Skip to main content

Shamzi yang cengeng

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!








Shamzi Dzukifly. Anak kedua dari tiga beradik. Bulan jun nanti akan masuk 6 tahun umurnya. Sangat berbeza sikapnya dari si abang. Sangat berani, keras hati (dalam istilah lelaki, kira jantan lah kunun tu...hehe), berdikari.....tetapi satu jak perangai yang susah nak diubah dari baby lagi....Cengeng aka kuat nangis!

Kalau sehari tak nangis tu bukan namanya si Shamzi. Bergaduh dengan Shumi...nangis, berebut mainan dengan Damia...nangis, aku marah...nangis, babanya marah...nangis. Memang sikap cengengnya tu kadang2 menghilangkan sabar tapi kadang2 sikap cengengnya tu juga membuatkan aku tertawa...hilang penat bekerja tengo perangainya tu..


Love my anak-anak.....muaaahhhh



Note : Pernah post tentang tabiat cengeng si Shamzi dulu tapi terdelete lah pulak....Gambar ni rasanya di ambil tahun 2012. Umur Shamzi masa tu baru 4 tahun.



Comments

  1. lebih kurang Amsyar cuma skng da kurang byk la hobi menangis nyer tu he3

    ReplyDelete
  2. Bukan cengenglah Mia tapi manja. Kalau tak dimarah mana mungkin dia menangis. Tak berebut mainan pun mesti tak menangis. Jenis suka mengalah ni sebab itu terasa hati jadi menangislah... budak begini jenis lembut hati.

    ReplyDelete
  3. haha.. cengeng kah shamzy?? sama lah Pae... sikit2 namgis.. baru kan berjurai-jurai air mata tu...haha

    ReplyDelete
  4. Sikap tu sama mcm qahirah. Anak no 2 kot. Tapi nasib tak cengeng. Cuma drama queen sket...hehehe..

    ReplyDelete
  5. Sama macam qis masa kecik cengeng...hari2 nak nangis..sampai kadang2 maknye pun ikut nangis..hehe..skrng Alhamdulillah..dah ilang dah cengeng dia.. :)

    ReplyDelete
  6. Anak anak mmg mcm mcm kerenah kan?Tapi..dlm marah pun masih terhibur...hehehe

    ReplyDelete
  7. comel gambar2 nie suka tgk...agaknya bila besar sket jd lelaki yg sensitif ...bagus jgk..hehe

    ReplyDelete
  8. nda apa kak..nanti besar kurang sudah tu cengeng nya...

    ReplyDelete
  9. Tgk perangai Shamzi ni, lebih kurang sama dgn perangai Aisyah…. ke sbb mereka anak no 2?

    ReplyDelete
  10. Alahai.... lebih kurang je macam Faris... huhuhu

    ReplyDelete
  11. Abang hensem tp kuat nangis yeh....
    Tapikan Mia...semakin besar nanti kurang dah nangisnya

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc