Skip to main content

CNY...aku pun cuti

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Pagi ni bangun agak kemengantukkan sikit jangan tiru perkataan yang takda dalam kamus dewan tu ye adik2 hehe sebab semalam tidur tak berapa nak nyenyak sebab asyik dengar bunyi kedegang kedegung! bunyi mercun. Orang nak sambut CNY, terpaksalah kita tahan kan je lah....Selamat tahun baru untuk mereka yang menyambutnya :D

Semua pun cuti hari ni kan.....so aku nak ucapkan selamat bercuti dan selamat balik kampung.....cuti 3 hari ni ambik kesempatan lah jenguk mak bapa di kampung...aku pun sama sebenarnya...rasanya dah lama tak balik...last balik bulan 12 yang lalu...nak dekat sebulan dah...selalu berhubung melalui telepon jak...

Masa korang baca post ni, mungkin aku dalam perjalanan balik ke kampung dah....:D
Blog mungkin akan sunyi sehari dua ni....kalau berkesempatan online di kampung, pelan2 aku jenguk korang ye.

Ok see u all.....TaTa!


Sutera Harbour, Kota Kinabalu


Note : Perut dah lega sikit, walaupun masih ada lagi ceriberi.....thanks untuk korang yang sudi doakan aku...:D


Comments

  1. selamat bercuti..pagi ni SB bangun lewat sbb semalam tido terganggu..

    ReplyDelete
  2. balik mana kak Mia??selamat bercuti..hati2 dalam perjalanan tau...banyak sangat kereta atas jalan raya skrg ne..

    ReplyDelete
  3. sori mia aku lambat jenguk ko sibuk ngan mem kecik nie..rs aku ko dah balik umah ko semula dah kang..seronok dok kg kan...:)

    ReplyDelete
  4. Kat sini berdentam dentum jugak bunyi tu...tak pe kasi chance le kat depa beraya hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc