut hati nak juga ambik half day semalam tapi pikir punya pikir, masih dapat tahan, teruskanlah juga sampai petang....
Akibatnya sampai jak rumah terus lembik.....demam dan sakit perut. Lepas minum ubat terus tertidur. Nasib baik hubby tolong masakkan untuk anak2. Dapat jugalah anak2 makan walaupun berlaukkan telur dadar.....makan je lah nak....baba dah masak dengan penuh kasih sayang tu...

Ingatkan hari ni dah ok lah, sakit perut semalam berlarutan pulak menjadi ceri beri. Terpaksalah juga ambik emergency leave hari ni. Nasib baik opis hari ni buka setengah hari sebab esok CNY kan....jadi cuti aku pun potong setengah hari je lah.

Ni tengah menaip ni, perut rasa masih memulas2 lagi. 
Lepas ni tobat tak nak makan daging lagi. Gara2 nafsu makan menyeksa diri namanya ni. huhu



Image from Google

Yang ni ceri beri yang sedap :D





30 comments:

  1. Dah pergi klinik?

    Mungkin perlu makan ubat juga kot.

    Semoga segera pulih sepenuhnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi kak....dah makan ubat juga.... :-)

      Delete
  2. alahai..ciannya..moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  3. Kalau MC hari ini ok sikit Mia terus boleh rehat sambung cuti CNY.
    Tak selesa kalau asyik nak ke toilet kan

    Moga cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak selesa kak kalau asyik ke toilet jak.....huhu

      Delete
  4. moga cepat sembuh Mia... minum air kosong byk2 utk ganti air yg hidrat..
    mmg ndak selesa klu perut asyik meragam

    ReplyDelete
  5. memang tak selesa jika terserang ceri beri ni..badan lemah, perut memulas..kadang2 tu sampai nak pitam pon ye juga..disebabkan badan terlalu banyak kekurangan air..
    semoga mia cepat sembuh..minum air garam yg di campur gula sedikit juga boleh menambahkan tenaga..

    ReplyDelete
  6. semoga cepat sembuh kak mia...dah pegi klinik ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cikpuan...blom lg. tengo klu betul2 x tahan...huhu

      Delete
  7. Kesian tu...makan ubat n jaga diri k...

    ReplyDelete
  8. Ala, kesian pula… moga cepat baik….
    Ceri tu saya pun suka :)
    Kat sini pun musim sakit perut kat sekolah anak-anak….

    ReplyDelete
  9. Samalah kita... akak ni mlm tadi rasa mcm perut kena potong je... tengah sedap tidur perut memulas sangat.. mc hari nj sebab bp naik menahan sakjt.. rasa sakit perut tu masih ada . Ceri beri dah stop..take care jugs

    ReplyDelete
  10. Jenis perut sensitif kot, macam perut saya sangat sensitif, silap makan mesti sakit. Tapi kalau tiba2 sakit perut menyerang tanpa henti, elok ke klinik saja, takut ada simptom lain (semoga tidak...).
    Semoga Mia cepat sembuh...

    ReplyDelete
  11. alahai kesiannya... perut sensitif la tu... take care ya...

    ReplyDelete
  12. sakit perut lepas makan kat kedai ke Mia?..

    ReplyDelete
  13. kalau sakit perut memang tak selesa hidupkan Mia....apa lagi ceri beri...
    wah panjang le cuti CNY hehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!