Skip to main content

Jangan biarkan monyet itu jatuh

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Happy monday semua! Jangan nak berblues ok padahal ada juga sedikit rasa blues tu hehe
Belum ada idea di awal2 pagi ni. Tak tahu nak tulis apa... huhu

Tajuk tu kenapa pula gitu ye, dah macam cerita dongeng kanak-kanak pulak. Bukan apa just nak share aktiviti Shumi, Shamzi dan Damia serta umi dan babanya di hujung minggu. Main game ni lah



Cabut kayu tu jangan tak cabut. Tapi jangan sampai monyet-monyet tu semua jatuh pulak. Aktiviti nak menghabiskan masa bersama dengan keluarga kan... :D



Note : Sangat tidak berpuas hati dengan denda 'makan rumput' tu. Yang aku rasa tak puas hati ada sesetengah rakan guru yang lain sentap, bukan tak boleh denda langsung murid tapi biarlah denda yang munasabah dan beretika. huhu Hubby aku pun guru juga dan aku tahu tanggungjawab seorang guru. Ok....peace!  

Comments

  1. Tak pernah jumpa game inilah Mia.

    Berita pagi ini kakak dengar cikgu tu dah ditukarkan sekolah oleh Jab Pendidikan Perak. Betul Mia buat malu cikgu-cikgu lain.

    ReplyDelete
  2. Ingatkan apa lah tadi.

    Kesian murid2 tu. Tauma jadinya.

    ReplyDelete
  3. xpernah jmpe pn game ni..game memerlukan utk berfikir

    ReplyDelete
  4. bagus juga game ni Mia...merapatkan perhubungan..ehhehe
    erm! mmg geram dengar ttg kes makan rumput tu...

    ReplyDelete
  5. kalau kat sini satu kesalahan denda murid2 wpun dtg lambat kesekolah..

    ReplyDelete
  6. wahhh...best game ne...cik pernah main ne...siapa kalah kena denda lagi..hahaa

    ReplyDelete
  7. lekalah mereka anak beranak main game tu maklum le nak jaga monyet jangan bagi jatuh hehe...mama tak main sekali ?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc