Skip to main content

Gambar lama

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Semalam tengah godek2 gambar lama dalam album FB tu, ternampak pulak gambar budak berdua ni. Shumi dan Shamzi. Masa gambar ni diambil Shumi berumur 3 tahun, Shamzi pulak baru nak masuk setahun. 

Rasanya gambar ni aku pernah kongsikan kat blog ni tapi masa tu aku belum berapa aktif nak berblog, so rasanya tak ada yang baca post tu...kira post syok sendiri..hehehe



















Shumi dan Shamzi. Dorang ni dari kecik memang mesra kamera. Suruh jak dorang action, macam2 gaya yang dorang bagi. Adik dorang si Damia tu pulak beza sikit. Tak suka kena gambar. Gambar2 Damia yang aku post tu, kebanyakkan gambar curi dan tunggu mood dia betul-betul baik. 
Abaikan jaklah background yang agak kucar kacir tu. Masa ni kami masih tinggal di rumah sewa sebelum pindah ke rumah sekarang ni. 




Comments

  1. hihi...comel2 shumi & shamzi kecil2 dulu... damia boleh geng dgn abg pa'e lah tgk mood klu mo bergambar....:)

    ReplyDelete
  2. alolooo...comelnya abg dan adik..

    ReplyDelete
  3. gitulah anak anak....masih kecik penghibur duka dah besar...merisaukan jiwa dengan kerenahnya ada kalanya hehe....Apa pun mereka amanah Allah utk kita Mia

    ReplyDelete
  4. assalam

    comel,emm suka kan bila tgk gambar anak2 masa kecik

    ReplyDelete
  5. bertuah anak2 zaman ni,kan...banyak kenangan mereka boleh tatap bila tua2 nanti..berbanding kita...amat sedikit atau takde langsung gambar masa kecik..

    ReplyDelete
  6. lama2 tgok gambar lama..cam nostalgia plk.

    ReplyDelete
  7. macam2 style durang begambar...comel2 bah...hihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang