Skip to main content

Gambar lama

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Semalam tengah godek2 gambar lama dalam album FB tu, ternampak pulak gambar budak berdua ni. Shumi dan Shamzi. Masa gambar ni diambil Shumi berumur 3 tahun, Shamzi pulak baru nak masuk setahun. 

Rasanya gambar ni aku pernah kongsikan kat blog ni tapi masa tu aku belum berapa aktif nak berblog, so rasanya tak ada yang baca post tu...kira post syok sendiri..hehehe



















Shumi dan Shamzi. Dorang ni dari kecik memang mesra kamera. Suruh jak dorang action, macam2 gaya yang dorang bagi. Adik dorang si Damia tu pulak beza sikit. Tak suka kena gambar. Gambar2 Damia yang aku post tu, kebanyakkan gambar curi dan tunggu mood dia betul-betul baik. 
Abaikan jaklah background yang agak kucar kacir tu. Masa ni kami masih tinggal di rumah sewa sebelum pindah ke rumah sekarang ni. 




Comments

  1. hihi...comel2 shumi & shamzi kecil2 dulu... damia boleh geng dgn abg pa'e lah tgk mood klu mo bergambar....:)

    ReplyDelete
  2. alolooo...comelnya abg dan adik..

    ReplyDelete
  3. gitulah anak anak....masih kecik penghibur duka dah besar...merisaukan jiwa dengan kerenahnya ada kalanya hehe....Apa pun mereka amanah Allah utk kita Mia

    ReplyDelete
  4. assalam

    comel,emm suka kan bila tgk gambar anak2 masa kecik

    ReplyDelete
  5. bertuah anak2 zaman ni,kan...banyak kenangan mereka boleh tatap bila tua2 nanti..berbanding kita...amat sedikit atau takde langsung gambar masa kecik..

    ReplyDelete
  6. lama2 tgok gambar lama..cam nostalgia plk.

    ReplyDelete
  7. macam2 style durang begambar...comel2 bah...hihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a