Skip to main content

CeriBeri yang tidak sedap!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Semalam ada bagitahu kepala pening berpusing2 kan.....punyalah seksa menahan pening kat opis, balik2 menguap, balik2 masuk tandas sebab perut rasa tak sedap. Asyik memulas tapi bila masuk tandas tak ada apa2 pulak yang nak keluar.

Kalau ikut hati nak juga ambik half day semalam tapi pikir punya pikir, masih dapat tahan, teruskanlah juga sampai petang....
Akibatnya sampai jak rumah terus lembik.....demam dan sakit perut. Lepas minum ubat terus tertidur. Nasib baik hubby tolong masakkan untuk anak2. Dapat jugalah anak2 makan walaupun berlaukkan telur dadar.....makan je lah nak....baba dah masak dengan penuh kasih sayang tu...

Ingatkan hari ni dah ok lah, sakit perut semalam berlarutan pulak menjadi ceri beri. Terpaksalah juga ambik emergency leave hari ni. Nasib baik opis hari ni buka setengah hari sebab esok CNY kan....jadi cuti aku pun potong setengah hari je lah.

Ni tengah menaip ni, perut rasa masih memulas2 lagi. 
Lepas ni tobat tak nak makan daging lagi. Gara2 nafsu makan menyeksa diri namanya ni. huhu



Image from Google

Yang ni ceri beri yang sedap :D





Comments

  1. Dah pergi klinik?

    Mungkin perlu makan ubat juga kot.

    Semoga segera pulih sepenuhnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi kak....dah makan ubat juga.... :-)

      Delete
  2. Kalau MC hari ini ok sikit Mia terus boleh rehat sambung cuti CNY.
    Tak selesa kalau asyik nak ke toilet kan

    Moga cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak selesa kak kalau asyik ke toilet jak.....huhu

      Delete
  3. moga cepat sembuh Mia... minum air kosong byk2 utk ganti air yg hidrat..
    mmg ndak selesa klu perut asyik meragam

    ReplyDelete
  4. memang tak selesa jika terserang ceri beri ni..badan lemah, perut memulas..kadang2 tu sampai nak pitam pon ye juga..disebabkan badan terlalu banyak kekurangan air..
    semoga mia cepat sembuh..minum air garam yg di campur gula sedikit juga boleh menambahkan tenaga..

    ReplyDelete
  5. semoga cepat sembuh kak mia...dah pegi klinik ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cikpuan...blom lg. tengo klu betul2 x tahan...huhu

      Delete
  6. Kesian tu...makan ubat n jaga diri k...

    ReplyDelete
  7. Ala, kesian pula… moga cepat baik….
    Ceri tu saya pun suka :)
    Kat sini pun musim sakit perut kat sekolah anak-anak….

    ReplyDelete
  8. Samalah kita... akak ni mlm tadi rasa mcm perut kena potong je... tengah sedap tidur perut memulas sangat.. mc hari nj sebab bp naik menahan sakjt.. rasa sakit perut tu masih ada . Ceri beri dah stop..take care jugs

    ReplyDelete
  9. Jenis perut sensitif kot, macam perut saya sangat sensitif, silap makan mesti sakit. Tapi kalau tiba2 sakit perut menyerang tanpa henti, elok ke klinik saja, takut ada simptom lain (semoga tidak...).
    Semoga Mia cepat sembuh...

    ReplyDelete
  10. alahai kesiannya... perut sensitif la tu... take care ya...

    ReplyDelete
  11. sakit perut lepas makan kat kedai ke Mia?..

    ReplyDelete
  12. kalau sakit perut memang tak selesa hidupkan Mia....apa lagi ceri beri...
    wah panjang le cuti CNY hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc