Jangan biarkan monyet itu jatuh - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, January 27, 2014

Jangan biarkan monyet itu jatuh

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Happy monday semua! Jangan nak berblues ok padahal ada juga sedikit rasa blues tu hehe
Belum ada idea di awal2 pagi ni. Tak tahu nak tulis apa... huhu

Tajuk tu kenapa pula gitu ye, dah macam cerita dongeng kanak-kanak pulak. Bukan apa just nak share aktiviti Shumi, Shamzi dan Damia serta umi dan babanya di hujung minggu. Main game ni lah



Cabut kayu tu jangan tak cabut. Tapi jangan sampai monyet-monyet tu semua jatuh pulak. Aktiviti nak menghabiskan masa bersama dengan keluarga kan... :D



Note : Sangat tidak berpuas hati dengan denda 'makan rumput' tu. Yang aku rasa tak puas hati ada sesetengah rakan guru yang lain sentap, bukan tak boleh denda langsung murid tapi biarlah denda yang munasabah dan beretika. huhu Hubby aku pun guru juga dan aku tahu tanggungjawab seorang guru. Ok....peace!  

10 comments:

  1. Tak pernah jumpa game inilah Mia.

    Berita pagi ini kakak dengar cikgu tu dah ditukarkan sekolah oleh Jab Pendidikan Perak. Betul Mia buat malu cikgu-cikgu lain.

    ReplyDelete
  2. Ingatkan apa lah tadi.

    Kesian murid2 tu. Tauma jadinya.

    ReplyDelete
  3. xpernah jmpe pn game ni..game memerlukan utk berfikir

    ReplyDelete
  4. bagus juga game ni Mia...merapatkan perhubungan..ehhehe
    erm! mmg geram dengar ttg kes makan rumput tu...

    ReplyDelete
  5. kalau kat sini satu kesalahan denda murid2 wpun dtg lambat kesekolah..

    ReplyDelete
  6. wahhh...best game ne...cik pernah main ne...siapa kalah kena denda lagi..hahaa

    ReplyDelete
  7. lekalah mereka anak beranak main game tu maklum le nak jaga monyet jangan bagi jatuh hehe...mama tak main sekali ?

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!