Skip to main content

Cek Pertama Nuffnang!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!



 
Cek dah sampai semalam dan sudah selamat di bank in kan. Happy sebab ni hasil pertama dari Nuffnang setelah dikumpulkan selama setahun so harus postkan dalam blog Berapa amount tu??? emmm korang boleh anggarkan lah berapa agaknya blogger seperti aku akan dapat....hehe sekadar blogger picisan kan. Alhamdulillah....memang mencapai ratus. :D

Ok nak sambung keja. Nak habiskan keja2 sebelum cuti tahun baru cina ni. TaTa!


Note : Sejak semalam kepala pening berpusing2...rasa nak muntah pun ada. opppss bukan yang tu ye. Mungkin agaknya dua malam berturut2 aku makan lauk daging. Aku sebenarnya dari kecik lagi tak boleh makan banyak daging. Mulalah nak pening, nak muntah....huhu Ada tips ke nak bagi hilang pening kepala berpusing ni???



Comments

  1. Alhamdulillah... rezeki dari berblog ye Mia.

    ReplyDelete
  2. tahniah mia..rezeki brblog nampaknya :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillahhh rezeki. Hehee. Nina xcashout2 lagi nih

    ReplyDelete
  4. Tahniah Mia, cuba makan asam. tak pun pergi hospital periksa tekanan darah juga.

    ReplyDelete
  5. Congrats Mia! Siok kan dpt hasil dr blogging... sy pnya ntah bila la buli cash out lg... huhuhuh

    ReplyDelete
  6. Tahniah Mia... rezeki dr blog tu...syukur...
    kepala pening?? banyak kan minum air kosong...:)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, tahniah Mia...rezeki, Farah tumpang happy... Semalam pun baru cash out yang dah lama peram dari tahun lepas tu...he he he...

    ReplyDelete
  8. tahniah!niesa blm pernah cash out lg..huhu..

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah rezki dahsampai yer mia..lama jgk tuh nak dpt cek kan...

    ReplyDelete
  10. best nya..ni da bertahun,,x nah dpt lg cek

    ReplyDelete
  11. wah ! Tahniah, hm sy blogger muda, baru nak ceburi bidang ni, baru 5 hari start guna nuffnang, jadi mcam mane boleh dpt ratus2 ni ? huhu

    ReplyDelete
  12. mesti teruja kan, sama macam saya dulu tapi tu lah...lumayan gak hasilnya :)

    ReplyDelete
  13. wahhhhhh...kak mia dah cash out..merasa juga kak mia...cik ne lagi ntah bila lah baru dapat cash out ne..

    ReplyDelete
  14. Tahniah Mia…. blogging pun beri hasil jugak tu :)

    ReplyDelete
  15. Tahniah.. tak lama lagi akan makin bertambahla tu

    ReplyDelete
  16. wow..alhamdulilah....rezeki tu Mia....banyak jugak tu kalau sampai ratus ratus tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang