Skip to main content

Cek Pertama Nuffnang!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!



 
Cek dah sampai semalam dan sudah selamat di bank in kan. Happy sebab ni hasil pertama dari Nuffnang setelah dikumpulkan selama setahun so harus postkan dalam blog Berapa amount tu??? emmm korang boleh anggarkan lah berapa agaknya blogger seperti aku akan dapat....hehe sekadar blogger picisan kan. Alhamdulillah....memang mencapai ratus. :D

Ok nak sambung keja. Nak habiskan keja2 sebelum cuti tahun baru cina ni. TaTa!


Note : Sejak semalam kepala pening berpusing2...rasa nak muntah pun ada. opppss bukan yang tu ye. Mungkin agaknya dua malam berturut2 aku makan lauk daging. Aku sebenarnya dari kecik lagi tak boleh makan banyak daging. Mulalah nak pening, nak muntah....huhu Ada tips ke nak bagi hilang pening kepala berpusing ni???



Comments

  1. Alhamdulillah... rezeki dari berblog ye Mia.

    ReplyDelete
  2. tahniah mia..rezeki brblog nampaknya :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillahhh rezeki. Hehee. Nina xcashout2 lagi nih

    ReplyDelete
  4. Tahniah Mia, cuba makan asam. tak pun pergi hospital periksa tekanan darah juga.

    ReplyDelete
  5. Congrats Mia! Siok kan dpt hasil dr blogging... sy pnya ntah bila la buli cash out lg... huhuhuh

    ReplyDelete
  6. Tahniah Mia... rezeki dr blog tu...syukur...
    kepala pening?? banyak kan minum air kosong...:)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, tahniah Mia...rezeki, Farah tumpang happy... Semalam pun baru cash out yang dah lama peram dari tahun lepas tu...he he he...

    ReplyDelete
  8. tahniah!niesa blm pernah cash out lg..huhu..

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah rezki dahsampai yer mia..lama jgk tuh nak dpt cek kan...

    ReplyDelete
  10. best nya..ni da bertahun,,x nah dpt lg cek

    ReplyDelete
  11. wah ! Tahniah, hm sy blogger muda, baru nak ceburi bidang ni, baru 5 hari start guna nuffnang, jadi mcam mane boleh dpt ratus2 ni ? huhu

    ReplyDelete
  12. mesti teruja kan, sama macam saya dulu tapi tu lah...lumayan gak hasilnya :)

    ReplyDelete
  13. wahhhhhh...kak mia dah cash out..merasa juga kak mia...cik ne lagi ntah bila lah baru dapat cash out ne..

    ReplyDelete
  14. Tahniah Mia…. blogging pun beri hasil jugak tu :)

    ReplyDelete
  15. Tahniah.. tak lama lagi akan makin bertambahla tu

    ReplyDelete
  16. wow..alhamdulilah....rezeki tu Mia....banyak jugak tu kalau sampai ratus ratus tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a