Skip to main content

Sedapnya kepsi.....

Assalamualaikum

Shumi dan Shamzi sejak semalam sibuk nak request makan kepsi sempena cuti hari sabtu yang mendung ni.....so untuk tidak mengecewakan dorang, pagi-pagi lagi bukan pagi pun jam 10 dah bergerak ke Suria Sabah nak cari restoran kepsi......dah lama kami tak pegi jjcm di Suria Sabah so hari ni tetiba terasa nak jalan-jalan mengabisskan duit di sana...

Perkara pertama sampai sana cari mesin atm sebab belum cucuk duit lagi.....lepas tu melilau cari restoran kepsi.....almaklumlah pegi Suria Sabah baru 2 kali rasanya selama ianya di buka jadi agak kesesatan di situ....

Dan akhirnya hajat Shumi dan Shamzi tercapai......kitaorang makan kepsi untuk brekpes merangkap makan tengahari....




Emmmm sedapnya Zinger burger kepsi......




Tetiba ada tangan interprem suapkan ayam kepsi.....nampak muka tamak si Shumi....hehe




Akhirnya ayam kepsi tadi menyerong ke mulut Shamzi....ngapppp...





Lepas makan eksen gambar depan restoran kepsi....tengah tunggu Shumi belum abis melahap lagi.....Damia dah rimas mengeliat sana sini so terpaksa bawa keluar pusing2 sekejap sementara menunggu abangnya yang 'godo ot' tu...



Note : go doot - kuat/tamak makan

Comments

  1. Ternak lunok laaa niii. Hihi

    ReplyDelete
  2. seronoknya dia dpt kepci...terliur auntie tgok zinger iteww tahu =)

    ReplyDelete
  3. bestnya..boleh kenyang sampai petang ke kepsi tu..., ank2 pcl walau makan tp sejam lps tu nk mkn lagi..tgk badan slim jer....best jd bebudak..kadar metabolisme dorang cukup tinggi. makan2..makan2, tak risau berat naik !

    ReplyDelete
  4. Hahhaa kami panggil kuat makan tu "poguzia". lembut jer nama kan, saya pun rela orang panggil saya gitu. hahaha

    ReplyDelete
  5. seronok tgk sishumi menikmati kepci..bulat biji mata gitu..heheh

    ReplyDelete
  6. kadang tu makan kepsi selalu jemu tapi bila tgk anak2 Mia makan ni datang pulak teringin hehe

    ReplyDelete
  7. Hahah..cute jer..tgh makan burger, boleh plak mata tebuntang pandang ayam.haha

    ReplyDelete
  8. Hahahhahah..
    sedap sangat tu sampai bulat2 bijik mata... =D

    ReplyDelete
  9. Hehehe...bersungguh2 shumi makan. Bukan tamak lah ibu...kepci ni sedap sangat ☺☺

    ReplyDelete
  10. Bersungguh sungguh dia makan ye. Tak sia sia bawak

    ReplyDelete
  11. anak2 mmg suka makan kfc kan...godo ot tapi pintar bah dear

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang