Skip to main content

Sedapnya kepsi.....

Assalamualaikum

Shumi dan Shamzi sejak semalam sibuk nak request makan kepsi sempena cuti hari sabtu yang mendung ni.....so untuk tidak mengecewakan dorang, pagi-pagi lagi bukan pagi pun jam 10 dah bergerak ke Suria Sabah nak cari restoran kepsi......dah lama kami tak pegi jjcm di Suria Sabah so hari ni tetiba terasa nak jalan-jalan mengabisskan duit di sana...

Perkara pertama sampai sana cari mesin atm sebab belum cucuk duit lagi.....lepas tu melilau cari restoran kepsi.....almaklumlah pegi Suria Sabah baru 2 kali rasanya selama ianya di buka jadi agak kesesatan di situ....

Dan akhirnya hajat Shumi dan Shamzi tercapai......kitaorang makan kepsi untuk brekpes merangkap makan tengahari....




Emmmm sedapnya Zinger burger kepsi......




Tetiba ada tangan interprem suapkan ayam kepsi.....nampak muka tamak si Shumi....hehe




Akhirnya ayam kepsi tadi menyerong ke mulut Shamzi....ngapppp...





Lepas makan eksen gambar depan restoran kepsi....tengah tunggu Shumi belum abis melahap lagi.....Damia dah rimas mengeliat sana sini so terpaksa bawa keluar pusing2 sekejap sementara menunggu abangnya yang 'godo ot' tu...



Note : go doot - kuat/tamak makan

Comments

  1. Ternak lunok laaa niii. Hihi

    ReplyDelete
  2. seronoknya dia dpt kepci...terliur auntie tgok zinger iteww tahu =)

    ReplyDelete
  3. bestnya..boleh kenyang sampai petang ke kepsi tu..., ank2 pcl walau makan tp sejam lps tu nk mkn lagi..tgk badan slim jer....best jd bebudak..kadar metabolisme dorang cukup tinggi. makan2..makan2, tak risau berat naik !

    ReplyDelete
  4. Hahhaa kami panggil kuat makan tu "poguzia". lembut jer nama kan, saya pun rela orang panggil saya gitu. hahaha

    ReplyDelete
  5. seronok tgk sishumi menikmati kepci..bulat biji mata gitu..heheh

    ReplyDelete
  6. kadang tu makan kepsi selalu jemu tapi bila tgk anak2 Mia makan ni datang pulak teringin hehe

    ReplyDelete
  7. Hahah..cute jer..tgh makan burger, boleh plak mata tebuntang pandang ayam.haha

    ReplyDelete
  8. Hahahhahah..
    sedap sangat tu sampai bulat2 bijik mata... =D

    ReplyDelete
  9. Hehehe...bersungguh2 shumi makan. Bukan tamak lah ibu...kepci ni sedap sangat ☺☺

    ReplyDelete
  10. Bersungguh sungguh dia makan ye. Tak sia sia bawak

    ReplyDelete
  11. anak2 mmg suka makan kfc kan...godo ot tapi pintar bah dear

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a