Shamzi yang cengeng - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, January 28, 2014

Shamzi yang cengeng

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!








Shamzi Dzukifly. Anak kedua dari tiga beradik. Bulan jun nanti akan masuk 6 tahun umurnya. Sangat berbeza sikapnya dari si abang. Sangat berani, keras hati (dalam istilah lelaki, kira jantan lah kunun tu...hehe), berdikari.....tetapi satu jak perangai yang susah nak diubah dari baby lagi....Cengeng aka kuat nangis!

Kalau sehari tak nangis tu bukan namanya si Shamzi. Bergaduh dengan Shumi...nangis, berebut mainan dengan Damia...nangis, aku marah...nangis, babanya marah...nangis. Memang sikap cengengnya tu kadang2 menghilangkan sabar tapi kadang2 sikap cengengnya tu juga membuatkan aku tertawa...hilang penat bekerja tengo perangainya tu..


Love my anak-anak.....muaaahhhh



Note : Pernah post tentang tabiat cengeng si Shamzi dulu tapi terdelete lah pulak....Gambar ni rasanya di ambil tahun 2012. Umur Shamzi masa tu baru 4 tahun.



12 comments:

  1. lebih kurang Amsyar cuma skng da kurang byk la hobi menangis nyer tu he3

    ReplyDelete
  2. Bukan cengenglah Mia tapi manja. Kalau tak dimarah mana mungkin dia menangis. Tak berebut mainan pun mesti tak menangis. Jenis suka mengalah ni sebab itu terasa hati jadi menangislah... budak begini jenis lembut hati.

    ReplyDelete
  3. haha.. cengeng kah shamzy?? sama lah Pae... sikit2 namgis.. baru kan berjurai-jurai air mata tu...haha

    ReplyDelete
  4. Sikap tu sama mcm qahirah. Anak no 2 kot. Tapi nasib tak cengeng. Cuma drama queen sket...hehehe..

    ReplyDelete
  5. Sama macam qis masa kecik cengeng...hari2 nak nangis..sampai kadang2 maknye pun ikut nangis..hehe..skrng Alhamdulillah..dah ilang dah cengeng dia.. :)

    ReplyDelete
  6. Anak anak mmg mcm mcm kerenah kan?Tapi..dlm marah pun masih terhibur...hehehe

    ReplyDelete
  7. comel gambar2 nie suka tgk...agaknya bila besar sket jd lelaki yg sensitif ...bagus jgk..hehe

    ReplyDelete
  8. nda apa kak..nanti besar kurang sudah tu cengeng nya...

    ReplyDelete
  9. Tgk perangai Shamzi ni, lebih kurang sama dgn perangai Aisyah…. ke sbb mereka anak no 2?

    ReplyDelete
  10. Alahai.... lebih kurang je macam Faris... huhuhu

    ReplyDelete
  11. Abang hensem tp kuat nangis yeh....
    Tapikan Mia...semakin besar nanti kurang dah nangisnya

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!